Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 32 590
  • 364
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Раницата е до 70см. 68 см са почти умаляла раница, спирате да навивате колана още на около 60см.
Не е било много практично да купувате тази раница за бебе високо 68см-след две седмици ще му е малка.
Коланът не се навива за тази ширина, възможно е да не правите хубава седалка, за да се захлупва.
Вижте видеата на Христина Лисник
https://youtu.be/r8H9TxVftS0?si=vdufhU4RqYjxXMC5 това е като цяло за носилката и поставянето
https://youtu.be/Nmx6qwIIQe8?si=Xeqa7tcn8lxI1zbf това е за нагласянето на раницата според възрастта

Съветвам ви,ако е от магазин да я върнете и да си вземете парите. Ако не е-продайте я и си вземете раница размер Стандарт(от 70см до 86см) или регулируема с удължено ползване. Взели сте си малка хибридна раница от един месец до 70см

# 331
Раницата е до 70см. 68 см са почти умаляла раница, спирате да навивате колана още на около 60см.
Не е било много практично да купувате тази раница за бебе високо 68см-след две седмици ще му е малка.
Коланът не се навива за тази ширина, възможно е да не правите хубава седалка, за да се захлупва.
Вижте видеата на Христина Лисник
https://youtu.be/r8H9TxVftS0?si=vdufhU4RqYjxXMC5 това е като цяло за носилката и поставянето
https://youtu.be/Nmx6qwIIQe8?si=Xeqa7tcn8lxI1zbf това е за нагласянето на раницата според възрастта

Съветвам ви,ако е от магазин да я върнете и да си вземете парите. Ако не е-продайте я и си вземете раница размер Стандарт(от 70см до 86см) или регулируема с удължено ползване. Взели сте си малка хибридна раница от един месец до 70см

Извинявам се, имах предвид, че е 58 см в момента, не 68. Грешката е в мен. Редактирах се.

# 332
Здравейте, бихте ли могли да препоръчате ергономична раница за бебе, което е на 2 месеца+, тежи 4,800 и е високо 60см. Роди се с ниски килограми и върви слабичък. Междувременно аз съм 1.63 висока и в момента тежа 63кг. Отделно съм и с голям бюст и се притеснявам дали изобщо ще ми е удобно предвид това. Основно ми се иска да използвам раницата вкъщи, за да свършвам домакински задачи. Разгледах темата и виждам, че всеки има предпочитания за марка спрямо индивидуалните си особености и тези на бебето, но изборът е много голям и се обърквам доста. Сега е и лято и въобще не знам дали в жегите би ми било удобно. За съжаление съм от малък град и нямам възможност да ходя на място да се консултирам и да пробвам. Затова бих се радвала за насоки от вас.  И всъщност тези раници не могат ли да се връщат, че навсякъде да се говори първо да се мине консултация, да се пробва или да се наеме.

# 333
  • София

Извинявам се, имах предвид, че е 58 см в момента, не 68. Грешката е в мен. Редактирах се.
Щом няма 60, може още да навивате два пъти. Материята на раницата е еластична и се издърпва. Слага се бебето, хваща се платката там, където започват презрамките и се издърпва нагоре по гърба на детето. Може малко да се изтръска, за да пропадне надолу и плата по-лесно да се опъне. Би трябвало Хриси да го е показала във видеата.

S.G.C. за двумесечно бебе са хибридните раници(ако държиш да не е слинг). Щом си дребничка, може да погледнеш Isara Quick Full Buckle Или Half buckle. Първата е с катарами навсякъде, на втората презрамките се усукват и връзват. Втората аз лично повече харесвам-назад сме обсъждали, че е хубава, но хората са предубедени, заради връзването.
Раницата е от 1 месец до 98см, т.е. съчетава няколко размер в едно. Има няколко позиции на презрамките, може да се носи на гръб. Има памучни материи, но и слингови.
От два месеца може да се носи и Neko Switch, но тя е с широки презрамки-ако са ти тесни раменете може да ти падат, въпреки стягането на ремъците.
Boba X също е за различни възрасти, Love & Carry PRIMO, Hoppediz Primeo...
Но е нужно да премерите или ако няма как да отидете при консултант-поне онлайн да поговорите с такъв и да си наемете 1-2 раници, за да видите коя ви е удобна.

# 334
Здравейте, какво Ви е мнението за носилката Be lenka Mini ? Пише, че е подходяща да се носи с бебе на 30-40 дни, дали наистина е подходяща за толкова малко бебче ..Ако някой я е ползвал или я ползва, ще съм благодарна на отзиви.

# 335
  • София
От около два месеца е тя(над 55см), до към година и половина.

# 336
Дези, благодаря много за изчерпателния отговор. Heart

# 337
Момичета, дали може са споделите как слинга ви помогна в ежедневниетос новородено?
Какви неща успявахте да свършите чисто в домакинството или с по-голямото дете, докато бебеносихте?
Аз съм с бебенце на 7 седмици, което заспива трудно за дневния си сън. Взех си пробно един Ergobaby Embrace и се оказа, че заспиването в него на този етап се получава добре. Все още прехвърлям в кошарата след като заспи, но често се разсънва. Затова се чудя дали да не го оставя да спи на мен и да си върша някакви други неща.

И още, веднъж бебето сеикне ли да заспива в слинг, става ли му навик и трудно ли се отучва след това?
Питам, защото имам и по-голямо детенце и искам да обръщам внимание и на него, но не виждам как можем да си играем на земята, да се гушкаме и като цяло да съм с него пълноценно, докато брат му спи върху мен.

# 338
  • София
Струва ми се, че по-скоро настройката ви спрямо тези неща е причината за чуденето и тревогите.
Всеки човек е с различен характер, ежедневие, нужди, енергичност. Ще споделя за мен - аз не обичам да си стоя вкъщи. Зимата в студа може, но пак-ако съм решила, че нещо ми трябва да си купя или да отида на събитие, да си свърша работа-нищо не може да ме спре. Ни новородено бебе, ни спящ тодлър, нито ако нещо е кисел и има температура.
Ходех навсякъде с бебетата си, водех срещи за родители, обикалях магазини, паркове, пиех кафе с други майки. По наше време бяха много популярни бебеносещите срещи и се събирахме постоянно...имахме групи, приятелски кръгове, събирахме се и с цел да показваме на нови майки.
Ставах, слагах 1-2 пампера в раницата, взимах телефон, портмоне и ключ и заминавах с бебето в слинга или ергономичната раница. Така и след захранването, както и като проходиха, бяха две годишни, а и после с две деца.
Точно 3 години им е разликата, а когато се роди малкият, ангажиментите си ме чакаха-обличах голямото в космонавт и бебето в слинг/раница и с рейса от моя квартал до другия край на София, за да водя лекция, среща за родители-те ме чакат, поела съм ангажимент и няма как да се оправдавам с бебета и деца.
А и да нямах ангажимент-отивахме до някой парк, обикаляхме центъра на София по цял ден-тук кафе, там площадка, срещи с други хора.
Ако вие не сте такъв тип човек и ви е комфортно да се движите в квартала, в близкото паркче, до магазина и надалеч пътувате с кола-напълно възможно е и да не ви трябва слинг/раница. Аз не мога да си представя да бутам количка всеки ден. На море, на екскурзии в чужбина, при баби-не сме носили никога колички.
От огромна ползва ми беше и за голямото дете, защото бебето е спокойно и си дреме в слинга, не повръщаше в него и бях свободна да сготвя, да заведа детето на градина, да го взема, да отидем на площадка или с рейса до интересно място. Бебето иска кърмене, гушкане и да му смените пелената-голямото дете има много повече нужди и раницата ви позволява да отделяте време за тях.
Ще седнете на масата да редите пъзел, на дивана да четете книга-докато бебето е в раницата, докато кърмите. Нищо не пречи да се гушкате и докато бебето е в раницата. Пък то не винаги е в нея-може и да е в шезлонга до вас. Може да излезете за час за сладолед и таткото да гледа бебето през това време.
Нищо не е нужно да е под строги правила и структура-бебетата хапват и спят навсякъде, същото може да важи и за по-голямото. Гледайте деня да ви върви безпроблемно, не се затруднявайте с графици и правене на нещата по точно определен начин.

# 339
Рокет, трябва да пробваш да видиш дали е за теб бебе носенето и какво би ти било удобно да правиш. И дали изобщо не се престрашиш да излизате така и за колко време.
Аз например изобщо не се виждам в описанието на Дези, пълна противоположност даже. За мен количката е в пъти по-удобна и комфортна. За нас слингът и после раницата бяха и продължават да са изключително полезни основно за успокояване и приспиване на бебето. Вече и за кратки разходки в планината. За цялото ми бебе носене в слинга успях 2-3 пъти да направя нещо на бързо за хапване, буквално яйца и/или салата. Не ми беше удобно изобщо, защото ръцете ми не са толкова дълги. Например:  не виждах добре какво правя, не можех  да се наведа да взема нещо от долен шкаф, страх ме беше да не изгоря бебето, все пак от тигана цвърчи.

Предимно баща му го носи защото на мен ми тежи. Като беше малко бебче, под 6-7кг, съм излизала няколко пъти със слинга / раницата,  но не можех да издържа повече от 1 час, просто физически се изморявах. Сега е почти 10кг и освен на гръб за 20-30 Мин, повече не мога да го нося. Баща му е много здрав и силен, спортува редовно, но и той не искаше да го носи дълго време като по-малък. Сега с туристическата раница вече му е по-комфортно (на мм).

# 340
Освен ако не сте съвсем слаба физически, предполагам, че изборът на раница и начинът ѝ на ползване не е правилен.

# 341
Благодаря ви за мненията!
Аз също не съм особено динамична и физически издържлива личност и не се виждам да бебенося дълго, но търся някакъв начин да приспивам бебето бързо и ефикасно, за да имам максимално време за баткото.
И в други теми съм писала, че малкият заспива трудно и има нужда или да го нося, или да го бутам с количката или да е върху мен... и през цялото това време, баткото е някъде там на заден план, което много ме измъчва.
GerKa, до колко месеца приспивахте в слинг и имаше ли после привилване към него? И дамо за дневните дремки ли го използвахте или и за нощното лягане?

# 342
Не се препоръчва да готвите с горещи неща, докато носите бебето, това си е риск.

А не всички бебета търпят колички. Моето може да изтърпи половин час някъде, но обикновено почва да мрънка и трябва да я взимаме. Та и от бебето зависи

# 343
Освен ако не сте съвсем слаба физически, предполагам, че изборът на раница и начинът ѝ на ползване не е правилен.

Слингът ни беше подарен - Кабу. Раницата взехме след консултация в Сгушени, където тествахме различни модели и дори първо взехме под наем преди да купим. Ползвахме я точно спрямо инструкциите на консултацията.
Не разбирам какви са тези обобщения, за много жени 6-7-9кг идват тежки и колкото и да ергономична и перфектна носилката, просто си тежи. Аз съм фина, факт, 50 кг съм (164 ръст), със слаб гръб, на мен и 3-4 кг нормална раница не ми е комфортна за дълго (например в планината).

Рокет,  слинга ползвахме до към 5 месец предимно привечер, когато се разкиселявяше. Т.н. witching hour, тук масово го наричат колики. Там се успокояваше и обикновено заспиваше - но за кратка дрямка. За нощния сън никога не сме го приспивали така. Не е имало привикване, заспива си всякак.
Някъде  5 месец вече взехме раница защото слингът умаля. Нея продължаваме да я ползваме понякога за дневно приспиване, особено когато не сме вкъщи. Ако е изморен и му е време за сън, а не може да заспи, раницата много ни помага. След това го местим в кошара. Вече е на 1г.

# 344
Съгласна съм, че на много жени им тежи, но пък и с повече носене се заяква. На мен сега ми е по-лесно да нося малката на 9 месеца 9 кг отколкото ми беше да я нося като новородено под 3 кг все още с болки от секцио.

Общи условия

Активация на акаунт