Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 54 734
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Какво мислите за Полигона като квартал?
Прави ми впечатление, че са доста високи продажните цени в imot.bg и то на зелено.

# 121
  • София
Прави ми впечатление, че са доста високи продажните цени в imot.bg и то на зелено.
Като се замисля, това е топ квартала за сега. Няма толкова движение. Има разстояние между блоковете и хората са по възпитани, като че ли. Има един, два магазина и това е. Хипермаркет - у моло

# 122
Написах в другата тема, за мен има потенциал, но на сегашното положение е силно надценен. Незнам защо са такива цените, редполагам заради това, че има мол и офиси. Иначе ако ще работиш в мола, отсреща в Младост 1 или в някоя от офис сградите в самия Полигон става. Но има липса на зеленина, проблеми с тесните улици и реално няма къде да си разхождаш детето. Гледам как майките си бутат количките, за да ги заведат в някоя градинка в Младост 1 или на детска консултация, а край тях минават камиони от строежите и вдигат прах и пясък, отделно подлеза не е удобен за колички с деца.

# 123
Като се замисля, това е топ квартала за сега. Няма толкова движение. Има разстояние между блоковете и хората са по възпитани, като че ли. Има един, два магазина и това е. Хипермаркет - у моло
Този коментар е ироничен, нали?

# 124
  • София
Този коментар е ироничен, нали?
Напротив. За мен това е топ квартал, защото може да се каже, че е затворен и отделен от другите квартали, спокоен и чист. Почна да се строи едва преди 10-тина години, но не е прекалено

# 125
От кого се взима за отправна точка и накъде се отправя от Орлов мост?
От организацията на Софийски Градски Транспорт, който е базиран на няколко лъча по които населението от по-отдалечените квартали да се придвижва до центъра. За югоизточния сегмент точката е Орлов мост, това е четвърт от града. За доста хора избиращи жилище транспортните връзки са от значение.

# 126
Да, от Сухата река минават през Орлов мост за мола на Цариградско. Метро до Орлов мост и от там автобус, но има и по-фрапантни случаи. С кола си минавам през Слатина и арена Армеец, Винарово и само за няколко метра се качвам на Цариградско и влизам в тунела за Полигона, а понякога просто си спирам някъде в Младост 1 и ходя пеша. Черковна, Ситняково и Цариградско са задръстени на макс в час пик.

Най-фрапантно е как няма ГТ от Левски до летището в съседство, не можеш да стигнеш с градски транспорт без да минеш през центъра.

# 127
Аз си давам сметка, че за мен плюсовете и минусите на кварталите са се променили през годините спрямо възрастта на децата ми. Доскоро, докато бяха малки, ми беше по-важно да имам прилични детска градина и училище под носа, на всякакви занимания ги водехме с кола. Откакто имам гимназист, който излезе от квартала, ми е много важно да не виси по спирките и да се придвижва удобно.

В темата коментиран ли е квартал "Крива река?

# 128
  • София
Моето наблюдение е, че си има квартал за всеки човек спрямо това какво му е важно. Дали да е близо до работа, дали да има удобен транспорт и магазини, дали да е в луксозна сграда и прочие. И на база това развързва кесията. Едни са готови да дадат 2500 евро да са в по-централен район, други биха дали толкова за имот в нова сграда. Хора всякакви и в това няма лошо.
Аз живея в Дружба от 2012. Първо на квартира, после в собствен апартамента. В началото кварталът си беше ок, имаше удобен транспорт, места за паркиране, тук-таме някое дърво. Последните години обаче... е нещо страшно. Навсякъде строят, вечер няма къде да се завъртиш, колите са на 5 реда паркирани. С количката не можеш да минеш нито по тротоар, нито на улицата. Няма нито един парк, а повечето детски площадки са от соц време. Но да - има метро, големи вериги и 4 лентов булевар. И кво от туй? Искам да кажа, че приоритетите се менят. Преди време избрахме това място, тъй като  беше удобно откъм предвижване до работа, апартаментът беше хубав и т.н. Но ако сега трябва да избирам, не бих живяла тук. Няма да коментирам ситуацията с детски градини и профила на хората, които живеят тук, защото не искам да изпадам в крайности. Онзи ден една бабичка ме наруга, защото не съм ѝ направила път с количката. А тя беше на 5 метра от мен. Както казах - хора всякакви.

# 129
От кого се взима за отправна точка и накъде се отправя от Орлов мост?
От организацията на Софийски Градски Транспорт, който е базиран на няколко лъча по които населението от по-отдалечените квартали да се придвижва до центъра. За югоизточния сегмент точката е Орлов мост, това е четвърт от града. За доста хора избиращи жилище транспортните връзки са от значение.
Лъвов мост и Централна гара са не по-малки транспортни хъбове 😁😁😁
Както от друга страна и НДК
Дали са в еднаква степен "отправна точка"?
И аз ходя по-често до летището, отколкото до Орлов мост, явно не сме единици.
Всички квартали в идеален и широк център нямат проблеми с транспортни връзки, даже май и всички без периферните нямат такива. Не виждам смисъл да се измислят "отправни точки".

# 130
  • SF

Знаех си, че пишем по различни теми. Ако от западен, евентуално северен район, пътуваш ежедневно до източен (южните с източните си имат други варианти на връзка с градския транспорт), тогава близостта с Орлов мост, вероятно е от значение. Но това е при честа, почти ежедневна дестинация.
Ако не им се налага да пътуват често до Панчарево, Младост и Дружба, пука им за отдалечеността от Орлов мост и как е разчертан в картите на градския транспорт. Даже ще избягват тази зона, защото е точка, свързваща няколко лъча, силно натоварена от хора и транспорт, спирки, светофари, мръсен въздух и така нататък.
Живея в район, посочен от теб, но през Орлов мост не помня кога последно съм правила връзка.
Ако живееш в Борово или Манастирски ливади и работиш в Младост, нямаш работа на Орлов мост, освен ако не обичаш зорлем да се возиш в автобус.

# 131
Според мен Полигонът към момента е доста кофти квартал от към инфраструктура и нямам усещане, че ще се развие добре. Причина за това са бившите и настоящи военни имоти. Всеки купува нещо си на парче, строи и никой не мисли за инфраструктура. Основният му проблем е единственият вход-изход. Сега е поносимо, но след още малко строителство ще станат такива тапи...

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 12:16 от the_bug_lady

# 132
И старите южни квартали също, Младост 4 (Бизнес паркът), южната дъга на Околовръстното...

# 133
  • Sofia
Лошото е, че подвеждаш сериозно хората. Често ми прави впечатление, че на база частен случай обичаш да правиш генерални изводи, а като разпиташ хората които учат там чуваш 95% обратното на твоето, с което мнението ти се дискредитира страшно много.

# 134
  • на земята
Хора,темата се измести ,недейте да спорите,всеки има разли1ни мнения.
Кажете нещо за Княжево,за семейство с дете на 10 години.
Удобен ли е,транспорт ,магазини?
Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт