Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 14

• 53 925
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Между частта около 120 СОУ и около баня Мадара - избирам второто.
Не познавам много района, ходила съм на гости на приятелка на ул. Тунджа - много ми хареса района.

# 511
  • пустинята Гоби
Никога не съм си помислял да стъпя в парк Възраждане като живущ до Баня Мадара.
Примерно НДК е точно на 500 метра, а кучешката на малко повече... какъв парк Възраждане....
Темата не за теб и къде би стъпил, жената попита за парк, а този е най-близкия, учтиво го посочих.

Аз харесвам коментираната част на Лозенец, но точно там наскоро не съм ходила и не мога да направя паралел. Клошари има навсякъде из центъра, а около Мадара съм срещала луди всякакви, но като цяло се случва рядко.

# 512
  • София
Май е станало някакво надприказване.
Мими, разбира се, че можеш да посещаваш парк Възраждане, явно е прозвучало малко рязко, извини ме.
Изказването ми беше провокирано от факта, че въпросния парк беше облагороден и озеленен относително наскоро, а както знаем навикът е втора природа и да кажем, че обитателите на този квартал просто нямат навик да ходят там, макар, че е близо.
Това не значи, че не могат да си разширят кръгозора. Има и кортове и още много спортни дейности, цял комплекс е, а ако има деца по-малки е важно.

# 513
Районът около Буката е чудесен. Около 120-то категорично не. Аз също бих избрала около Буката, училищата въобще са Космос разлика (120-то vs 20, 22, 41)

# 514
Продадох си панелка в Дружба и сега започва търсене избиране на нов ..ама къде ?!:)искаме да се преместим от Люлин и сме насочили някъде към източните квартали или западните-около Зоните и Света Троица. Общо взето гледам навсякъде с изисквания за добре устроен квартал, с удобен транспорт и сносно държавно училище.
Та..виждам, че за същата цена , на която продадох моя в Дружба 2 , има аналогични в Хаджи Димитър, но никога не съм стъпвала там:) как е в сравнение с Дружба ?

# 515
  • София
Не мога да направя сравнение от първа ръка, не съм живяла в нито единия.
Обаче Хаджи Димитър е по-близо до центъра и ми се видя неочаквано зелен при едно случайно преминаване. За Дружба ми е Люлино-Обелско усещането.
Стискам палци да си намерите вашето място.
Давай оферти да помагаме. Simple Smile

# 516
На вас разчитам Simple Smile мъжът ми само мрънка заради и се подиграва с форума, а аз така съм свикнала, патология е вече Simple Smile)
Гледаме засега Мугасеница и Младост основно, но ако случайно излезе нещо изгодно, се хвърлям навсякъде .

# 517
В Мусагеница е хубаво.
Там точно до метрото Блъсков започва строеж.

# 518
Всяка вечер има протест за схемите на Блъсков последната седмица. Не знам какво ще стане в този казус, макар че в Дианабад си строи на гърба на детската градина. Абсурдистан.

# 519
  • Sofia
Оглеждам района в Овча купел 2, между 149 училище и ул. Промишлена. Виждам, че е близо до метростанция, което е плюс. Има ли нещо, което е важно да се знае за този район?   Може ли изобщо да се сравни с Кръстова вада - запад, но в частта, която е на десетина минути от мол Парадайз, нагоре към Южната дъга?

# 520
Продадох си панелка в Дружба и сега започва търсене избиране на нов ..ама къде ?!:)искаме да се преместим от Люлин и сме насочили някъде към източните квартали или западните-около Зоните и Света Троица. Общо взето гледам навсякъде с изисквания за добре устроен квартал, с удобен транспорт и сносно държавно училище.
Та..виждам, че за същата цена , на която продадох моя в Дружба 2 , има аналогични в Хаджи Димитър, но никога не съм стъпвала там:) как е в сравнение с Дружба ?
Polikseni, честито! Значи все пак се решихте и продадохте.
Аз имах апартамент в Хаджи Димитър, наследствен, продадох го преди доста години. За квартала съм със смесени чувства. Близо е до центъра, но си е панелен квартал. Макар че като ходя на гости при приятели виждам, че има и доста нови сгради. През зимата и не само има много мъгла. Случи ми се дори да се изгубя, нищо не се виждаше.
Училищата не знам как са сега, преди години 42 ОУ беше наистина много добро.

# 521
То и Мусагеница, Младост, Дианабад също са панелни. Сега ми предложиха да гледам един в Света Троица, до парка и на 3 мин. от метростанцията, пак е панел , за пълен ремонт. Мъжът ми като чуе, че е близо до тунела и ще му стане лошо:) В крайна сметка всичко е въпрос на цена и конкретна локация -във всеки квартал има добри части  и не толкова. Само че много нахални тези брокери- уж познати, но твърде напористи и ме напрягат.

# 522
  • София

Гледаме засега Мугасеница и Младост основно, но ако случайно излезе нещо изгодно, се хвърлям навсякъде .

Освен Мусагеница бих гледала Дървеница и Дианабад. В последния - частта около метрото, между Н. Габровски и Др. Цанков. Има сравнително читави у-ща наоколо. Но то където и да е -  ако не помагаш на детето може да се дипломира неграмотно.
Ако не е тайна за колко се продават имотите в Дружба.
А мъжа ще разбере, че в Мамата знаят всичко.
ММ вече го осмисли и слуша какво му чета.

# 523
Много бързо сте продали апартамента, браво. Това значи, че е бил хубав апартамент, дано после не съжалявате за продажбата.
Аз напоследък често ходя до частта на Държеница около МС Мусагеница и ми изглежда спокойно и приятно. Определено ми допада повече от Младост. +1 и за Дианабад. Моя приятелка живее в Хаджи Димитър и й харесва. На мен лично не ми допада особено - прелитащи над главата самолети, близостта с "братята" и транспортните връзки със Сточна гара и Лъвов мост, на които се събират определени субекти.

Аз бих гледала освовно ново строителство, вероятността да попаднете на читави съседи в такова според мен е по-голяма. Най-вече защото са по-млади хора. При всички случаи, когато се спрете на жилище, проучете хубаво предварително дали има проблемни съседи.

# 524
Новото строителство в момента е ужасно скъпо-над 250 к, дори и на зелено ще излезе толкова, а има и голям риск.
Панелния в Дружба продадох за малко под 1700 на квадрат. Преустроен беше на тристаен, с подобрения, но въпреки това за ремонт. А и в четвъртата част, където транспортът не е много добър, няма зеленина, парк. Купувачите са от квартала и не ми се искаше да ги изпускам.
Иначе това със съседите много ни притеснява ако харесаме нещо , сигурно няколко вечери ще обикаляме блока и ще проучваме Simple Smile)
Мисля да видя един в Света Троица-бил някъде до парка и близо до метрото, 88 кв. за пълен ремонт. Аз лично харесвам западните квартали , защото ми харесва близостта до по-централните части и Западен парк. Струва ми се и една идея по-спокойно.
Офисът на брокера е в Дървеница и като подписвахме сега документите ми се стори истински кошмар-презастроено, лудница, трафик, колите една връз друга..нещо като Слънчев бряг на морето Simple Smile
После пак имахме спор, че съм люлинчанка по душа Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт