Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 56 258
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Надежда ми е по-далече.По-добре наистина Банишора.Особено около ''Опълченска''.Не знам как е с малцинствата там,не ми е на път.Като стана дума за бездомни кучета,май вече почти няма такива в повечето квартали.Simple Smile

# 271
  • София
За сметка на котките...

# 272
И хората...

# 273
  • София
Здравейте, влизам с въпрос за кв. Връбница 1, 2 - не мисля, че някога съм ходила в този район, но мъжът ми го блазнят някакви сгради там на зелено, които се строят по средата между две метростанции. На мен ми се струва като много голямо "назадване" за нас на фона на сегашния Люлин 10 и сегашните удобства от локацията (близо сме  до метрото, имаме наблизо няколко магазина с разумни цени, няколко реновирани площадки, 4-5-6 заведения в близост от 200 метра спрямо блока, 3-4 ясли с градини в квартала; училищата наоколо не стават, но сме близо до метростанция, съответно с лесен транспортен достъп до по-читави училища). Та бих се радвала, ако има хора с реални впечатления за Връбница 1 и 2, които да ги споделят.

# 274
  • София
Гардън Резидънс. Коментирани са в темата и по спомен цените им бяха добри. Бинго не е, но и "назадване" според мен категорично също не е.
Като им гледам обектите имат много в Банско, които не познавам, но 2 от софийските им ги знам - не е лукс, не е топ, но и никой не очаква всичко да е. То щяхме да сме бездомни тогава повечето. Търсят правилни форми и функционалност, изглежда прилично.
Аз към никой Люлин симпатии нямам, но и микросредата е важна, разбира се. Може вашата да ви устройва напълно.
Аз бих сменил конкретно Люлин 10 с този комплекс без да ми остава привкус за от трън на глог.

# 275
  • Сф
Не знам как строи въпросната фирма ,ако се има конкретно предвид Гардън резиденс. Повече е до мс на Ломско шосе , която е доста по - безлюдна сравнено с  МС Бели Дунав. Но в момента се строи и блок до Билата, във Връбница 1, друга фирма.
Района Връбница 1,2 е хубав, има си всичко. Зависи разбира се от конкретното местоположение на апартамент. До Ломско шосе е шумно по принцип, малко по- навътре , по-добре. Има парк, добро училище -61 во и градини има като навсякъде. Малко ми е далечно вече с градините какво се случва.
Ние идваме от Люлин 5. Но аз също не харесвам  Люлин като цяло . Нищо , че вие сте в 10 та, сестра ми беше в 8 ма зад Билата и пак съм ок с преместването. И тя.
 Точно обратното на вас мисля, тук в този район ми е в пъти по-добре. И като манталитет на хората  и като светоусещане. Елате да разгледате, да усетите квартала и си преценете.

# 276
  • София
Да, Гардън резидънс е комплексът, който мъжът ми е харесал. Много благодаря за споделените впечатления. Не съм в заблуда, че Люлин 10 е някакъв топ квартал, но удобството да живея в блок, който е супер близо до градината на децата и до метрото, няма да го имам във Връбница, и се опасявам, че ще ни коства много време, докато водим и вземаме децата от училище (в центъра) и градина (в Люлин), в случай че не успеем да прехвърлим по-малките деца в близка градина във Връбница. Ще се разходя из Връбница, за да добия представа за района.

# 277
  • Сф
Да, Гардън резидънс е комплексът, който мъжът ми е харесал. Много благодаря за споделените впечатления. Не съм в заблуда, че Люлин 10 е някакъв топ квартал, но удобството да живея в блок, който е супер близо до градината на децата и до метрото, няма да го имам във Връбница, и се опасявам, че ще ни коства много време, докато водим и вземаме децата от училище (в центъра) и градина (в Люлин), в случай че не успеем да прехвърлим по-малките деца в близка градина във Връбница. Ще се разходя из Връбница, за да добия представа за района.
Е Гардънс Резиденс е до мс Ломско шосе. Аз съм също до нея но в 1.
В 5 клас карахме сутрин детето на училище с кола, после с метрото се връща само До 4 ти в кварталното.

# 278
PureLove Люлин 5,вие сте се спасили.Кошмарен микрорайон.

# 279
Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук или за друга тема, но ще се пробвам. Някой случайно да знае къде в Слатина има ЕПК 22 етажа, точно в коя част на квартала? И как е кварталът, има ли добри детски градини, училища, достатъчно магазини, спирки на ГТ и т.н.? Благодаря предварително! 🙂

# 280
Живеех в 20 етажен блок. Има 5, които са край жп линията.
Иначе 22 етажните са в близост до Шипченски проход. Където е проектирана метростанцията. В близост има много хубав фитнес. Но лично аз пак в ЕПК не бих се върнала. Малко село и сериозни проблеми с поддръжката на общите части.
Кварталът е хубав като цяло. Уреден е от към инфраструктура. Добри училища... 50/50. Детски градини - нормалният софийски недостиг.
Зависи къде искате да отидете относно транспорт. Според мен не е топ към момента.

Здравейте! Не знам дали въпросът ми е за тук или за друга тема, но ще се пробвам. Някой случайно да знае къде в Слатина има ЕПК 22 етажа, точно в коя част на квартала? И как е кварталът, има ли добри детски градини, училища, достатъчно магазини, спирки на ГТ и т.н.? Благодаря предварително! 🙂

# 281
Гардънс Резиденс в Надежда ли се намира? 850 евро ли е на квадрат, както е написано в сайта? То като е комплекс, сигурно ще има такса за поддръжка.

# 282
  • София
Блокове 73 и 74 в близост до Шипченски проход. Пешеходно достъпно ще е до 2 метростанции, чието строителство започва тази година - разклонение на трети лъч.
Трамвай 20 е съвсем близо, автобуси 11, 9, 404 също. Има и други, но тези са основните.
Пазарът на Слатина, както и Кауфланд Слатина са пешеходно достъпни.
Отиди и се разходи хубаво, другото е субективно.
ragazza, няма такса поддръжка според сайта им. Все пак таксите трябва да са по-високи за да се поддържа зелената площ между двете редици сгради. Но всеки вход ще е самостоятелен

# 283
Как ще се поддържат зелените площи ако няма такса поддръжка?

# 284
Направете запитване за този момент с таксата. Ако наистина това с поддръжката не е уредено отсега - което ми се струва малко вероятно, - а ще се чака различните входове да стигнат до някакво убеждение по естествен път - това по-скоро е сигнал за бъдещ проблем.

Общи условия

Активация на акаунт