Какво би ви накарало да сключите брак?

• 30 025
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 165
Не знам, Ариел, и аз си мисля, че съм шестица от тотото, ама не искам да ми приписват нищо. Живея с мисълта, че имам достатъчно и съм благодарна. Пък и все пак за човек се жениш, не за имота му. Grinning

Хубаво е, че си такава романтичка, но не всички са като теб. Някои предпочитат да си постелят предварително. Особено ако нямаш нищо свое, даже е наложително.

# 166
Не знам, Ариел, и аз си мисля, че съм шестица от тотото, ама не искам да ми приписват нищо. Живея с мисълта, че имам достатъчно и съм благодарна. Пък и все пак за човек се жениш, не за имота му. Grinning

Хубаво е, че си такава романтичка, но не всички са като теб. Някои предпочитат да си постелят предварително. Особено ако нямаш нищо свое, даже е наложително.

Оо,не съм романтичка, хич. Просто съм скромна. Не искам чуждото, не ми трябва. Ако имаме деца, супер, ще наследят и мен, и него, ще живят спокойни, че имат дом.

# 167
Е аз какво казвам. Набъркват глупости като как не било модерно.
А истината е, че не искат. А защо не искат - защото не искат този човекв повечето случаи. Доказателството - ако въпросният човек поиска брак наистина твърдо, нашите неискащи герои си бият камшика от тази велика любов.

# 168
Хич да не е гаранция бракът, тъжно е, че в нито един момент не сте били толкова влюбени, че да си загубите здравия разум и да обещаете на себе си, на него, на целия свят. Иначе всякакви обещания и договори има неспазени и разтрогнати, не само брачни, но това не е повод да живеем ден за ден.

# 169
  • Варна
Да бе, не сме били лудо влюбени, били сме и още как!

# 170
  • Пловдив
Тъжно е, бе, трагедия е направо. Като не е едно, за друго ще се хванете, за да покажете колко ни превъзхождате нас, непожеланите от "гаджетата" без ангажименти. От девет кладенеца вода ще донесете.

# 171
  • Между гори и планини
Сега като си помисля, във време когато брака не е мода и не е грях да живееш на семейни начала, за мен е комплимент, че мъжът ми ми е предложил, че сме се оженили. Старомодни сме явно. Но на мен ми харесва да съм омъжена.

# 172
  • Варна
Хайде да не осъждаме изборите на другите. Ясно е, че има фенове на брака, има и такива, които не са. Няма нужда да се цакаме взаимно, дори и с пасивни изказвания от рода колко било тъжно. Може и да ти е тъжно, но това е камък в градината на човек с другото мнение и определено е пасивна агресия и завоалирана критика.

Темата тръгна в абсолютно предвидима посока, направо към ключ. Както и подобни теми за кърменето, за аборта и т.н., в които има два ясно изразени полюса.

# 173
Нарцùса и да не те искат по-добре.
Аз знам, че в сегашната ми връзка предложението ще дойде - говорили сме за това.
Ти ще бъдеш ли щастлива омъжена за човек, който едва ли не по принуда ти е направил предложение само, за да не мърмориш? Едва ли.

# 174
  • Пловдив
За да бъде комплимент, това съдържа мълчаливо твърдение, че с нещо сме ощетени неполучилите комплимента, непожеланите. Понеже няма начин да не ни пречи особено и по тая причина да не настояваме и да не сме си потърсили овреме друг. Simple Smile

# 175
  • София
Ани добре, но е купил сам имота, защото той е теглил кредит. И пример почива. Вие бе сте наследник, а някоя далечна братовчедка.

Ами тогава и кредита е на негово име... тя как ще го изплаща, ако е гола като пушка? Ако цял живот е зависела от парите на мъжа, е трябвало по-добре да си направи сметките и да се подплати - независимо дали имат брак или не. Мъжете, които докарват масрафа, имат хиляди начини да заобиколят брака - например, пишат имота на фирмата. Тук не е проблемът наличието или липсата на брак, а че една финансово зависима жена се е събрала с мъж, който не желае да я подсигури и е свободен да си духне когато реши.

# 176
Пак казвам, за мен е до лична преценка и усещане. Аз пък мога да си мисля, че на хората, които са заедно без брак им е по-силна любовта и по-здрава връзката!😅
Реално нямаш имоти за делене и куп други неща и ти е по-лесно да си тръгнеш. Щом не си тръгваш, значи обичаш!😋😁😁😁

Сега в Англия как са се наричали, нас не ни бърка, не ми е критерии.
Моят колега от Люксембург предсатвя жената до него като: partner, wife, fiancee, както му дойде.
Никой не го пита: ама наистина ли ти е съпруга, че й викаш така? Никой не е толкова дребнав и никой не го интересува личния му живот.
Просто с тези посочваш, че това е жената до теб.

# 177
  • Между гори и планини
За да бъде комплимент, това съдържа мълчаливо твърдение, че с нещо сме ощетени неполучилите комплимента, непожеланите. Понеже няма начин да не ни пречи особено и по тая причина да не настояваме и да не сме си потърсили овреме друг. Simple Smile
Това са твои думи.
Сега, факт е, че в дирекция миграция дадоха постоянно жителство на мъжа ми на база брак с мен, а не защото имаме дете. Дори питах, детето не е ли по- важно, все пак е за цял живот. Не, брака! При ваденето ми на виза за САЩ, пак брака беше важен, а не детето. Странна работа...

# 178
Откъде иначе да дойде дискусия, ако не от различните мнения на участниците? Иначе ще си припяваме в канон едно и също, едни върху други, отново и отново до безкрайност.

Темата тръгна в абсолютно предвидима посока, направо към ключ. Както и подобни теми за кърменето, за аборта и т.н., в които има два ясно изразени полюса.

# 179
  • Варна
Не, не е странна. Просто е още една причина някои хора да сключат брак, когато не искат. Малко ли теми има и тук в стил "спечелих зелена карта, сега ли да сключим брак, че да заминем заедно"?

Общи условия

Активация на акаунт