Консултации с адвокат

• 29 541
  • 478
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,
Скоро ще раждам, с бащата на детето не сме заедно, той е чужденец с виза на студент тук.През цялата бременност е бил в друг град и не е полагал никакви грижи. Връзката, която поддържаме е само чрез писане, за да разбере дали съм родила.
Имам следното питане: може ли детето да Не бъде записано на негово име, имам ли това право? И дали мога да очаквам последици от това, при условие ,че той настоява да е на негово име?

# 391
Здравейте!
Можете ли да ми съдействате с адвокат от Пловдив по повод актуализиране на размер на издръжката .Имам съдебно решение от 2015 г за минимален размер на издръжка .От тази година размера вече 270лв .в предвид увеличението на минималната заплата .Бащата отказва да плаща тази сума и имам нужда от адвокат ,който да ми съдейства за извънсъдебно споразумение или в краен случай за съд.
Благодаря !

# 392
Здравейте,
при сключване на граждански договор, освен банкова сметка и паспортна снимка за бадж - служителя ми звънна да му пратя снимка на личната ми карта - от двете страни.

Попитах за какво - отговори че трябвало нещо да се допише.

По-късно разбрах че е изпратил директно към Централата им в София за обработка.

По ЗЗЛД фирмата е администратор, но според регионалния им мениджър служителя е нямал право да ми иска снимка по този канал .

Притеснена съм за личните си данни, моля за вашия коментар.
Unamused

# 393
  • Далечният изток
Консултациите са за родители, отглеждащи сами децата си, по семейно-правни въпроси.

# 394

По ЗЗЛД фирмата е администратор, но според регионалния им мениджър служителя е нямал право да ми иска снимка по този канал .

Unamused
Ами правилно. Снимки на документи се искат и се пращат само през edelivery.egov.bg. - система за сигурно електронно връчване или най-много лична карта се сканира през Евротръст (който ползват банките, например). Ти на имейл ли си пратила лична карта? По какъв канал?

# 395

Unamused
Ами правилно. Снимки на документи се искат и се пращат само през edelivery.egov.bg. - система за сигурно електронно връчване или най-много лична карта се сканира през Евротръст (който ползват банките, например). Ти на имейл ли си пратила лична карта? По какъв канал?

По вайбър

# 396
  • Плевен
Здравейте! Живях с мъж 14 години, който не е баща на детето ми и нямаме брак. Има ли вариант за някакъв договор или споразумение за малка издръжка ако той се съгласи? Без да се съдим. Просто между нас да се разберем и да се узакони. Благодаря предварително!

# 397
  • Далечният изток
Кого да издържа? Теб или детето?
Ако е детето, защо чуждият мъж да го издържа, това дете нали си има баща?

# 398
  • Плевен
Кого да издържа? Теб или детето?
Ако е детето, защо чуждият мъж да го издържа, това дете нали си има баща?
Не, На мен да плаща някаква издръжка.
Човекът ме забърка в проблеми с полиция и цигани престъпници и поне някакво финансово компенсиране да ми даде.

# 399
  • Далечният изток
Ти търсиш някакво обезщетение, което не е издръжка, но пък ако успееш да си договориш такава, вземай я. Каквото и да договорите, няма как в този случай да мине като споразумение пред съд. Мъж, с когото си живяла, не попада в кръга на лицата, от които може да се търси издръжка. Това според СК. Иначе между вас си, както казах, може да си договорите всичко, но няма как да се узакони както казваш.

# 400
  • Плевен
Благодаря! Това ми беше основното питане - дали може да се узакони. Нямам иначе никаква гаранция, че ще го прави. Много благодаря!

# 401
  • Далечният изток
Ами той всъщност не е и длъжен да плаща издръжка в търсения смисъл...

# 402
  • Пловдив
То няма ред да се утвърди специално от съд или друг орган, но договорено, ще ги обвърже. Не противоречи на закона според ме, и при спор ще може да се търсят сумите.
Да не остане питащата с грешно впечатление - няма Орхан да го одобрява ("узаконява"), но това не значи, че е незаконно или че няма действие.

# 403
  • Далечният изток
Да де, да си напишат един договор, просто няма да минава през съд. Тя това има предвид под узаконяване - да го одобри съда. По-скоро иска да го принуди да плаща, ама това вече не виждам как ще стане. Плюс това с един такъв договор няма как да си търси дължимото принудително.

# 404
  • Пловдив
Ако приемем, че договорът не противоречи на закона и е валиден, би трябвало да може по общия ред - след осъдително решение, като при всеки договор.
Горе коректорът много хубаво ме е поправил - "Орхан" не е Мурад, а орган.

Общи условия

Активация на акаунт