Рак на белия дроб - тема 11

• 114 256
  • 1 323
  •   1
Отговори
# 150
Нашата борба приключи изненадващо бързо Sad За 24 часа се влоши изключително бързо и тази нощ е починал. Предполагат, че е получил инфаркт или инсулт.

Съжалявам. За съжаление при белодробните ка не е рядко да се случи исхемичен инцидент или мантелна пневмония. Светъл му път на човека, а на вас - кураж да преодолеете случилото се.

# 151
  • Пловдив
Ели_дечкин,
Съболезнования!

# 152
  • София
Съболезнования Hands Pray

Едно проучване, не че не си знаем реалността! Втора седмица чакам резултати от пет скенер… Баща ми започна да кашля, вече не се чувства добре… два месеца вече се бавим и не знам какво да направя!

https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/13659367

# 153
  • Пловдив
 ПЕТ става бавно.А в Александровска се чака много и за резултатите.
Трябваше да направите CT с контраст на цяло тяло,докато чакате
резултатите за EGFR,ALK,PD-L1 от Трансхеликс.
Ориентирахте ли се къде да се ллекува, и явихте ли се на онко-комисия?
Общо взето отнема между месец и два ,от хистология до първа терапия.Освен това с една "вливка" кашлицата няма да му се оправи.Изключихте ли инфекциозна причина за нея? 

# 154
  • София
Да, вие ми писахте още в началото какво да направим. Но му спестих CT на цялото тяло, защото през декември и януари му се събраха 2 скенера на бял дроб и 7 рентгена заради болките в рамото. Преди това и ЯМР и коронарография (поне няма облъчване там). Затова asap направихме пет. Иначе имам решение на онко комисия от Сити. Но, като разбраха, че чакам пет скенер до дни, казаха да изчакаме за прецизност. Кашлицата - да, може и да е настинал. Оплаква се от задух, умора след бронхоскопията. Ка да не се притеснявам, че се губи време! Дадох му преднизолон за рамото, надявам се да навреди. Макар че се съмнявам да помогне - в последните месеца има 13 инжекции кортикостероиди, без ефект. Но се отрови от болкоуспокояващи - денонощно от месеци. Нищо не помага. Припомням - туморът е в десен дроб, боли ляво рамо. Казаха ми (на 99%), че не е от метастази. Но, по мнения тук, може да е нерв, притиснат от тумора. И още нещо - ходихме онзи ден на контролен в белодробна. Посъветваха ни да не се лекува в болница Сердика (аз правих консултация с д-р Койнов, но и той чака резултат от пет скенера). И това тотално ме обърка! Лоши мнения за Сити, за Сердика, за Токуда противоречиви… Къде тогава? Пак стана дълго и с много въпроси, тепърва ще има още и пак тук на вас ще разчитам!

# 155
  • Пловдив
PET/CT е хибридно изследване ,има и CT ,макар и нискодозово. Така ,че не сте му спестили много от облъчването. Рентгена пък въобще не го бройте , там е стотици пъти по-малко лъчевото натоварване спрямо CT.
"Надежда" май е най-добрия вариант.В двете турски болници има "такси" ,много не им се занива с тежки/сложни случаи.
Но не мога да дам препоръка ,за София да кажат другите,които имат опит.     

# 156
Съболезнования, Ели.

Включвам се с резултати от последния скенер. Декември не успяха да започнат 2 линия ХТ, заради влошено общо състояние. За 2 месеца едната от лезиите в ЧД е пораснала 3 см. При него ситуацията изобщо не е добре. Днес бяхме на кардиолог, защото онколога му искаше потвърждение, че сърцето е достатъчно здраво за ХТ . Той изписа диуретик и НСПВ с надеждата да се справи поне с перикардния излив.

Едит.

# 157
Здравейте, да попитам доколко е нормално след започната втора линия ХТ на 28.01 от
 30.01 да започне постоянно разстройство. Предимно вечер и не й позволява да сложи нищо в устата, следва гадене с позиви за повръщане и разтройство. Пие доста вода според думите й което е добре, но не знам дали е достатъчно.. никакви сили няма и е в леглото и wc постоянно. Пила е обща 4 лопедиума за 24часа и последното изхождане е около 3ч сутринта. И при първия курс ги имаше тези симптоми, но сега е по-зле. И без това отслабна супер много сигурно е 40кг вече. Можем ли нещо да направим за да й помогнем, да я заведем в болницата да й влеят някакви лекарства, глюкоза? 😔

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 13:05 от despina.s

# 158
                Успях да го видя не ми изглежда добре апетит няма,а вече и не може да се обслужва сам много му се вие свят.Много отслабнал все едно не е той.

# 159
Здравейте, да попитам доколко е нормално след започната втора линия ХТ на 28.01 от
 30.01 да започне постоянно разстройство. Предимно вечер и не й позволява да сложи нищо в устата, следва гадене с позиви за повръщане и разтройство. Пие доста вода според думите й което е добре, но не знам дали е достатъчно.. никакви сили няма и е в леглото и wc постоянно. Пила е обща 4 лопедиума за 24часа и последното изхождане е около 3ч сутринта. И при първия курс ги имаше тези симптоми, но сега е по-зле. И без това отслабна супер много сигурно е 40кг вече. Можем ли нещо да направим за да й помогнем, да я заведем в болницата да й влеят някакви лекарства, глюкоза? 😔

Вземете мерки веднага,защото после става ужас...Пиша рецептата с която ние се справите

Строга диета
Пробиотик
3по 1 смекта
3по 1 ентерол
Тазактан дуо максимална доза (приема се и през вечерта)

За гаденето да ви изпишат нещо-зофран напр ,но трябва да правят вливане и преди самата Хт,Успех

# 160
Здравейте, можете ли да препоръчате добър онколог в София?

# 161
Здравейте, можете ли да препоръчате добър онколог в София?

Ние сме доволни от д-р Контилев Токуда.Млад и човечен лекар

# 162

Вземете мерки веднага,защото после става ужас...Пиша рецептата с която ние се справите

Строга диета
Пробиотик
3по 1 смекта
3по 1 ентерол
Тазактан дуо максимална доза (приема се и през вечерта)

За гаденето да ви изпишат нещо-зофран напр ,но трябва да правят вливане и преди самата Хт,Успех
Благодаря ви за отговора.
За съжаление не успя да спре диарията с лопедиум и днес сутринта с линейка я откараха в София мед, защото вече нямаше сили да отиде сама и до wc. 😞
От бърза помощ установиха ниска кръвна захар и ускорен пулс след два дни на глад и разтроен стомах. В болницата я наливат с глюкоза и се надявам да овладеят диарията, защото днес на обяд след хапване на малко супа и е повърнала... Не знам какво да очаквам, мислите ли че биха й помогнали и вдигнали малко? 😔 Говорих с д-р Ангелов, каза че не са добри нещата и не е трябвало да се стига до такова състояние. Те не са й предписали нищо след приключване на вливането в събота и са очаквали явно при нужда че ще се обади и ще й кажат схема за прием на лекарства за каквото и да е. Каза ми да гледаме вкъщи и да не се обездвижва, но тя от толкова болки в стави и мускули си полежава. Помалих го да й предпишат нещо по-силно за да не я боли, защото и с тези Оки-та които си пие явно няма да стане.
Извинете за дългия пост, но съм в дупка и се опитвам да изнамеря информация и съвети от хора като вас относно пътя... мйжа ми и свекър ми са шубета и не ходят по болници и аз съм човекът до нея в тези ситуации...

# 163
  • Пловдив
Възможно е да има метастази и в панкреас ,или Л.В в перитонеума да притискат нещо . Последния скенер кога беше ,Ноември?

Последна редакция: пт, 03 фев 2023, 22:25 от whitefang

# 164
Скенера е от януари.

Общи условия

Активация на акаунт