ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 746
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте. Бихте ли казали как се прави гимнастика за исхождания?
^правя гимнастика за газовете и тя се изхожда веднага.^
Здравейте момичета, не съм влизала скоро да ви чета. Нямам време незнам защо не ми стига Grinning вие сте писали по толкова много теми .
 Нашата бебка е на кърма , от няколко дена през нощта започна да прави паузи от по 5-6 часа, но снощи нещо не беше спокойна буди се през 2-3 часа и заспива на гърда .Коликите я мъчат от около месец като преди това имахме но те бяха отшумели ама като се разболя преди месец и от сиропчетата пак се появиха Angry
Пие пандичка, Лефакс и от 2 дена Колийф но няма май ефект , незнам . През деня когато спи се гърчи и стене от болка , има ли при някое дете такова нещо или да търся на друго място проблема ( може да не е колики). Изхожда се редовно по 2-3 пъти дневно и има много газове, но аз и правя гимнастика за газовете и тя се изхожда веднага.
Миналата седмица и поставихме ваксините и на двете крачета , много плака милата .
За памперси бяхте питали ,ние  имахме проблеми с Памперс започна да се изрива от тях и ги сменихме с Литъл Ейнджъл доволни сме даже сега ще преминаваме от 2- ка на 3-ка. Heart Eyes
През деня си седи на шезлонг в дневната при мен без проблеми, заглежда се в играчките имот седмица някъде си лапа пръстчетата или юмручето много е сладка ,не  гука много още, но се смее с глас редовно когато се е наспала ( много е смешна прилича на беззъба баба Simple Smile ).
Аз преди да родя бях 61 кг на височина 167 , влязох да раждам 72 кг , изписаха ме 60 кг и сега съм 65-66 кг. Незнам какво се случва с мен , понякога немога да се сдържа да не ям сладко или солено . Започнах много да ям и то по цял ден все нещо мляскам. Вярно е че кърмя но това не значи че трябва да ям като за двама. Въпреки че се ограничавам от видовете храна , не ям всичко заради коликите , но ям много глупости като кроасани, вафли , солети и други такива боклуци. Коремът ми е отпуснат и мекичък а като излязох от болницата беше се прибрал Cry .
Спирам до тук че стана много дълго . Хубав ден !
Има още какво да пиша , но ще е другият път Stuck Out Tongue Winking Eye
https://youtu.be/jNCbXMItKSc и https://m.youtube.com/watch?v=XrKXfyfz82U и двете са подобни.
ММ Хепинес много се радвам за вас , че всичко е наред и ,че ще си дойде и третия победител във вашето семейство.
Нашата бебка като я слагам на гимнастиката и не и е хубаво плаче, имаме ел.люлка + шезлонг комбинирано
В шезлонга си стои нормално но не харесва люлката - плаче. Напоследък спи все по малко и през деня и вечерта. Аз през ноща я слагам да спи по коремче за малко, че да не я дразня когато е за много Grinning

# 556
  • Вестерос
Hapiness и аз много се радвам за вас.Дано бързо и малкия юнак да си приберете у дома  .
Днес мериха моето и за два месеца е качил 1.700кг,а според  моя мъж е шишо. 🤣
Сложихме Ротавирусната ваксина.Другите ще отложим  със седмица,две.
При нас проблем е  гърченето след  храна.Така се гърчи и постоянно се буди.Явно са колики и съответно спи супер неспокойно.Не знам кога ще дойде и моето време като легна в 00 и да спя до 6ч без да ме е събудил  7474 пъти и без да съм го гушнала да спи в мен.
На кърма ли е или АМ? Да не някаква непоносимост ?

# 557
И моята бебка се гърчи много, на кърма е изцяло. Най-много се гърчи и пъшка след ядене, между 4 и 6 сутринта...не се буди, спи, но много неспокойно. Иначе често не можем да я приспим вечер заради гърчовете, и се приспиваме по 2 часа.
През деня може да спи само в слинг или на гърда...
Тъкмо си помисля, че сме влезли в режим и нещо се обърка. Но няма как - малко бебе.
Утре сме на педиатър и ще видя колко е наддала. За първия месец беше 800гр. Теглим я на везна, но все не мога да преценя колко изяжда, различно е. Често заспива на гърда и връща мляко...
Завиждам благородно на тези мами, чиито бебчета спят в люлките и се приспиват в кошарите директно.
Ще се опитам да въведа режим на съня когато приключат коликите и стане по-голяма.

# 558
Hapiness и аз много се радвам за вас.Дано бързо и малкия юнак да си приберете у дома  .
Днес мериха моето и за два месеца е качил 1.700кг,а според  моя мъж е шишо. 🤣
Сложихме Ротавирусната ваксина.Другите ще отложим  със седмица,две.
При нас проблем е  гърченето след  храна.Така се гърчи и постоянно се буди.Явно са колики и съответно спи супер неспокойно.Не знам кога ще дойде и моето време като легна в 00 и да спя до 6ч без да ме е събудил  7474 пъти и без да съм го гушнала да спи в мен.

И Били така се гърчи през деня,така правеше и когато имаше силни колики. Аз давам еспумизан на всяко хранене през деня и го слагам да спи в количката (още не сме излизали на разходка 🙁), така като започне да се гърчи бутам количката и той си се унася. Правим по 2-3 часа дневни дремки. Вечер не съм забелязала да прави така, дори си заспива сам в кошарата.

# 559
Гърченето и при нас го има. И даже се напъва докато спи без да се буди. Педиатърката каза,че е от коликите, чакам да свършат скоро, нали около 3я месец уж отшумяват  Simple Smile

# 560
Hapiness и аз много се радвам за вас.Дано бързо и малкия юнак да си приберете у дома  .
Днес мериха моето и за два месеца е качил 1.700кг,а според  моя мъж е шишо. 🤣
Сложихме Ротавирусната ваксина.Другите ще отложим  със седмица,две.
При нас проблем е  гърченето след  храна.Така се гърчи и постоянно се буди.Явно са колики и съответно спи супер неспокойно.Не знам кога ще дойде и моето време като легна в 00 и да спя до 6ч без да ме е събудил  7474 пъти и без да съм го гушнала да спи в мен.
На кърма ли е или АМ? Да не някаква непоносимост ?

АМ ,но е АР .Не знаех ,че може да е непоносимост,но нали уж акото трябвало да има кръв или нещо такова.Затова не съм се замисляла мляконо да е проблем.  Иначе антирефруксното мляко май създава повече колики,но не съм сигурна.

Гърченето и при нас го има. И даже се напъва докато спи без да се буди. Педиатърката каза,че е от коликите, чакам да свършат скоро, нали около 3я месец уж отшумяват  Simple Smile

Да,май са колики.Точно докато спи го  прави,съответно  се буди,защото маха и с ръце,които са върху лицето и се закача.Общо взето мира нямааа 🤣

# 561
  • Вестерос
Моята е на АМ АР и почти няма колики, пу пу, рядко са вече.
Да за непоносимост се гледа акото дали има кръвни нишки.

И аз взех от панталонките, супер са наистина, в нас ще ходя с тях Grinning Иначе имам и колан купен, ама много неудобен и изпотява и се отказах да го нося. Мисля да почвам някакви упражнения от утре.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 18:27 от Tiffany А

# 562
Някой сблъсквал ли се е с кърмаческа стачка? На смесено хранене сме, но днес следобед отказа гърда, реве, извива се... Сега се цедя и страдам 🤔😔

# 563
Малко по различен въпрос от колики, кърмене, адаптирани млека, не че не са ми на дневен ред Joy
Скоро ще станат 3 месеца откакто родих. По време на бременността косата ми беше супер. Лъскава, не ми падаше и косъм. От известно време косата ми стана суха, по принцип съм с мазен корен. Пада ужасно много. Цели топки коса като се къпя. Кожата на лицето ми, която също беше мазна и склонна към акне също стана суха. Сърби ме и по челото чак имам като люспички. Някоя от вас с такъв проблем? Чудя се какво витамини да си купя да пия.

# 564
Хапинесс , много се радвам за вас надявам се скоро да сте пълен комплект 🥰.
Айлиз снощи спа 9 часа легна в 22:00 и стана в 5:30 бях шокирана . Станах в 4/5 както съм и свикнала , но цял ден не спа и вечерта за първи път чух детето ми да реве с глас😃. Еми уплаших се , не съм и свикнала изпаднахме в паника. От вчера искам да и давам 150мл , защото 120 не и стигат кисала е , яде си ръчичките ,, но правя ли още 30мл повръща... Ето днес след този рев направих 30 и повърна , но и да не реве нз какво иска😃. Айлиз тежи 5830:6 и се равнява око 160мл или греша!??... Но не иска, дам ли 150 и връща , дам ли 120 е нервна. Според вас това какво е ?...
Тя си стои в активната гимнастика харесва и заглежда се вече следи с поглед играчката , която и показвам ама хубаво не се предава както преди , държи глава и стои стабилно по корем. Обаче често си държи ръчичките на юмрук , правя масаж разтварям ги давам играчка опитва се да я държи , има момент задържа. Това с юмрука притеснително ли е? На 09.02 прави 3месеца.

Веси за косата ,мойта също пада много, по време на бременността много порасна мина над кръста. Подстрижка направих до рамене уж да се възстанови(много цъфтна) , но си пада. Използвам конско чудо , нищо друго.

# 565
Веси, точно 3 месеца след раждането и косата ми започна да пада на топки.Буквално прокарвам пръсти и ми остават кичури в ръцете. Изпадам в паника, когато влизам да я мия, защото виждам какво остава в канала, а когато я сресвам... Взех си шампоан Алпецин и Миосотис маска за коса, защото веднъж вече са ме спасявали. Ползвам ги вече 2 седмици и сякаш последните 2 пъти количеството в канала е по-малко.

# 566
MM hapiness, страхотни новини! Пожелавам ви в най-скоро време да сте в пълен състав. Heart
За косата - аз съм с гъста и къдрава коса. Винаги съм била с мазни корени. Преди бременността успях да я "свикна" на миене 2пъти седмично и спря толкова да се омазнява. През цялата бременност очаквах някакви промени, но уви - все същата гъстота Grinning След раждането отново очаквах, но напротив - стана още по-здрава и доста бебешка коса ми се появи, а и спря толкова да се омазнява. Може би защото нямам време и сили и я мия понякога и веднъж седмично Joy От октомври не съм я подстригвала и мисля този месец вече да го направя, че мноого ми тежи, а не е кой знае колко дълга.

Ние имаме малък напредък - ограничихме днес до 6 хранения. До обяд имаше 2 по-дълги дремки, след това през час по час и в 17:30 като се събуди, чак след баня заспа. В 20:30 изяде 130мл, не я насилих за повече. Сега се събуди в 2ч и пак толкова изяде, заспа и стиска устата. Да видим до кога ще издържи и ще успеем ли пак с 6 хранения да минем. Grinning

# 567
  • Русе
Какво даваш за колики? Опитай да му правиш млякото по топло. Мен това ме спаси.
Hapiness и аз много се радвам за вас.Дано бързо и малкия юнак да си приберете у дома  .
Днес мериха моето и за два месеца е качил 1.700кг,а според  моя мъж е шишо. 🤣
Сложихме Ротавирусната ваксина.Другите ще отложим  със седмица,две.
При нас проблем е  гърченето след  храна.Така се гърчи и постоянно се буди.Явно са колики и съответно спи супер неспокойно.Не знам кога ще дойде и моето време като легна в 00 и да спя до 6ч без да ме е събудил  7474 пъти и без да съм го гушнала да спи в мен.

# 568
Kaderay27   и при нас е така,махна ли шишето плаче, дам ли още - повръща. В един момент се примирява, че няма още и спира да плаче 🤣

# 569
  • Русе
+1
Kaderay27   и при нас е така,махна ли шишето плаче, дам ли още - повръща. В един момент се примирява, че няма още и спира да плаче 🤣

Общи условия

Активация на акаунт