Плам, пламти! Котел, бълбукай! Адска смес, мехури пукай! Януарска спортна и успешна!

• 97 914
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 2 610
  • София
13, имам доста тежк артилерия, но се въздържам. Обещала съм на детето да не се държа естествено на сватбата, ако ме разбираш 🤣🤣🤣🤣. Факт е, че в последните дни ми се обади повече пъти, отколкото в последната година.
Това ми говори много 🤣🤣🤣

# 2 611
Те го дзверО
Animal Heart Eyes Cat
И малко след това, хванат на местопрестъплението
Animal Heart Eyes Cat

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 10:38 от Сирос

# 2 612
Ооой, милото то..Ами ето, на първото фото къФ си е спокоен...какво сте го разстроили? КАКВО 🤣🤣🥰

# 2 613
Де е това местопрестъпление? какво е направило ангелчето?

# 2 614
Красавчик! Я виж как жално гледа, не може той да е виновен, някой го е натопил:stuck_out_tongue_winking_eye:

Направо като хамстер се въртя па - работа, проекти, ама тоя път в група. Тиймуърк! Докато го изкарам тоя кетап и аз ще съм за зелена рецептЯ и за жълта книжка..

# 2 615
Гледа къде прибираш гювеча. Smiley Така като му гледам погледа,дори има план за него. Smiley
Веселинкова,избрах си.За там обаче две печалби ще ми трябват.В едно село,дън гори.Стара,стара,разплетени са и пръчките дори.Ама пък мечтите са безплатни.Smile

Рено,свекървата защо е у вас? Учиш някакви уроци!

Събудих се с главоболие,хапче пих,легнах,върнах го,пак пих.Като ,ударен самолет съм.И последните няколко нощи сънувам супер щуротии.Тази нощ Бобча и малката Звери.Smiley
Луда работа!
Болните да оздравяват!

Добър ден!

# 2 616
Крот, къде ще бягаш ся в дън гора? Малда си за отшелничка и копане, не че си представям да хванеш мотиката ама.... Оу, ако избягаш кой ще гледа внуците, кой ще трови снахите?????  Надявам се да не е бил кошмар, а да сме се пекли на Малдивите😂.
Работа, работа, работа днес. После фитнес и деня свършил.
Веселинкова, греяна ракия пробвай, това е стара тибетска рецепта за всякакви болежки, включително за далак и мерак.
Да оздравяват всички болни!
Кло, къде се изгуби?

# 2 617
  • Euskal Herria

Лек ден, общество!

# 2 618
Щурава работа си беше,не беше на Малдивите. Smiley За снахите,вярвай ми и от разстояние ще намеря начин! Smiley

# 2 619
Как са болните днес?
Фил, Бюти, Кло, Карамел, Мисти...?

# 2 620
Веселинче, да оздравяваш, душо! Heart Кроталчик, що така връщаш? Да не е мигрена? Влизай във форма! Въобще, всички болнички да се възстановяват!
Кили го изтървах.
Сняг паднал у наше село, ама аз докЪт си отворя оЧото, само по покривите е останал. Мразя! Искам си лятото!
Чакам Халапеньо да дойде да ме боцне и да махаме абоката. Познайте кой  ми се обади 200 пъти да пита, кога точно ще е събитието, за да ме вземе в каторгата.

# 2 621
  • Пловдив
Привет!
Амиии одих до ЛЛ да се видим и болничен да взема. Каза декс тобрин да капя за мърсолите и осталите илачи. Тъй...
Ся чай смуча, а мразя, гледаме със синкото Хоейшио, а даже не съм пила кафе 🥴 Глава камбана.

# 2 622
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
преди първо кафе съм и нищо не ви отбирам.
и кили изтървах и биса.
фръц пък! няма да си играя с вас.

# 2 623
# 2 624
Припомних си сега заболяванията на съня и попаднах пак на проучванията за влиянието на фазите на Луната и съня. Оставям ги в скрит текст, ако някой има интерес.
Скрит текст:
През 2013 г. група известни хронобиолози от Базелския университет в Швейцария публикуват сензационно проучване, проведено с 33-ма здрави доброволци. Чрез полисомнография е била изведена пряка зависимост между качествения сън и фазите на луната. Няколко дни преди и след пълнолуние продължителността на фазата на дълбокия, бавен сън е спадала по данни на полисомнографията с 30%. Освен това, за да заспят на хората им е отнемало средно с 5 минути повече от обикновено. А продължителността на съня е намаляла с 20 минути. При това нивото на хормона мелатонин - хормона отговарящ за регулирането на цикъла на съня и бодърстването, хормона на нощта, по време на пълнолуние е намаляло. Тези резултати са били потвърдени от още едно изследване през 2014 г. проведено също така върху неголяма група от 47 души. То е показало намаление на продължителността на съня по време на пълнолуние с 25 минути. Следващите проучвания обаче опровергават тези резултати. Група учени, под ръководството на невролога Мартин Дреслер от Института по психиатрия на Дружеството „Макс Планк“ (Мюнхен, Федерална република Германия), си поставили за цел да изяснят този въпрос. Те предположили, че неголемият брой изследвани е повлиял върху резултатите. Този път те анализирали данните от полисомнографията на 1265 доброволци, в продължение на повече от 2000 нощи. Дреслер и сътрудниците му не открили статистически значима връзка между показателите на съня от полисомнографията и фазите на луната. Още едно проучване, този път проведено в домашни условия, включващо данни на повече от 2000 регистрации на сън, също така не е показало влияние на луната върху човешкия сън.  Става ясно, че като се изследват малко на брой хора, е по-лесно да се сгреши, а проучванията с повече участници будят по-голямо доверие. Затова учените не потвърждават връзката между съня и фазите на луната при възрастните хора. Освен това за евентуална връзка с фазите на луната е изследван и сънят на децата, този път чрез актиграфия. Има две такива проучвания. Едното е проведено върху почти 6 хиляди деца, а второто – с над 700. Децата са били на възраст между 9 и 12 г. Проучванията показали, че продължителността на детския сън намалява при пълнолуние, но само с 2-5 минути. Следователно, учените все още нямат категоричен отговор на въпроса влияят ли фазите на луната върху детския сън.  Доколкото ни е известно не са провеждани научни изследвания за влиянието на атмосферното налягане и на магнитните бури (пика на слънчевата активност). Така че и тук не разполагаме с достоверни научни данни.       
Статията е от лекар сомнолог         

Общи условия

Активация на акаунт