Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 33 028
  • 364
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Миналата година имаше две бройки в Слинготека на Fun2BeMum. Може да пишете, за да питате Хриси дали би ви поръчала.
Цените на якетата на марката са между 300 и 400лв. Моята парка беше някъде толкова, на същата марка е.

# 256
Благодаря! Аз поръчах вече от Германия на Mamalia.

# 257
Здравейте, колебая се за новородено към кой тип от двата слинга да се насоча:
Единият е ВВ TAI слинг на Babylonia:
   "БЕБЕ / ДЕТЕ :: НА РАЗХОДКА :: Ергономични ран … tai-marigold.html
А другото е стандартен тъкан слинг, но там вече се обърквам какво е подходящо сега за зимата - чист памук или с някакви примеси като бамбук, например?
Колебая се в избора си, защото тъканият слинг си иска опитност, а аз не съм носила в тъкан слинг. Носех баткото (преди 10 години) в еластичен слинг от новородено до към трети-четвърти месец някъде. После минахме на раницата, която случайно ми беше изпаднала от една разпродажба още докато бях в майчинство с каката. Това ще рече преди около 14 години. Тогава хал-хабер си нямах за бебеносесене, но откакто го открих направо се родих.
Преди това от мъкне на детето на хълбок си допрецаках гръбнака и получих износване на прешлените.
Това ще бъде бебе №3.
Основно мисля да ползвам слинг и раница из къщи, за да си осигуря свободни ръце. Ние обаче живеем в малък град и смятам, че със слинг или раница ще успявам много по-успешно да пазарувам с бебето, отколкото в количка или кошница, защото при нас и големите магазини са с тесни коридорчета. Това обаче означава, че ще трябва да се придвижим с бебето от точка А до магазина с колата, където всеки от нас ще си бъде в собствената седалка. И едва ли не, на паркинга пред магазина да омотавам и размотавам слинга и бебето.
Другият вариант, който обмислям е пак да взема еластичен слинг преди раницата. До колкото си припомних, него можеше да го овържа върху себе си още преди да изляза от вкъщи и евентуално да шофирам с него. После пред магазина да извадя бебока от кошчето за кола и просто да пъхна бебока в слинга, който предварително съм вързала около тялото си.
Какво ще ме посъветвате???
П.П.
Колко начина на връзване са възможни в BB TAI слинга? Аз гледах само един, при който опашките минават върху крачетата на детето и това много не ми хареса. Видимо и на самото дете не му допадаше особено.

# 258
Еластичният слинг май наистина ще Ви свърши най-добра работа, още повече, че сте по-уверена в ползването му. Сега е зима и няма особено значение какъв ще е като състав тъканият слинг, все ще имате дрехи отгоре, но при така зададените изходни данни, заложете на еластичен или ринг слинг.

# 259
Благодаря Ви много за съвета.
А ринг слинга мога да го нося  само в странична позиция, нали? Тоест тежестта е само върху едното рамо???
Този тип носене мисля да го избягвам, защото както писах имам проблеми с гръбнака (освен износване и кифоза ). В този случай май сте права - единственият вариант си остава еластичния слинг.
А хибридната раница опция ли е? За тях производителя пише, че е стават и за новородено. Но като чета тук оставам с впечатление, че не са ОК от ден първи на бебето, а по-скоро след първия месец или поне да понатрупа 5-6 килца.
Може и да не съм разбрала правилно или да се бъркам със столчетата за кола? Тя информацията стана вече свръх много.
Може ли да се ползва хибридна раница за съвсем новородено или това е по-скоро маркетингов трик и не е препоръчително за бебето?
Еластичният слинг май наистина ще Ви свърши най-добра работа, още повече, че сте по-уверена в ползването му. Сега е зима и няма особено значение какъв ще е като състав тъканият слинг, все ще имате дрехи отгоре, но при така зададените изходни данни, заложете на еластичен или ринг слинг.

# 260
Има и някакви варианти за новородено. Изглеждат добре. Иначе има и такива, подходящи след първия месец, като например аз носих с такъв рап тай почти до 2 г. възраст на детето.
Рингът натоварва едното рамо, да.

# 261
  • София
На 14.01 Слинготека празнува рожден ден и ще правят безплатни консултации, ще има и намаления на място.
Аз ако съм бременна или с малко бебе и се чудя какво да взема, бих отишла Joy

# 262
  • Велико Търново
Момичета, какво ще препоръчате за по голямо дете, в момента е на 1.2г. Ходи от два месеца, доста активна, около 10кг в момента, около 80см. За цифрите не съм съвсем сигурна, вече не я мерим всеки месец, но са за ориентир.
Та, идеята ми е да вземем от тези като седалки отзад на гърба, за да започнем да ходим по екопътеки, когато има хубаво време. Ще съм благодарна ако може да дадете мнения или модели, които да погледна и изо да споделите опит 🤗

# 263
  • София, България
Аз препоръчвам Алое раниците заради големия колан. По-тежко дете се носи супер удобно и не тежи изобщо с широкия колан. Simple Smile моят син го носих до 2 години в Алое. Иначе аз с онбухимо не съм носила, само с класически раници.

# 264
  • София
Момичета, какво ще препоръчате за по голямо дете, в момента е на 1.2г. Ходи от два месеца, доста активна, около 10кг в момента, около 80см. За цифрите не съм съвсем сигурна, вече не я мерим всеки месец, но са за ориентир.
Та, идеята ми е да вземем от тези като седалки отзад на гърба, за да започнем да ходим по екопътеки, когато има хубаво време. Ще съм благодарна ако може да дадете мнения или модели, които да погледна и изо да споделите опит 🤗
Под седалка сигурно имате предвид хипсийт? Това е само за странично носене, като се крепи детето с ръце. Не се подлъвайте по разни горни части, които се прикрепват за седлката с цип. Става само за кратоо носене, да пренесете до някъде детето.
На 80см детето става за размер стандарт, но той е до 86см и след 6 месеца или малко повече, ще трябва да купувате нова.
По-скоро потърсете някоя с разширители. Като Isara The One. Боба май имаше също такава. Исара Куик също би станала, тя е до 98см, но губите месеците до 80см, а плащате за тях.
Онбухимо също е вариант, но има особености при поставянето, предполагам, че нямате опит и може да ви се стори трудно в началото.
Исара има в Слинготека, за които писах горе, коже да отидете на празника и да разгледате и премерите. Боблиотеките пращат под наем до навсякъде, има и онлайн консултации.

# 265
По-скоро се има предвид самар. Ние купихме Deuter Kid Comfort 3 и сме доволни.

# 266
  • Велико Търново
Исара щях да вземам, за да я нося като бебе, така и не стигнах дотам. Може би самар се нарича, наистина. Ето това имам предвид

Снимката е случайна от нета
Дете, което е сега на 1.2г, което никога не е било в раница, няма ли да му е странно сега да стои в нея? Удобни ли са тези самари или не са ергономични? Колко време би могло да прекара детето в такава носилка? Изобщо има ли подводни камъчета, за които да следя?

# 267
Аз съм 164 см и 56-7 кг и ми идва тежка. Лятото не е изключено да ти се изпоти гърбът. Обикновено ММ я носеше и после беше вир вода.
Тъпото е, че детето се опитва да гледа през рамото ти и се накланя на една страна, което го прави не особено удобно, но не е невъзможно.
Но пък за самото дете е удобно. Не е притиснато, както в раницата.

# 268
За самар нямам преки наблюдения, само мъжът ми е пробвал из Декатлон, но не взехме. С Интегра 2 нося и до ден днешен (второ дете, на 2 г. 6 м) и все още ми е удобно.

# 269
  • София
bubalesa, удобни са.
Доста време го използвахме. Ще излъжа какъв модел имахме, ще проверя по снимки. Магазинът от който го взехме затвори.

Тук е на 2,5г. Минахме 20 км пеша, а момъка спа в самара Joy

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 22:19 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт