Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 32 751
  • 364
  •   1
Отговори
# 270
  • Велико Търново
AnMary, а дали са ок за от година и 2-3 месеца или са за по-големи деца? Откога го ползвахте, помниш ли?

Enter Sandman, наистина не мога да преценя като изобщо не е слагано детето в раница дали ще и е удобна тази поза и дали ще стои за преход. Не знам защо си мисля, че като няма опит с раници и слинг, ще свикне по лесно с това, което е тип столче🙄

# 271
  • София
Ако ще го носите само за преходи е ок самарът. Тежи си спрямо раниците, все пак има конструкция. Обикновено бащите носят, на жените им дотежава бързо. Плюсът им е, че някои имат сенник и място за багаж.
За добре седящи деца са, над 8-9 месеца, аз поне бих ползваха след годинка.
Ако искате да носите из града или поне всеки ден, то е по-добре да е раница, защото са леки и разпределят тежестта. Самарът само за преходи.

# 272
  • Велико Търново
Дези, да, аз точно за преходи искам. Мисля, че писах-някоя екопътека, разходка до някъде да направим. За градски и ежедневни условия не. И да, идеята е точно баща и да я носи.
Питането ми беше дали са добре като идея, ергономичност, дали са удобни и прочие.

# 273
  • София
Аз и в града съм го разхождала, но рядко.
Мисля, че след 1г са ок.
На дълги разстояния - тежи. Емнахме се на много дълъг преход към 7те престола. Хубавото е, че поне през повечето време се ходи до асфалт. Возиха ни, мен и сина ми, в камион Simple Smile Ние си разменяхме самара, но на мен по едно време ми се схвана прасеца Joy
А дребният даже си поспа в самара Simple Smile

Било му е удобно щом е спал Simple Smile

# 274
Самарът мисля че от 9-10 месеца натам е ок, когато вече бебето седи стабилно. Ние горе долу тогава взехме нашия.

# 275
Здравейте, бебето ми е на 2 месеца, 5,100 кг, 55 см. Загледала съм Manduca first pure cotton. Може ли мнение за нея, може ли да се използва от сега, никъде не мога да намеря колко см трябва да е бебето. Търся раница, която да използвам при необходимост, а не постоянно. Отворена съм и към други предложения.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 12:39 от _Miss_

# 276
Здравейте, бебето ми е на 2 месеца, 5,100 кг, 55 см. Загледала съм Manduca first pure cotton. Може ли мнение за нея, може ли да се използва от сега, никъде не мога да намеря колко см трябва да е бебето. Търся раница, която да използвам при необходимост, а не постоянно. Отворена съм и към други предложения.

Според упътването от 3,5 до 20кг.

# 277
  • София
Килограмите не оказват възрастта за носене, а издръжливостта на материала.
Само за слинговете можем да вземем предвид колко тежи бебето.
Manduca First е размер Стандарт, за бебета над 70см. За да се сложи по-малки бебе, се взима един стесняващ ремък с възглавника, което е многл компромисен вариант. Както казват консултантите пл бебеносене-в големи обувки да си натъпчеш памук.
Туист, например е за по-малки бебета. Може да се носи в нея и като умалее да се мине на First.

# 278
Къде я има тази информация, защото не го намирам на сайта на производителя?

# 279
Здравейте,

Сдобих се с една доста използвана Tula Explore, даже май с първия модел от 2018. Раницата си личи, че е видяла много носене, но може и още да издържи. Мнооооого ми е удобна, направо се влюбих в нея. Проблемът е, че на колана, едното зъбче на мъжката закопчалка е счупено леко. Не е драматично, изглежда стабилна и по този начин, но видях, че тази част се сменя и ще ми е по-комфортно да я сменя.
Скрит текст:

Обаче се оказа мисията невъзможна към този момент. В българските магазини вече не работят с Тула (между другото, някой знае ли защо?), а в европейския им сайт тази част е изчерпана. Някой поръчвал ли е от там? Често ли се зарежда от изчерпаните продукти?

На мен ми стана толкова удобна раницата, че бих си взела и нова (втора ръка по-скоро), но не виждам смисъл, като в моята има още живот.

Иначе имаме и нова Boba Bliss, нося го в раницата от както беше 3.200 на две седмици. Още си я ползваме и сега на 3 месеца, често заспива в нея. На мен ми е по-удобен този модел от ergobaby embrace за новородени и по-малки бебета. Казвам го като алтернативна опция, понеже не е много популярен модел, а е удобен. Прилича на слинг, показвам снимка, на който му е интересно.
Скрит текст:

# 280
  • София
Ергобейби спря дистрибуцията на Тула, в момента се продава само в двата официални сайта-в САЩ и европейския. Има изостанали бройки тук таме, но спирането беше ноември/декември 2023-а.
Да се сменя катарама на колан е рисково, защото всяко разшиване и после зашиване компрометира сигурността. Тя и в момента  е изключително компрометирана с това счупване. И да имат, е твърде вероятно да не продадат катарама, защото смяната носи рискове. Говоря за производителите.
По-добре си купете нова или пак ползвана, но здрава. Аз лично харесвам повече Станарт-по-стабилна е. Но е з анад 70см, до 86см. А от регулитруемите-Free to grow. При Експлор платката е някак по-плътна и не толкова дълбока, заради тия копчета, които така или иначе са излишни, защото не е добре да се носи напред. Но това са измислиците на Ергобейби. Да не говорим за грозната възглавница на врата.

# 281
Принципно пише, че мъжката част няма проблем да се подменя, затова и се продава като резервна част. Ако по женската има забележки, тогава е проблем и трябва да се смени раницата.

Не съм пробвала другите модели, чудя се обаче носенето на гърба, което го има като опция моделът explore, дали ще е полезно по-натам. При останалите модели май го няма. И като не съм пробвала друг модел, ме притенсява дали ще ми е удобен. Освен това дори втора ръка ми идват бая скъпи тея раници… доста скъпо ги продават, направо се замислям за нова.

# 282
  • София
Всички регулируеми, стандарт, тодлър и прескуул раници могат да се ползват и на гръб.
Хибридните, като Ембрейс или Блис...или примерно Тайни на Неко, не могат. Разтегливи са и са за малки бебета.
Опитните родители, които знаят как да връзват слинг или консултантите по бебеносене носят и новордени на гръб-много високо и стегнато с тъкан слинг. Но за неопитни родители не се препоръчва и се казва, че на гръб може след шестия месец, бебето да може да седи.
Експлор е най-несполучливата раница на Тула, почти не се продаваше и как ли не се опитваха да я пробутват. Тя е "хибрид" между Ергобейби и Тула, който Ерго изкараха, като купиха Тула, но не им се продаваше добре.
Може да се носи с нея на гръб, няма проблем, но също и с другите модели. На мен с големия ми беше удобно на гръб да нося с Easy feel, тя е като по-едра Тула. С малкия не ми беше удобно да нося на гръб, даже с тодлър раницата Тула продължавах все отпред да си го нося. Той беше едър и тежък и много се прегърбвах като го слагах на гръб. Батко му беше много дребен и лек и ми беше удобно да го нося на гръб, а и бях и бременна.
Но това е по-скоро изключение, на повечето хора им е удобно да носят тежки бебета/деца именно на гръб.

# 283
Не смятам, че е чак такъв проблем да се смени катарамата със съвместима такава (и двете части). Има всякакви, на които и големи хора увисват, носят десетки килограми тежест в раници в планината, та едно десет кила чаве ще могат да удържат. Един шивач и толкова.

# 284
Не смятам, че е чак такъв проблем да се смени катарамата със съвместима такава (и двете части). Има всякакви, на които и големи хора увисват, носят десетки килограми тежест в раници в планината, та едно десет кила чаве ще могат да удържат. Един шивач и толкова.

И аз така мисля, въпросът е от къде да взема резервна, която да пасне. Тя като не е в гаранция раницата, всеки си измива ръцете и много ясно, че ще ми кажат да си купя нова. Ама не ми се вадят сега 200-350 лв за нова.

Общи условия

Активация на акаунт