Паническо разстройство - 56

• 36 207
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Замаяна съм си и със стегната глава.
Дали друг чувства постоянно тревожност без конкретни мисли - каквото и да правя, съм напрегната със стегнат на топка стомах като пред изпит, напрежение в гърдите и главата , потящи се длани и куп други усещания ? Не е провокирано от нещо конкретно, постоянно е, като вече от конкретни ситуации се усилва

# 646
  • София
При мен конкретни ситуации моментално ме събарят. Иначе вече имам относителна стабилност и физически сили. Но нямам ден без оплаквания- сутрешната тежест да ставам, пищенето в ушите, изтръпването в областта на слънчевия сплит, размазано зрение,  неволевите конвулсии на части от тялото или цялото тяло, гаденето, липсата на апетит, болките  и стягането в различни части на главата, виенето на свят, прескачането на сърцето. Понякога са няколко неща едновременно. Днес ми махнаха гипса на ръката. Чаках 2 часа ред за преглед и рентген и издържах.

# 647
Някой друг да се чувства с пияно замазано съзнание от тревожност?
Това е типичен признак на тревожността.

# 648
Някой друг да се чувства с пияно замазано съзнание от тревожност?
Това е типичен признак на тревожността.
Неприятно е усещането

# 649
Да неприятно и аз бях нон стоп така 3 месеца...неадекватна все едно...и думите завалвах...и езика ми се преплиташе...и като тръгнех да хващам нещо...например дръжка на врата все едно нямах координация...аз посягам...тя е една педя по настрани...но при теста нос с пръст и т.н при невролог всичко точно...излизам от кабинета пак се почва...

# 650
Vencho, аз имах доста такива дни, като описанието ти. Сега като ми включиха Ксанакса сякаш се притъпиха тези симптоми.
Мигла, не знаех, че си била с гипс. Сега, как си, рехабилитация правиш ли?
Jein Аз съм така, когато не спа няколко нощи подред.
Аз да ви разкажа, какво направих вчера без да искам.
Тъй като от 2 дни увеличих вече дозата на Серопрам сутрин и обед по 1/2 от него ли или не малко ми беше вътрешно  напрегнато вчерашния ден. Съвсем несъзнателно пих Ксанакса от 0.25 не по 1/2, ами по цяло хапче и сутринта, и в 14 ч. Още сутринта ми стана едно отпуснато, приспивно, замаяно. Не се усетих, че съм пила цяло хапче, ами и в 14 ч. пак цяло. Целия ден се прозявах и ми беше отпуснато, а работата ми кипеше и едва се концентрирах. Вечерта преди лягане си пих цяло от 0.5мг., както ми каза пси за вечерната доза. Та сега се притеснявам да не съм направила нещо и да се пристрастя, защото без да искам си вдигнах дозата от 1/2 на 1 от 0.25мг. Днес ще си пия пак 1/2 и ще се самонаблюдавам, че трябва и да шофирам, което ме притеснява. Като дни пия ксанакса от миналия четвъртък, нали няма опасност от пристрастяване?

# 651
Че няма шанс, няма. Ама питайте си лекарите за тия работи! Пристрастяването , ако се случи, е след 21-я ден и е обикновено с по големи дози.

# 652
Георги, би ли препоръчал определена марка 5НТР и колко мг?

# 653
  • София
5ти ден съм на още 1/2 Стимулотон (1 сутрин и 1/2 на обяд) и взе да ми става по-тревожно и по-гадно като цяло, ако до още седмица не размине и не се подобри ли е време за ново посещение при пси? В такъв момент ми иде да се върна на 1 т

# 654
  • София
Ми май при всяко вдигане на дозата си иска около 2-3 седмици да свикне организма. Може да взимаш ксанакс по-редовно тия дни да тушира малко.

# 655
  • София
Днес говорих с психиатърката. Пия флуанксол вече две седмици и золофт от три. Имам чувството, че флуанксолът ме напряга, но тя каза, че не мисли, че е от него. Каза да поддържам дозата макар и от една таблетка и като отида в зависимост как съм да се мисли за спиране. Аз защото исках да го намалям още сега, но тя каза, че е рано. Мислих, че е помощен медикамент, но явно тя иска поне месец и нещо прием. Дано няма привикване към него. Иначе само на мен ли така ми действа- вечер едвам откарвам до 10 и заспивам като талпа бързо. Но пък нощем се будя и не спя спокойно (което си е от тревожността).

# 656
  • София
Лиана, благодаря, всичко е наред.  Докторът от травматологията ми даде направление за физиотирапия, но не мисля да я правя. Ръката още ме боли, но е нормално.
Заспиването вечер не мога да го оправя и това е. Все си лягам късно- след 1, заспивам между 1 и 2, сутрешната паника ме буди, а искам да се наспя. През деня ми трябва време за да се съвзема, а всички задачи ми дават зор и пак усещане, че не се справям и че от утре ще се оправя...и така до безкрай.  Посред нощ пак реших, че имам рак заради мои симптоми и ПА ме натисна веднага. Не ми се ходи да проверявам при лекар защото нямам кураж. Пълна лудница съм и това е.

# 657
Здравейте,  на някой да му се спи често, пия Ципралекс и Флуанксол, възможно ли е да е от тях?  Спя след обяд, вечер си лягам на време и сутрин едвам ставам, а ако съм почивка спя до обяд. Иначе се чувствам добре

# 658
  • София
Enyo, пия ксанакс сутрин по половин, но изобщо не мога да се събера физически и от там и съвсем се завърта тревожността. Ти как си със стомаха?

# 659
Здравейте,  на някой да му се спи често, пия Ципралекс и Флуанксол, възможно ли е да е от тях?  Спя след обяд, вечер си лягам на време и сутрин едвам ставам, а ако съм почивка спя до обяд. Иначе се чувствам добре
От кога сте на ципралекс? И аз го пия от месец, но нямам голямо подобрение за сега. Ще съм благодарна да споделите повече, симптоми, период на прием и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт