Рак на белия дроб - тема 11

• 114 267
  • 1 323
  •   1
Отговори
# 135
Отново много благодаря за бързия отговор.
Дано терапията да е правилна. В първите 1 2 дни се чувства много добре попринцип и после се започват ефектите.
Прочетох за инжекция Неуласта, която се слага след химията, но не виждам на нея да са й слагали такава. Може би Longquest е подобно?

# 136
Lonquex е сходно на Неуласта и Зарзио. Трите правят едно и също нещо - поддържат неутрофилите по време на цитостатично лечение. Разликите са в продължителността на действието и скоростта, с която стимулират производството на неутрофили. Конкретно, Lonquest действа по-бързо от Неуласта, а крайният резултат е сходен.

# 137
Здравейте, някои може ли да ми даде информация къде преглежда проф. Данаил Петров, тъй като звънях в Св. София и ми казаха, че се е пенсионирал и не преглежда повече там. Или да ме насочите към друг специалист. Става въпрос за 60-годишен мъж, диагностициран с плоскоклетъчен карцином на белия дроб. Благодаря!

# 138
Здравейте отново, продължихме онлайн консултанцията с К.Тимчева. Каза,че с правилното лечение са възможни
краткотрайни ремисии и преживяемост макс 2г. Знам, че е относително и при всеки е различно, всеки понася лечението различно, но наистина ли прогнозите са толкова лоши?Става въпрос за дребноклетъчен карцином.

# 139
  • Пловдив
Здравейте отново, продължихме онлайн консултанцията с К.Тимчева. Каза,че с правилното лечение са възможни
краткотрайни ремисии и преживяемост макс 2г. Знам, че е относително и при всеки е различно, всеки понася лечението различно, но наистина ли прогнозите са толкова лоши?Става въпрос за дребноклетъчен карцином.
За съжаление са такива при SCLC реалностите,дори и с прилагането на наскоро одобрения за този вид белодробен карцином
PD-L1 чекпоинт инхибитор Atezolizumab заедно с ХТ. По-висока преживяемост единствено при LS заболяване може да се постигне,след резекция,но и там рецидивите са чести.
Кой знае,може пък да се постигне при конкретния пациент траен отговор към имунотерапията.
Пожелавам ви го от все сърце!

# 140
За съжаление са такива при SCLC реалностите,дори и с прилагането на наскоро одобрения за този вид белодробен карцином
PD-L1 чекпоинт инхибитор Atezolizumab заедно с ХТ. По-висока преживяемост единствено при LS заболяване може да се постигне,след резекция,но и там рецидивите са чести.
Кой знае,може пък да се постигне при конкретния пациент траен отговор към имунотерапията.
Пожелавам ви го от все сърце!

Благодаря ви за отговора! На всеки пациент ли се прилага имунотерапия, или и за нея трябва да е подходящ?

# 141
  • Пловдив
При дребноклетъчния БК не се изследва PD-L1 експресия в туморните клетки. Предполага се при всеки с ES стадии  ,стига да няма противопоказания  - автоимунни и/или ендокринни заболявания като минимум.

Редакция:
С тези 3 байпаса,не знам как ще понесе въобще Иринотекан-а ,той е силно кардио токсичен.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:00 от whitefang

# 142
При дребноклетъчния БК не се изследва PD-L1 експресия в туморните клетки. Предполага се при всеки с ES стадии  ,стига да няма противопоказания  - автоимунни и/или ендокринни заболявания като минимум.
За сега няма данни за автоимунни и ендокринни заболявания, но има три байпаса и тромбоза, която трябва да отстрани незабавно, за да може да започне лечение. Извинявам се,че може би прекалявам с въпросите, но онколозите не казват нищо за сега като терапия, заради съпътатващите заболявания, най-вече заради тромбозата. Не се ангажират с никакво мнение, а той губи ценно време, въртим се в един омагьосан кръг.

# 143
Навярно прекрасните хора от групата биха ви препоръчали друг специалист.( Минчев може би, от Токуда ....или друг вариант за хирург)
Този ( Данаил Петров) специално нанесе доста вреда и нечовешки болки на татко, и не бих ви го препоръчала като вариант.

Здравейте, някои може ли да ми даде информация къде преглежда проф. Данаил Петров, тъй като звънях в Св. София и ми казаха, че се е пенсионирал и не преглежда повече там. Или да ме насочите към друг специалист. Става въпрос за 60-годишен мъж, диагностициран с плоскоклетъчен карцином на белия дроб. Благодаря!

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 21:38 от bubanka

# 144
Имам опит с Минчев и екипът му и баща ми е доволен . Т.е. свършиха си работата,обезболяваха го и нямаше проблем след това. изследваха направо и генни мутации.За Червеняшки съм чувала много добри отзиви,но нямам "опит" с него.

Ели,днес се чух с онколога и го попитах за влошаването след лъчетерапията и каза,че има много такива пациенти,които се влошават след лъчетерапия и след това се оправят. Не може да каже дали е от отока,но така или иначе оток има от метастазите.Така,че се надяваме да отшуми. Лошо е и трябва да се вика бърза помощ ако започне да се изпуска по малка или голяма нужда,ако има припадъци или стане изведнъж неадекватен,но каза,че бият кортикостероиди (мисля,че каза) и няма кой знае какво да направят.

Ива,баща ми имаше двустранна белодробна емболия и казаха,че докато не се оправи,няма как да се лекува,даже и биопсия няма как да му вземат. Овладяха я и започна лечение,но пие лекарства за разреждане на кръвта,които не спира по време на лечението!

# 145
Имам опит с Минчев и екипът му и баща ми е доволен . Т.е. свършиха си работата,обезболяваха го и нямаше проблем след това. изследваха направо и генни мутации.За Червеняшки съм чувала много добри отзиви,но нямам "опит" с него.

Ели,днес се чух с онколога и го попитах за влошаването след лъчетерапията и каза,че има много такива пациенти,които се влошават след лъчетерапия и след това се оправят. Не може да каже дали е от отока,но така или иначе оток има от метастазите.Така,че се надяваме да отшуми. Лошо е и трябва да се вика бърза помощ ако започне да се изпуска по малка или голяма нужда,ако има припадъци или стане изведнъж неадекватен,но каза,че бият кортикостероиди (мисля,че каза) и няма кой знае какво да направят.

Ива,баща ми имаше двустранна белодробна емболия и казаха,че докато не се оправи,няма как да се лекува,даже и биопсия няма как да му вземат. Овладяха я и започна лечение,но пие лекарства за разреждане на кръвта,които не спира по време на лечението!
Благодаря ви за отговора, Тимчева каза, че при баща ми най-вероятно лечението трябва да се провежда едновременно със хепарин.

# 146
  • Русе
Нашата борба приключи изненадващо бързо Sad За 24 часа се влоши изключително бързо и тази нощ е починал. Предполагат, че е получил инфаркт или инсулт.

# 147
Нашата борба приключи изненадващо бързо Sad За 24 часа се влоши изключително бързо и тази нощ е починал. Предполагат, че е получил инфаркт или инсулт.
[/quote
Съболезнования ! Sad

# 148
Мойте съболезнования

# 149
Съболезнования

Общи условия

Активация на акаунт