Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 32 595
  • 364
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Някои лекари така водят вагинални раждания, че по-добре да те бяха срязали...
Аз съм с две оперативни раждания, но се възстанових бързо. Вторият път ме болеше малко повече, но на 9-10 ден бях в мола с бебето да купуваме коледни подаръци. Уморявах се лесно, но слингът се връзва високо и не е върху белега, че да дразни раната. И все пак си минал през операция и все още си разглобен от бременността-уморяваш се, имаш нужда да си посядваш, да почиваш. Носилката няма какво да направи, но просто ти си уморен.
Затова по малко, за кратко, да си почиваш...онези 40 дни, където не се излизало, всъщност са с идея да почиваш и да се учиш да кърмиш, не че ще те хванат зли очи.
С дребно и леко бебе всичко ми е било удобно на мен, но и по онова време нямаше много разнообразие.
С едро бебе, почти 10кг на 6 месеца носех първите 2 месеца в тъкан и еластичен слинг. На 2 месеца и 2 седмици беше 7200 и еластичният не беше удобен, а така се опъваше, че не успявах вече да вържа тъкания. Чудех се какво да правя, тогава нямаше хибридни все още. Накрая от немай къде го сложих в Тул Free To Grow.
Както писах в предния коментар-винаги се гледа първо възраст-дали има месец, дали има вече 3.5-4 месеца, седи ли вече...и после височината. Има бебета 54см, но са на 10 дни-не може да се слагат все още в Ембрейс или Isara Quick, защото не са навършили нужната възраст.
Същото важеше и за моето бебе, но по онова време нямаше такова разнообразие от раници.
Моят беше много подвижен, на 6 месеца се набираше на табуретката и стоеше за малко прав Unamused Което пак не значи, че съм взела оптималното и ергономично решение тогава.
След 8-9 месец започнах да го нося в Tula Standart-много по-стабилна от регулируемата. След нея Tula Toddler.
Имала съм Lenny Up...може и Up Grade е била. Много красива, но на мен не ми беше удобна, най-вече заради презрамките. Но за други хора е перфектна.
Имала съм тодлърска Easy Feel- чудовището на раниците. Огромна, твърда, ръбава, но стабилна. Зет ми е 2м и 5см и носеше в нея племенницата-това беше неговата раница и им я подарих.
Integra Solar, Integra нормална съм имала-страхотно е това, че нямат колан, но много опъват презрамките.
Ергобейби съм имала с големия-стандарт размер, Original май беше. Нищо особено, за леко бебе ставаше.
Може и друга да съм имала, вече е ги помня Sweat Smile От тези, които не са били мои, но за кратко съм носила, много харесвам Isara Half Buckle. Опашките са много красиви и супер удобни. Не знам защо не се купува толкова...почти винаги, когато някой я е мерил в бившата ми работа, я е купувал. Особено мъжете-страшно им е удобна.

# 316
Дези, уау, колко деца си бебеносила, че си сменила толкова носилки? 🤩

С нашето бебе (на 11м) имахме 1 Кабу хибриден слинг (случаен подарък от приятелка, чичото бебе не му понасяше), 1 раница Ергобейби - и двете ни вършеха прекрасна работа. В Ергобейбито още го приспиваме понякога. И съвсем скоро си купихме раница за планина.

# 317
  • София
Две, просто обичах да си купувам 🤣Всички пари за раждането на бебето и погачата отидоха за слингове и раници. Като ми писнеше нещо го продавах и си купувах нова.
По едно време с приятелки си разменяхме-имам познати, които имаха много скъпи носилки и като ги взимах назаем за 1 седмица се чувствах като някоя богиня 🤣

# 318
Аз за раждането писах само защото исках да обясня горе-долу какви ни бяха изходните данни. При недоносени бебета, операция, други здравословни проблеми и т.н. вероятно ще бъде различен изборът на носилка и от кога ще се ползва. У нас например никой не ми е висял "да помага" нито след раждане, нито когато и да било за вече 6 години и бебеносенето беше единственото решение за нестоящите в количка.

# 319
Дези, според мен хората не искат да пробват даже като видят връзване. Ако случайно се навият виждат що за комфорт е Simple Smile Предлагах MySoul и BB tai-я на познати, даже не искаха да ги пробват Simple Smile Ама там са и 4 края, явно изглеждат зловещо Simple Smile

Ние сега се готвим за второ, преглеждам какво имам, какво съм раздала и какво още да си купя Grinning В един момент се оказах с 3 кабута, които мислех да продам, но в блока в момента сме 3 бременни с термини през 2 седмици Grinning Няма случайни неща.

Което ме подсеща - толкова отчаяно съм се влюбила в Симфонията на Лени, че няма на къде. Щеше ми се да взема раница и да махна някои от наличните, но пусто никой около мен няма за проба. Как е колана на LennyUp? Свикнала съм с по-твърд като на Тула или Ергобейби. Например на Мандука ми е много неприятен за носене отпред.

# 320
На мен Lennylamb ми беше много удобна, за разлика от Tula, която на пробата много бях харесала, купих и моментално съжалих. Не знам даже как ми е допаднала изобщо. (Затова и съветвам при избор да се наема преди покупка, защото грешките излизат скъпо). Мисля, че двата колана винаги са се водили на двата полюса. Не намирам нищо общо в тях. Коланът е мек и самият плат си пристига по-очупен и веднага заема форма, не седи като колосан месеци наред.

# 321
Тюх :/ Благодаря :/

# 322
Здравейте, очакваме, живот и здраве, бебче Октомври месец. Много искам да се бебеносим и аз, и мъжът ми.
Прегледах няколко сайта, статии, различни варианти и се спрях на два, но не знам дали са удачни:
1. Neko switch
2. Ergobaby Embrace.
Нямам проблем бебеносенето да е от навършване на първия месец, но искам да е подходяща и за мен, и за мъжа ми. Той със слинг според мен ще се откаже, заради това предпочитам да е със закопчаване.
Искам да е с добра опора на кръста, аз имам проблеми понякога, а той с гърба и плешките.
Ще е супер, ако може да се използва до към 1,5-2 и после ще вземем друга.
Приемам всякакви препоръки. Благодаря ☺

# 323
  • София
Inferiya, мекичък е, както Enter Sandman е писала. 
Аз съм средна по размери-167 висока, тогава да съм тежала 55-56кг.
До преди месец-два бях с килограми, с които съм била само бременна Satisfied Свалих последно време 3-4...лирическо отклонение. Та сега съм идея по-тежка от тогава.
Коланът беше комфортен, но все имах чувството, че ми е широк. Затова се чудя дали не беше модел Up, той имаше малко проблем, че на максимум затегнато е широко за някои хора. Обаче пък помня, че съм обсъждала презрамките, че са по-добре подплатени от преди, а това го сложиха на UpGrade.
Проблемът главно ми бяха точно те-имаха повече падинг, но ремъка ги сплескваше и реално не усещаш повече стабилност и разпределяне на тежестта. Тежеше си ми, но и бебето беше дебело Smile
А и аз бях свикнала на Тула и тя е раницата, която ми приляга най-много. Аз харесвам дундести презрамки, твърди колани. Тула, Easy Feel, Исара някой път.
Не знам дали съм с правилни впечатления, но сякаш от познатите ми и хората, с които съм говорила и Лени са им най-удобни, повечето са пълнички. Може и да греша и да не е така. Но коланът като е мек и се напасва добре по коремче, паласки.
Симфония не ми е тръпка на мен, но на много хора е...красиви са си. Просто музикалната тема ми е Meh на мен Smile Иначе цветовете на Еуфория и Pure Joy са страхотни. Хриси Лисник от Слинготека си продава един червен ринг Симфония(поне стои в албума и за използвани носилки, не знам дали наистина е останал).

EmiAmi, двете ранички са различни.
Некото е хибридна раница, но от 2 месеца нагоре до 86см. МНого красиви десени имат, хубав слингов плат. До 86см е(година и половина-2). Има твърд колан, но не толкова широк като на Тула например. Презрамките, обаче, са широки и пасват на по-едрички хора или раменете ти да са широки. Дребни, кльощави, фини хора..падат им от раменете. Не, че не съм виждала да си ги купуват де...с внимателно регулиране и повечко стягане на ремъка на плешките може и да се получи.
Ембрейс е хибридна раница, но от малките. От 1 навършен месец до 70см. Имай предвид, че някои бебета са 70см на 6 месеца. Стандартно дават тези сантиметри около 9-10 месец, но много бебета ги стигат по-рано. И след това е нужно да си купите друга раница. За над 70см са размер Стандарт, който е до 86см. Може да се вземе и някоя регулируема де, но губите част от времето за носене, за което плащате.
Еквивалентът на Ембрейс при Неко е Neko Tiny-много повече я харесвам и мога да кажа, че точно нея взех за подарък на много близка скорошна родилка. Тя може да се ползва със здраво и доносено бебе от 10-ия ден, например. По-лекичка, платът е памук(при ембрейс, а и като цяло Ергобейби, всичко е изкуствено) и отново е до 70см.
Съветвам ви да отидете на консултация- В София са Слингомания са вносители на Неко, но има и в Слинготека. В Пловдив е Димана от Коалабейби. Във Варна е Цвети от Вълшебен възел. В Бургас бяха buzi.bg, не знам дали още функционират. Така ще можете да премерите двамата с таткото. Като се роди бебето, изписват ви, почивате два дни и отивате. Виждала съм от изписването от болницата, директно да дойдат при консултант Satisfied  Обсъдете и таткото от кога мисли да носи. Да не вземете носилка, която пасва и на него, но на вас не ви е оптимална, а той да се навие да го носи като стане на годинка. Няма как да знаете коя ще ви пасне без да мерите. Можете да си наемете, но като пробвате няколко, разходите са повече.

# 324
Благодаря много за ценните съвети. Таткото каза от началото 2-3 месец, че е навит, но пък ще е зима и не знам колко ще може. Иначе и двамата сме с широки рамене 😂 Аз най-вече.
Ще погледна внимателно и на мен Neko ми допадна повече. Също мислим за посещение в Слингомания да пробваме на място.
Има ли някоя друга раница, която бихте препоръчали, за да разгледам. Видях, че пишете за Tula изглеждат супер ☺ Ще ми е много полезно

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 22:08 от EmiAmi

# 325
Момичета, моля за съвет от по-опитните в темата! Тодлър на 16 месеца, тегло около 10-11 кг, ергономична раница Tula free to grow подходяща ли е? Пише че е до 24 месеца, или 22 кг. Какви са вашите впечатления? Благодаря!

# 326
Може би сте прочели, че това е регулируема раница, от каквото регулиране (за това дете) нямате нужда. Вероятно е да поносите още 4-5 месеца, заради температурите смея да твърдя нередовно, и да оставите този етап зад гърба си. Ако приемете раницата за инвестиция за други бебета - ваши или чужди - има смисъл, ако е удобна. Иначе може да използвате омбухимо, тодлър раница или самар, в зависимост от ситуацията, но регулируема раница не е адекватно решение за покупка тепърва.

# 327
Може би сте прочели, че това е регулируема раница, от каквото регулиране (за това дете) нямате нужда. Вероятно е да поносите още 4-5 месеца, заради температурите смея да твърдя нередовно, и да оставите този етап зад гърба си. Ако приемете раницата за инвестиция за други бебета - ваши или чужди - има смисъл, ако е удобна. Иначе може да използвате омбухимо, тодлър раница или самар, в зависимост от ситуацията, но регулируема раница не е адекватно решение за покупка тепърва.

Благодаря за отговора.
За кратко ползване мисля да наема от позната.
Не разбрах за какво регулиране говорите?
Детето в каква позиция се носи, на гърба ли?

# 328
Регулира се ширината на плата между колената на бебето, за да е оптимална опората там и за 4-месечни, и за 18-месечни, което във Вашия случай няма никакъв смисъл, тъй като детето е вече голямо и няма нужда от опция за по-малък разкрач. Дали ще носите отпред или на гръб е Ваше решение. Обичайно за по-големите е по удобно на гръб, но аз съм носила и отпред.

# 329
Здравейте! Купихме Ergobaby Embrace и се оказа, че при нагласяне за бебе до 58 см (две обръщания на колана) е твърде малка (горният и край стига до подмишниците на бебето, не до врата, а страничните колани натискат колената и, както и да ги наместя), а във вариант над 58 см, е голяма (главата на детето идва твърде ниско).
Малката е около 58 см сега. Има ли вариант да нагласим, така че да пасне или трябва да чакам да порасне?
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 23:29 от 240923

Общи условия

Активация на акаунт