Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 11

• 36 068
  • 388
  •   3
Отговори
# 375
  • София
Здравейте,
бебчето ми е на 2 месеца, 5,600. Много ми се иска да бебенося, но нито в Ergobaby Embrace ми се получи, нито в Caboo слинг. Бебето не се чувства комфортно, което ме навява на мисълта, че аз нещо не правя както трябва. Сега съм в търсене на трети вариант, с който евентуално най-накрая да се спогодим. Предполагам ще е най-добре да е ергономична раница, подходяща от 3+ м. Бихте ли ми препоръчали модел, който да погледна и евентуално къде в гр.Пловдив да отида за консултация, за съвет.
От тази възраст започнах с Neko -Switch, но може да видите и Isara-Quick, хибридна раница ви трябва, но като цяло тези, които сте пробвали са подходящи за малко бебенце, може би трябва да ви помогнат с нагласянето.

# 376
И моя бебок го водих на 2 месеца в слингомания и пробвахме isara quick full buckle - на мен ми беше страшно удобно, на малчо също му беше удобно по време на консултацията. Но в момента, в който се прибрахме вкъщи и пробвах да го сложа беше един рев. И така една седмица, когато и да го сложех все се дразнеше. Просто иска да гледа напред, не към мен Sweat Smile Добре, че я бях взела под наем. Колкото и да ми хареса след като я върнах не съм си я поръчвала. Но препоръчвам да я пробвате, ако успеете да я намерите някъде в Пловдив!

# 377
Здравейте, от опит мога да кажа, че бебето просто може да не иска да бъде носено. Синът ми носих втори и трети месец в Ergobaby Omni Breeze след зелена светлина от ортопед. Беше прекрасно. Обаче като стана на три месеца любопитството му взе превес и нямаше как да го нося повече, нито за разходка, нито за приспиване, нито докато си върша някаква работа. Мисълта ми е, че Вие може би не правите нищо “грешно”, а си е до характера на детето. Успех! 🥰

Здравейте,
бебчето ми е на 2 месеца, 5,600. Много ми се иска да бебенося, но нито в Ergobaby Embrace ми се получи, нито в Caboo слинг. Бебето не се чувства комфортно, което ме навява на мисълта, че аз нещо не правя както трябва. Сега съм в търсене на трети вариант, с който евентуално най-накрая да се спогодим. Предполагам ще е най-добре да е ергономична раница, подходяща от 3+ м. Бихте ли ми препоръчали модел, който да погледна и евентуално къде в гр.Пловдив да отида за консултация, за съвет.

# 378
Мислех да кажа и аз това, защото при моето бебе в началото беше ок, но следващите пъти изпадаше в истерия - ако я нося на ръце в същата поза не е проблем, но ръцете и краката й са по-свободни, аз й позволявам да шава, докато в слинг и тн има някакво притискане, което тя не харесва. Иска да оглежда, в количката дори вече не харесва да й е вдигнат покрива, иска да вижда какво се случва. Ще кажа и че не харесва повивания с пелени, антистрес пелени, като цяло някои такива усещания явно не са й приятни. Но ще пробваме по-натам с друг вид и носене напред, когато позволява възрастта и килограмите.

# 379
Ооо, да, същата работа беше и при нас! Не искаше да спи в чувалче, за повиване и дума не можеше да става, на два месеца започнахме да използваме летния кош в легнало положение, защото в зимния не искаше да стои, искаше да гледа всичко, а не само небето и клоните. После и пюрета не искаше, ЗВБ беше единственото решение. С мъжа ми винаги се опитваме да се поставяме на негово място и да гледаме на света от неговата гледна точка, така разбираме какво може би го дразни и му създава дискомфорт и какво го радва.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 21:32 от Seaglass

# 380
Понякога е до носилка. И преди съм писала - моето стоеше във всяка една възможна носилка, в която съм се опитвала да я сложа, освен в Ембрейса. А те не са малко - слингове, хибриди, регюлъри, регулируеми, отпред, на гръб, самар, хипи Джоуи, даже вързана с подръчен плат, само с лице напред никога не съм я носила. Всичко, освен Ембрейс. Понеже стана дума - и тя не търпеше повиване и беше голяма клюкарка. Нещата не са 1:1 свързани при всички. Новото попълнение няма проблем с Ембрейса, но на мен не ми е удобен за ходене с това навиване на колана и сега чакам Neko tiny.

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 20:35 от Inferiya

# 381
Аз реших да поръчам под наем Neko tiny и да я тествам преди да поръчвам.

# 382
Здравейте,  имам въпрос свързан със сслинг Caboo lite - от каква възраст/килограми може да се носи в него ? Бебето ми е на 15 дни и е 3 кг  - дали е удочно или да изчакам още малко ?

# 383
Здравейте,  имам въпрос свързан със сслинг Caboo lite - от каква възраст/килограми може да се носи в него ? Бебето ми е на 15 дни и е 3 кг  - дали е удочно или да изчакам още малко ?
Подходящ е от самото раждане, така че няма проблем да го бебеносите в Caboo. Ние го сложихме на 7мия му ден в същия слинг, нз точно колко кг е бил - не повече от 3,200 обаче Simple Smile

# 384
Здравейте,
някоя мама правила ли е консултация в Сгушени относно избор на раница? Предстои ми такава, но моето бебче е доста ревливо, та се притеснявам как ще протече точно. Fearful

# 385
  • София
Не знам точно как протича при тях, но бебетата по принцип си плачат, а те работят всекидневно с такива и са свикнали. Не се притеснявайте. Важно  е да сте спокойна, да отговаряте на нуждите на бебето си и да следвате съветите на консултанта. Не се страхувайте да поставяте бебето в носилката, нито от това, че може да плаче в началото. Свикват, просто вие трябва да сте упорита. Давате да суче ако кърмите, иначе биберон, гушкате и си задавате въпросите, правите това, което ви кажат. После вкъщи също-това, че плаче не означава, че не трябва да носите и нещо не е наред-храните, успокоявате, изчаквате малко да се успи и си го слагате в носилката, излизате навън, движите се. И по-нататък ще плаче-слагах моите и излизах…те се подрусваха 5 минути и млъкваха. Така или иначе вие го гушкате и давате да суче или биберон-има всичко, както и вашата утеха. Така ще разбере, че няма страшно и следващите пъти ще плаче по-малко.

# 386
Аз съм ходила там, но относно начинът на провеждане няма кой знае какво да се сподели. Разбира се, че като се наложи бебето да се успокои, нахрани и смени пелена, ще ви изчакат както там, така и навсякъде. Все пак по-добре гледайте да направите тези неща преди консултацията. Плюс да не му е баш време за сън.

# 387
Здравейте, не успях да прочета цялата тема, но цялото нещо с бебеносенето ми е много интересно и определено бих искала да опитам. Очаквам бебе през май и съм започнала да набелязвам някои неща. Харесала съм раница BabyBjörn Mini, както и тази: https://www.minuvy.com/products/embrace-baby-carrier?variant=458 … =2385231929803079, за която гледах много позитивни мнения, но от американки. Имате ли мнение за някоя от тях? Изобщо струват ли си?

# 388
Здравейте,

Бебето ми скоро ще стане на 2 месеца. Искам да си взема ергономична раница, но не мога да реша каква. Можете ли да ми препоръчате нещо максимално сигурно, защото много ме е страх да ползвам такъв тип раница. За съжаление в моя град няма къде да пробвам. Поръчах от слингомания под наем, но не се справих с наместването ѝ. Спрях се на Embrace, но пък четох, че не е особено добър вариант, заради това че е тясна.

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт