Паническо разстройство - 56

• 36 288
  • 763
  •   1
Отговори
# 195
Ашваганда и ГАБА може ли с АД?
Ако между приема има 10+ часа, може.
Мерси!

# 196
Някой от вас имал ли е много силен страх да остава сам. Направо не мога да стоя сама, дори за малко да остана и изпадам в див ужас. Как се преборихте?

# 197
  • Варна
Е добре, ако не се намери физическа причина, каква е тогава? Мускулни и ставни болки до припадък, изследвания, снимки, ЯМР и причина няма. Започвам АД, болките изчезват, спирам АД и хоп пак се започва.

.........

Може и да притъпяват антидепресантите болка, не знам, нямам личен опит.
Преди 13 години не психиатър, а ревматолог ми го каза това, не какъв да е ами някакъв топ доцент професор ли какъв беше от клиниката по ревматология в София, и искаше да ми предписва.
Добре че не вярвам на всеки  и не опитвам всичко каквото ми кажат.
Не знаех все още какъв ми  е проблема, но знаех интуитивно, че и той не е прав, и не му пробвах антидепресантите.
Не съм отишла за нещо да ми притъпява/маскира временно болката, а да си изясня причината и реша ако може по трайно проблема.

Те и прахчета/хапчета  Аулин, Нимезил, Фламексин се предписват при физическа болка и симптоматика, ама дали ги лекуват!?
Лично мнение няма да изкажа, ще отговоря на въпроса с цитат от листовката на едно от гореизброените лекарства Фламексин, който важи за всички гореизброени "Той не лекува артрита, а повлиява симптомите и ще Ви помогне само докато продължавате да го приемате."
Та така и с антидепресантите относно физическа болка - ставна,  мускулна,...друга.
Лично на мен тези горните дори и до като ги пия не са ми помагали......

Медицината не е пораснала чак толкова много, че всяко нещо което го боли и  сърби човек да има някакво образно или лабораторно отражение. Човешкият фактор в диагностицирането за момента е обобщаващ какво му е на човека, а не апарата/машината.

А в повечето случаи нещата са комбинирани.
И реална физическа болка и депресивно и тревожно разстройство.
Не е задължително да има връзка между двете в посока на органите да им няма нищо всичко изрядно, ама заради психиката да боли много и силно.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 15:10 от VassiLea

# 198
Здравейте, възможно ли е от постоянен стрес и страх, да ми се изпотяват обилно краката и ръцете, все едно във вода съм ги топял..., а това се случи откакто спрях хапчетата.

# 199
Здравейте, възможно ли е от постоянен стрес и страх, да ми се изпотяват обилно краката и ръцете, все едно във вода съм ги топял..., а това се случи откакто спрях хапчетата.
А от каква друга неизвестна и неоткрита болест може да е, и тя да има само тези симптоми?

# 200
А от каква друга неизвестна и неоткрита болест може да е, и тя да има само тези симптоми?
В началото на годината пусках изледвания, всичко е в норма, ако имаше нещо щяха да ми кажат, а и явно защото ми предстои дълга работа със зъболекар може би и затова се потя, просто ми е притеснено, много мъки съм преживял в зъболекарския кабинет, и пак ме чакат мъченията, но сам съм си виновен за зъбите, факт.

# 201
Аз имам подобен проблем, но е генетична мутация, и упойка не действа в устната кухина. Поради тази причина си ходя на пълна упойка. Вярно е, че излиза скъпо, но пък е решение. Планирал съм тази година обаче да подменя всички зъби с металокерамика и цирконий.

# 202
Аз имам подобен проблем, но е генетична мутация, и упойка не действа в устната кухина. Поради тази причина си ходя на пълна упойка. Вярно е, че излиза скъпо, но пък е решение. Планирал съм тази година обаче да подменя всички зъби с металокерамика и цирконий.
Лично на мен до сега не са ми работили с упойка, всичко което сме правили е без, и зъболекарите ми казват ''ти можеш и без упойка не ти трябва'' а е адско мъчение вадене на 3 нерва един след друг, просто ужаса е невъобразим, а аз искам упойка и не ми слагат, сигурно защото съм прекалено бял и ги е страх да не ми стане нещо или някаква алергия, а отделно хемоглобина ми е 140, нямам алергии към никакви лекарства и храни. А за пръв път чувам на някой да не действа упойка, и аз съм си мислел за пълна упойка, но ме е страх че може да почина от пълната упойка и затова не съм се подлагал, иначе колкото и да струва не е проблем за мен. Ако можете да препоръчате клиника където работят с пълна упойка ще съм Ви благодарен, аз трябва да вадя всички зъби и да си слагам импланти. Зъбите ми вече са строшени, с дупки, пулпити, хипер кариеси, болезнени и всякакви чудесии. Хахах.

# 203
Лично на мен до сега не са ми работили с упойка, всичко което сме правили е без, и зъболекарите ми казват ''ти можеш и без упойка не ти трябва'' а е адско мъчение вадене на 3 нерва един след друг, просто ужаса е невъобразим, а аз искам упойка и не ми слагат, сигурно защото съм прекалено бял и ги е страх да не ми стане нещо или някаква алергия, а отделно хемоглобина ми е 140, нямам алергии към никакви лекарства и храни. А за пръв път чувам на някой да не действа упойка, и аз съм си мислел за пълна упойка, но ме е страх че може да почина от пълната упойка и затова не съм се подлагал, иначе колкото и да струва не е проблем за мен. Ако можете да препоръчате клиника където работят с пълна упойка ще съм Ви благодарен, аз трябва да вадя всички зъби и да си слагам импланти. Зъбите ми вече са строшени, с дупки, пулпити, хипер кариеси, болезнени и всякакви чудесии. Хахах.
К-Дент Пловдив.

При мен мутацията е такава, че я има 3% от човечеството, и то в Африка основно. И имам 36 зъба, вместо 32. От там и изменения в централния нерв, който блокира ефекта на упойките. Но пък и блокира ефекта на алкохола също. Т.е. напивам се двойно по малко, отколкото друг човек.

# 204
К-Дент Пловдив.

При мен мутацията е такава, че я има 3% от човечеството, и то в Африка основно. И имам 36 зъба, вместо 32. От там и изменения в централния нерв, който блокира ефекта на упойките. Но пък и блокира ефекта на алкохола също. Т.е. напивам се двойно по малко, отколкото друг човек.
Уау, понякога съм изумен от човешкия организъм, благодаря за отговора, приятна вечер!

# 205
Значи имам усещането, че тъкмо спра/ намаля хапчетата, лепна нещо, и се започва едно боледуване, болки тук-там, изследвания, хипохондрия, и в края отново поглеждам към АД + флуанксол. Аман!

# 206
  • София
Като стана дума за зъболекари...това ми е голям страх, ужас и паника, от години не съм ходила заради това Sad миналата година се престраших със зор да отида на преглед и да направим план за лечение, защото имам доста зъби да правя и тогава казах на зъболекаря, че пия АД и ме помоли да питам пси каква упойка може да ползва с него, аз разбира се забравих за това сега като ходих при нея.
Какви упойки ви слагат като сте при стоматолог? От тези за бременни или стандартните?

# 207
На мен стандартна, нямала съм проблем досега.

# 208
Здравейте ! Бях писала преди месец тук,получавам ПА със изтръпване на крайници ,сърцебиене ,задух .По съвет на една приятелка,която се е оправила при невролог отидох и аз вместо психиатър .Лечението ми е ксанакс 0.25 два пъти на ден и грандаксин три месеца ,като ксанакса трябваше да го приемам само три седмици.Добре бях до момента в който спрях ксанакса ,и сега всеки ден имам кризи.Днес беше жестока по едно време мислих,че умирам не можех да си взема въздух вдигнах много високо кръвно и се наложи пак да пия ксанакс .Дали не се върнаха заради спирането ,даже сама ги предизвиквам усещам го ,не мога да стоя в кино ,в опера бях пак избягах ,никак не ми се иска да пия антидепресанти .Тук има ли някой ,който се е оправил без

# 209
Някой от вас имал ли е много силен страх да остава сам. Направо не мога да стоя сама, дори за малко да остана и изпадам в див ужас. Как се преборихте?
Аз не мога да оставам вечер и нощем сама у дома, и да ходя сама по безлюдни улици и места. Разговарям с психолози, но за сега без резултат.

Общи условия

Активация на акаунт