Рак на белия дроб - тема 11

• 114 164
  • 1 323
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,
съпругата ми, на 50 год, беше диагностицирана с аденокарцином, лепиден тип. Какви биомаркери могат да се изследват за евентуална имуно и/или таргетна терапия.
Благодаря предварително!

# 496
  • Пловдив
Чукча не читатель....

# 497
Здравейте,
съпругата ми, на 50 год, беше диагностицирана с аденокарцином, лепиден тип. Какви биомаркери могат да се изследват за евентуална имуно и/или таргетна терапия.
Благодаря предварително!

Тоест има бронхоалвеоларен аденокарцином по старата класификация. Сега е лепиден преобладаващ аденокарцином.

Трябва да изследвате PDL1, EGFR, ALK и ROS1 като минимум. За по-подробни списъци с мутации, за които или НЗОК не покрива лечението или са в процес на клинично проучване, изчетете поне последните 2 издания на темата. Ще се изяснят много въпросителни.

И ще е хубаво да напишете допълнителна информация - изследвания, биопсии, стадиране и т.н. Всички имуно и таргетни терапевти (биологичните лечения, за които се изследват биомаркери и гени) имат ограничения/конкретно приложение по стадий.

# 498
При нас борбата приключи.

# 499
Ооор,
Съболезнования! 🖤

# 500
Ooop, съболезнования! Да почива в мир!

# 501
За съжаление нашата битка приключи.Бори се със зъби и нокти докрай ,но противникът се оказа доста агресивен.Благодаря на всички вас за подкрепата,съветите,търпението на моите тъпи въпроси!Оставам на разположение за всичко.Не съм толкова веща ,но с каквото мога ще помагам,дори и да споделите тревогите си ,може да ми пишете!Вие сте страхотни и не спирайте да се борите и надявате ! Пожелавам само хубави новини да си споделяме вече и лошото да е зад гърба ни!

# 502
  • София
Съболезнования, мило момиче Hands Pray

# 503
Lilkata,
Съболезнования! 🖤

# 504
  • София
Съболезнования за загубите Pensive

# 505
Lilkata съболезнования

# 506
Lilkata, във всичките твои въпроси имаше много любов към твоя татко. Битка на голям мъж и неговото малко момиче! Браво на вас!❤️

# 507
Lilkata_d, много съжалявам! Мир на душата на татко ти и много сили за теб!

# 508
Lilkata съболезнования . Лек да е пътят му.

# 509
  • Пловдив
Lilkata,
Ooop,
 Съболезнования .
Светло да е на душите им.

Общи условия

Активация на акаунт