Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 53 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
И в Люлин има ново строителство и силно се съмнявам цената да е 250К. Не знам за кои квартали си проверявала, вероятно в Кръстова вада са по толкова, но има и други квартали с НС (повечето недолюбвани тук), където според мен си струва да погледне човек. Аз не бих сменила панелка за друга панелка, вероятността да имате същия тип проблеми не е никак малка.

# 526
В Люлин не искаме детето да учи, а и сигурно ще си запазим този, в който живеем сега.
Строи се много в новите квартали -Вади, долини, ливади, както и в Овча купел, Надежда, Дружба. Но за мен е много рисковано , а при т.нар доказани строители започват от 1700 на квадрат. Като сложим паркоместа и довършване, все си отива на поне 230 к.
При нас всичко тръгна от там, че мъжът ми настояваше да се преместим в Дружба , а аз реших, че като така или ще иначе ще се прави ремонт- защо да не доплатим ‘малко’ и да ъпгрейднем локацията и квадратурата. Само че това малко е поне 80 Хил евро …а за НС 130 да речем.

# 527
Няма как с малко доплащане да се ъпгрейдне. Дори само от продажбо-покупката на сходни имоти като локация, състояние и пр., си назад с едни 10 процента - брокерски такси (понеже пишеш, че така продаваш и търсиш), общинска такса, нотариус и т.н. Т.е. дори упражнението "едно и също" ти носи загуба, и за да останеш на същото ниво ти трябва малко доплащане. За ъпгрейд на квартал, квадратура, стоителство и паркоместА трябва повече.
Пиша го най-добронамерено, не го приемай като контра.

# 528
  • София
И според мен няма смисъл да се скача от една панелка на друга панелка, а с малко заем да се купи по-голям също не става. Ако старото тухлено строителство и ЕПК са по-евтини от новото строителство, бих заложила на тях.
От личен опит споделям, че училищата в Св. Троица също не стават.

# 529
За училище остава като вариант и частно или някое в центъра.
Май само си усложнихме живота ненужно, накрая като нищо ще взема да се откажа - засега ще съм само с 4-5 Хил лева вътре Simple Smile

# 530
Аз мисля, че Дружба и Хаджи Димитър са общо взето с еднаква обстановка (така да го нарека). Не би било ъпгрейд на квартала. Света Троица е може би една идея по-различно от Люлин, но си зависи от конкретното каре и блок.
За училището мисли само за до 5 клас, в най-добрия случай - за до 7 клас. След това си е с кандидатстване и децата са големи, придвижват се сами.
Вади, ливади и т.н. без транспорт отпадат поради липса на удобен ГТ за сами деца.
Ако ще е панелка за панелка/ЕПК, гледай по-добре за панелка в южните райони близо и в района на добро училище. Дори да е за ремонт. Ремонт се прави, може и на части, но локацията не се сменя. Ремонт може и за повече, и за по-малко.
Наскоро имаше питане за панелка в ГД, за тотален ремонт, на съвсем прилична за района цена. Едва ли се е задържала дълго, но е факт, че се появяват.
Прояви малко търпение, не е нужно да се хвърляш на първата възможна оферта. 43 ОУ го хвалят доста, много е популярно в района и попълва всички места за 1 клас.

# 531
Виж в Павлово. Училището не е супер, но става до 4 клас. Има читалище до училището. Имат много извънкласни дейности и няма да се налага да тичаш да го водиш по извънкласни занимания. За цените не знам. Но цигани и разни други няма. Трамвай 5 е удобен. А в ливадите има удобен трамвай 7. Но цените са по-високи.

# 532
Знам, че в Младост 1 е доста прехвалено училището, кварталът е добре устроен и с хубави връзки. Е, пак си е типичен панелен, но поне ще ни е по-близо с работата. Южните са ни по-неудобни от тази гледна точка. Евентуално Лагера и Красно село гледам също, но там е станало също страшно скъпо и почти нищо читаво не излиза.

# 533
Аз както вече коментирах, Младост 1 е супер квартал, но доста скъп. Цените в момента са много високи.

# 534
Кой квартал не е панелен? Много малко са непанелните квартали и обикновено инфраструктурата им е зле. Така че това не би следвало да е критерий.

# 535
  • Сф
Кой квартал не е панелен? Много малко са непанелните квартали и обикновено инфраструктурата им е зле. Така че това не би следвало да е критерий.
Белите брези, Зоната, има доста епк например. Гео Милев също не е типичния панелен квартал .
Поликсени, като че ли Младост ще е най-добре за вас като взаимен компромис.

# 536
Виж и Младост-1А, училището е от най-търсените. Малко кварталче с много приятни карета от блокове, панелните са в зелени карета. Поне на мен там много ми хареса. Младост-1 до метростанцията е станало абсолютна лудница, за мен. Макар че е удобно, логистично.

# 537
Младост 1А е единствената част на квартала, която ми харесва, така че и аз подкрепям да разгледаш там. Но  малък шанс да намериш нещо за цената, за която си продала твоето жилище в Дружба - цените в Младост са по-високи.
Да не говорим, че в Дружба цените са едни от най-евтините - трудно може да се направи ъпгрейд на квартал или площ за получените от продажба на имот там пари.

# 538
Поликсени ако те заинтригува това виж
много е добре

Продавам тристаен, София център, метростанция Сердика (200м.). 80 кв.м., 198 000 евро. Ремонтиран (2020/2021), саниран, обзаведен, ет.1, собствен двор. От собственик, за директни купувачи.

# 539

Продавам тристаен, София център, метростанция Сердика (200м.). 80 кв.м., 198 000 евро. Ремонтиран (2020/2021), саниран, обзаведен, ет.1, собствен двор. От собственик, за директни купувачи.

Тази обява от къде е ? Трябва да се види каква е сградата и как ще е с паркирането, минус е и първия етаж. Днес звъннахме на една обява-тристаен, тухла, много хубаво ремонтиран, до Лъвов мост- обаче си каза брокерката, че цялата етажна собственост има сериозен проблем със съсед и се отказахме естествено.

Общи условия

Активация на акаунт