Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 280
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Едни приятели живеят там и са доволни. И аз почти си бях купила жилище там, ново строителство там, но се отказах и купих на друго място. Не знам дали съм загубила или спечелила.

# 436
Решетки има във всички квартали. 90% от тях са сложени през 90-те, когато да те оберат беше като “добър ден”. Сега в по-новото строителство това е малко по-трудно, разцъфнаха СОТаджиите, вратите станаха много умни, дограмите се подобриха и т.н. Не че обирите са спрели, но е малко по-различно от преди. (казвам като човек, на когото му разбиха жилището преди 7-8 години)

# 437
  • пустинята Гоби
РЗИ е в Банишора, не е баш института за някакви си болести, което не виждам каква връзка има с качеството на живот в квартала.

# 438
Има Национален център по инфекциозни болести в интерес на истината. Близо е до затвора.

# 439
  • пустинята Гоби
Точно в това каре на РЗИ и този център, за който не знаех, че съществува, се разхождах преди време. Не е лошо, с ниско строителство е по спомен, предимно нови кооперации. Не знам къде са тези стари сгради, но не са точно в тази част на Банишора. Затвора е на пешеходно разстояние, факт. Аз имам колежка, което живее над затвора в Св. Троица от много години. Не се е оплакала, но пък вероятно с всичко се свиква, ако човек има желание.

# 440
Оф,като се започне затвор,централна гара,денек гадно.Не е само това ''Банишора''.Едни приятели имат къща,точно в карето над рзи и пандиза,хич не е лошо.Просто отдавна живеят в чужбина и не минавам от там.Преди семейството на Данчо Караджов живееха там.Сега не знам къде са.Графа и той е живял там.Към днешна дата в близост до затвора живее главният прокурор Гешев.Няма да уточнявам повече.

# 441
хайде, хайде, има по-хубави квартали от Банишора.
С локацията не се прави компромис. Това е най-важното за едно жилище.

# 442

В момента между затвора и кауфланд се строи голям комплекс НС , който изглежда е изкупен, цените са доста солени. Явно некои хора не ги вълнува близостта на затвора. Гарата и центъра за кръводаряване са близо и затова има доста роми - работят хората Simple Smile Паркирането е проблематично и е доста наблъскано с блокчета. Но пък ако си намериш нещо евтино, за което няма да има нужда от ремонт за 10 хилки например, и не е на първия етаж или партер, защо не

# 443
Прави се компромис и още как. Зависи какво ти е важно.
25 квадрата студио в по-добра локация или, примерно, стандартна гарсониера в по-непрестижен.

РЗИ не е никакъв институт, а обикновена административна сграда - не знам какво си представяте. Заверяват здравни книжки - т.е. слагат печати. Има кабинети за изследване (лаборатория), ама я си помислете - никой не се отказва да живее до поликлиника, в която има и лаборатория, и рентген. Или пък частните лаборатории - всичките големи лаборатории са 90% партерни етажи в жилищни кооперации.

Затворът и Кауфланд и гарата и Центъра по кръводаряване на Клокотница са на двата края (западен и източен) на Банишора. Дори не бих казала, че са на пешеходно разстояние.
Между затвора и Кауфланд има Ваклин, има и празни парцели, където явно ще се строи. В началото на февруари ходих до сладкарница Неделя, Кенар са си боднали "офис" за тяхната Кенар резидънс Laughing на острова между двете платна.

# 444
  • пустинята Гоби
Има по-хубави квартали от Банишора, но има и доста по-лоши. Тук не се пита кои квартали са най-хубави в София, обсъжда се един конкретен. Аз пред Люлин и Банишора със сигурност ще избера втория, даже като цяло пред всички панелни квартали ще го предпочета.

# 445
  • Сф
Има по-хубави квартали от Банишора, но има и доста по-лоши. Тук не се пита кои квартали са най-хубави в София, обсъжда се един конкретен. Аз пред Люлин и Банишора със сигурност ще избера втория, даже като цяло пред всички панелни квартали ще го предпочета.
[/b]
Е, това вече е абсурдно. Ти , Мими, нямаше ли имот точно в Банишора? Може и да бъркам, но ако е така ,разбирам пристрастието ти. И въпреки това, не считам Банишора за атрактивен квартал. Еле пък частта около гарата долу до Сливница. Ще си запазя личните наблюдения от познати и приятели от района. Работещи/ живеещи там. С една дума - зле е положението като цяло. Кой каквото иска да купува. Свят широк и предпочитания бол!

# 446
  • София
Аз нямам имот в Банишора, нито в Люлин, нито в друг панелен квартал. Но и аз ще го предпочета.
Замислям се и не се сещам за панелен квартал, който да е по-добър от Банишора.

# 447
Е то за да купиш в Банишора, значи ти допада... Иначе Банишора не е само Гарата и Лъвов мост. Никой не твърди, че е топ квартал. Аз лично предпочитам кварталите с повече магазини и заведения, но за който това не е важно, Банишора за цените си е ОК.

# 448
Банишора около Опълченска е добре, другите части - не особено (поне за мен). Специално в частта около Централна гара бих живяла, само ако някой ми подари апартамент там Joy

# 449
  • пустинята Гоби
Нямам имот в Банишора и никога не съм живяла в близост. Изказах мнение, не е нужно всички да сме на една вълна. Отговорих на конкретен пост, реално не търся имот в Банишора, но не го смятам за най-ужасния квартал на София. За мен ще е кошмарно са живея в панелен квартал, Банишора ми изглежда по-привлекателен определено. Ама хората сме различни все пак.

Общи условия

Активация на акаунт