Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 32 719
  • 364
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Viksdreams, не е подходяща. Платката изглежда зашита, което означава, че е размер стандарт. Този размер е за деца над 70см. Но обикновено раниците на марки, които правят всевъзможни неща и не са конкретно за ергономични носилки, са умалени. Често и за 70см бебе са малки, но не стават за по-малко бебе, защото платката не подкрепя адекватно гърба на мъничко бебе(под 6м).
За тази сума можеш да си вземеш използвана раница на надеждна марка. За двумесечно бебе е нужна хибридна раница, а регулируемите са от 3.5-4 месеца.
Приставката не е добро решение, ползваха се навремето, когато имаше само раници размер Стандарт. После измислха регулируемите. Бебето седи вътре, а не трябва да седи, защото няма 6 месеца. Често се прави сравнение, че е все едно да си натъпчеш памук в обувките, че да не са ти големи.

Кая вече не произвеждат, имат някоя останала на сайта. Но често виждам да се продават ползвани.
Отидете на консултация, в София в Слинготека или Слингомания, в други градове също има. Обикновеновено с амежду 30 и 50лв, ако си купите носилка на момента ще ви е безплатно. То не е и само да пробвате, ами с еобсъжда всичко около бебеносенето(за обличането например), също и някакви специфики точно на вашия случай, точно на вашата фигура.

# 241
Viksdreams, не е подходяща. Платката изглежда зашита, което означава, че е размер стандарт. Този размер е за деца над 70см. Но обикновено раниците на марки, които правят всевъзможни неща и не са конкретно за ергономични носилки, са умалени. Често и за 70см бебе са малки, но не стават за по-малко бебе, защото платката не подкрепя адекватно гърба на мъничко бебе(под 6м).
За тази сума можеш да си вземеш използвана раница на надеждна марка. За двумесечно бебе е нужна хибридна раница, а регулируемите са от 3.5-4 месеца.
Приставката не е добро решение, ползваха се навремето, когато имаше само раници размер Стандарт. После измислха регулируемите. Бебето седи вътре, а не трябва да седи, защото няма 6 месеца. Често се прави сравнение, че е все едно да си натъпчеш памук в обувките, че да не са ти големи.

Кая вече не произвеждат, имат някоя останала на сайта. Но често виждам да се продават ползвани.
Отидете на консултация, в София в Слинготека или Слингомания, в други градове също има. Обикновеновено с амежду 30 и 50лв, ако си купите носилка на момента ще ви е безплатно. То не е и само да пробвате, ами с еобсъжда всичко около бебеносенето(за обличането например), също и някакви специфики точно на вашия случай, точно на вашата фигура.
Благодаря за изчерпателния отговор. Прегледах т.нар. хибридни носилки от сайтовете в началото на темата. Явно са по - добър вариант за по - малко бебе, особено след като разяснихте за тази приставка за новородено, нямах представа, че всъщност седи бебето с нея ... Благодаря отново.

# 242
  • София
Имайте предвид, че голяма част от хибридните са от 1 месец до 70см. Умаляват бързо.
Има модели, като Isara Quick, които са до по-късна възраст. Те съчетават няколко размера и си се носят дълго.
Но в крайна сметка е добре да си вземете това, което ви е удобно. Може малка хибридна раница и като стане 70см да си потърсите раница размер Стандарт, ако ви се носи още.
Друг вариант е Neko Switch, тя е от 2 месеца до 86см. Не е точно хибридна, по-скоро регулируема, но става от малко по-раничко.
Регулируемите са от 3.5-4 месеца, обичайно до 86см, но има такива с удължители, които ще стават и за по-голямо дете. Хубави регулируеми имат Тула, Исара, Лени Ламб, Бе Ленка, Кавка..и още няколко марки. Но всяка е със своята си кройка, различно дебели колан и презрамки и най-добре е да премерите.
Огледайте сайтовете на Слинготека, Слингомания, Koala Baby И си харесайте нещо поне на външен вид и описание(в сайта на Слинготека има и видеа към всеки продукт). И така ще прецените и къде какво искате да премерите.
На консултация не е задължително д акупувате- може да си премерите, да поговорите с консултанта и да платите срещата. А после да си купите харесаната раница от някоя група по-бюджетно.

# 243
  • София
Дези. , може ли да ти пратя на лични един Бебешон да ми кажеш според теб правилно ли седи?
Понеже и двамата с мъжа ми го носихме и разбърках първоначалните "настройки" на Неко-то и сега се чудя дали съм го нагласила добре.Нещо имам чувство, че бебето ми се свлича при по-дълго носене.

# 244
Имайте предвид, че голяма част от хибридните са от 1 месец до 70см. Умаляват бързо.
Има модели, като Isara Quick, които са до по-късна възраст. Те съчетават няколко размера и си се носят дълго.
Но в крайна сметка е добре да си вземете това, което ви е удобно. Може малка хибридна раница и като стане 70см да си потърсите раница размер Стандарт, ако ви се носи още.
Друг вариант е Neko Switch, тя е от 2 месеца до 86см. Не е точно хибридна, по-скоро регулируема, но става от малко по-раничко.
Регулируемите са от 3.5-4 месеца, обичайно до 86см, но има такива с удължители, които ще стават и за по-голямо дете. Хубави регулируеми имат Тула, Исара, Лени Ламб, Бе Ленка, Кавка..и още няколко марки. Но всяка е със своята си кройка, различно дебели колан и презрамки и най-добре е да премерите.
Огледайте сайтовете на Слинготека, Слингомания, Koala Baby И си харесайте нещо поне на външен вид и описание(в сайта на Слинготека има и видеа към всеки продукт). И така ще прецените и къде какво искате да премерите.
На консултация не е задължително д акупувате- може да си премерите, да поговорите с консултанта и да платите срещата. А после да си купите харесаната раница от някоя група по-бюджетно.

Благодаря за уточненията, изясниха ми се някои неясноти относно разликите в раниците. За съжаление в нашия град няма консултанти и библиотеки за слингове и раници, ще избирам онлайн, по видеа кое как е ... наем също обмислях, да пробвам, но се отказах като вариант Simple Smile

# 245
  • София
Защо?Наем е също много добра опция, аз въпреки че бях мерила, наех раничката за седмица, за да мога да я тествам.

# 246
  • София
Дези. , може ли да ти пратя на лични един Бебешон да ми кажеш според теб правилно ли седи?
Понеже и двамата с мъжа ми го носихме и разбърках първоначалните "настройки" на Неко-то и сега се чудя дали съм го нагласила добре.Нещо имам чувство, че бебето ми се свлича при по-дълго носене.
Да, няма проблем Smiley

viksdreams, къде живееш? Може пък да има наблизо. Консултантите правят и онлайн консултации. За избор на носилка не е оптимално, но като си купиш и не си сигурна дали ползваш правилно раницата и имаш въпроси, си е супер.
Ако се чудиш между 1-2, можеш да си наемеш.

# 247
Пловдив ни е близо. Пътуването с кола ни е малко екстремно, не желае детето много в кошницата за кола да седи, та за консултация за раница не си струва вълнението.
   Малко съм си с мое мнение за неща употребявани от други и не мога да го преодолея и да взема под наем, предполагам, че и други ще са я ползвали тази раница. Не е за мен вариант. Ще взема, пък ще се надвам да ми е удобно, аз не съм много капризна, изискванията ми са само да е наистина ергономична и подходяща за възрастта.

# 248
  • София
Раниците се перат след всяко ползване. А може и вие да си я изперете, просто докато изсъхне ще изгубите ден-два. А и я ползват с бебе...колко може да я изцапа едно бебе. Хубавите раници издържат години и по няколко бебета.
Имах една Тула Стандарт, която купих ползвана(сигурно съм била третия и собственик). После моя близка я ползваше с нейните две деца(т.е. е седяла в нея 3 години, например), след това ми я върна и я подарих на друга жена. Беше просто избеляла и имаше петно от шокола, което бях направила аз.
А консултантите си се грижат за раниците, използват щадящи прахове, ако нещо се съсипе я "пенсионират". Периодично правят разпродажби на старите си носилки и взмат нови. Ако е консултант, който продава-обикновено марките, с които работят им пращат мостри- за под наем и за консултациите за мерене.
Иначе в Пловдив е Koala baby, аз съм си купувала от Димана(тя е собственичката) 2 или 3 раници, вече не помня. Много е мила и внимателна. Преди имаше още 2-3 консултантки там, но евентуално само 1 от тях работи още...мама Панда или нещо такова.

# 249
Здравейте, момиченцето ми е на 2 месеца, 5250 гр., 59 см. Върви по-едричка. Искам да купя ергономична раница като идеята е да я използвам вкъщи и когато излизаме навън за кратко. Рядко ще се ползва за по-дълго време когато с баща й са навън. Аз съм 160 см., мъжът ми е 190 см.
Чудя се между тези 3 раници и мошя за мнението ви на коя е най-добре да се спра.
- Ergobaby Omni Breeze - притеснява ме как ще разпозная оригинална от имитация, няма касова бележка към тази. https://m.olx.bg/d/ad/nova-ergonomichna-ranitsa-ergobaby-omni-br … D139-ID9pysO.html

-  Ergobaby Embrace https://m.olx.bg/d/ad/ergonomichna-ranitsa-ergobaby-embrace-CID139-ID9ydiC.html

-Momcozy air mesh
https://www.amazon.de/Momcozy-Baby-Carrier-Newborn-Toddlers/dp/B … Caps%2C135&sr=8-8

# 250
  • София
Omni Breeze ще ви е едра и голяма. Тя е и от 3.5-4 месеца на бебето. По принцип раниците имат дълги ремъци, свиват се и пасват на различни фигури, но това ергобейби и 360 моделите са едри, за големи високи хора. Адапт може би е идея по-компактна, но презрамките и са същите като на Омни...ще ви стърчат.
Ембрейс е по-подходяща за възрастта на бебето, но се носи кратко-до 70см...след 2 месеца ще трябва да избирате друга. Ако все пак ви хареса, след 70см е размер Стандарт, препоръчвам ви да си намерите някоя Тула в тоизи размер.
Това Momcozy е нещо много компромисно, не се набутвайте да давате пари, за нещо, което ви изглежда бюджетно, но няма да ви е удобно.
Хубавата раница се носи често. Като видите, че е удобно и положите усилие да се научите- ще излизате все повече с нея и ще си е добра инвестиция. Лошия продукт няма да ви е удобен и до магазина няма да искате да ходите с него. Още повече мъжа ви-мъжете искат да им е удобно, не да слагат нещо ей така, за идеята.
Не знам къфде живеете, но по възможност премерете някъде няколко модела. С таткото, за да видите на всеки кое как стои.
Ако сте в София- Слинготека и Слингомания.
В чужбина също има консултанти с мостри и даване под наем. Във Варна има, в Пловдив, Бургас.
Иначе, Тула е доста универсална раница и хубава при това. Това е емблематична марка. За възрастта на детето-Тула Free to grow, като тя  също регулируема от 3.5-4 месеца до 86см. Ще трябва да изчакате поне месец, за да я носите.
Ако искате от веднага- погледнете Isara Quick Full Buckle или Neko Switch.

# 251
Здравейте, надявам се да ми помогнете в избора за бебеносене, защото съм много боса по темата...
Обмислям закупуването на раница втора употреба, като основно съм разгледана тези на ergobaby. Висока съм 180см, а бебчо още няма месец, но по предположения скоро като ги навърши ще е около 4,5кг и 55см . Иска ми се да мога да го нося, из вкъщи (или на кратки разходки), когато ми се налага покрай грижите за батко му. Слинговете ми се виждат трудни за слагане и ми се иска раница. Има ли нещо подходящо, което мога да взема?

# 252
Аз не пиша попринцип такива мнения, но при положение, че темата не е особено активна, на почти всяка страница има подобно питане и съответните отговори и информацията е лесно достъпна. Разбирам, че се сблъсквате за първи път, но Вашето едномесечно бебе не се различава по нищо от другите едномесечни, за които майките им са питали абсолютно същото през 5-6 коментара.

# 253
  • София
Здравейте, надявам се да ми помогнете в избора за бебеносене, защото съм много боса по темата...
Обмислям закупуването на раница втора употреба, като основно съм разгледана тези на ergobaby. Висока съм 180см, а бебчо още няма месец, но по предположения скоро като ги навърши ще е около 4,5кг и 55см . Иска ми се да мога да го нося, из вкъщи (или на кратки разходки), когато ми се налага покрай грижите за батко му. Слинговете ми се виждат трудни за слагане и ми се иска раница. Има ли нещо подходящо, което мога да взема?
Моето с тези мерки тъкмо влезна в Neko-Switch, може да видиш и Isara -Quick, иначе ergobaby embrance и Neko-Tiny също са вариант, но ще ги ползваш малко.

# 254
Здравейте! Моля за съвет откъде да купя мъжко софтшел яке за бебеносене, не намирам налично по българските сайтове, а с чуждестранните не съм запозната (кой предлага качествени якета, дали доставя до България и т.н.). Имаме едно дебело зимно яке на Wombat and Co, но с него е много топло.

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт