Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 54 357
  • 767
  •   1
Отговори
# 720
  • Замък сред облаците
Около седмица знам че трябва, но минимум 5 дни примерно.

# 721
Най-адекватно ще е след 3-4 седмици, при мен така ме посъветваха хематолога и АГ , така и направих.
Здравейте момичета, колко време след смяна на доза на Фракси може да се направи анти ха изследване, за да се види дали тази доза е подходяща?

# 722
  • Замък сред облаците
Пак зависи явно. Аз доза не съм сменяла, но на няколко познати момичета Тончев примерно е правил контрола след седмица при смяната.

# 723
Здравейте и от мен, момичета! В 13 г.с. съм и от 3 седмици съм на Фраксипарин от 0.4. Вчера пуснах за първи път изследвания за коагулация. Може ли да кажете дали резултатите са добре или трябва да се сменя терапията? Гледам, че показателите са в норма за първи триместър.

Благодаря от сърце! ❤️

# 724
Здравейте, в подготовка за ЗЕТ съм. От първия ден на подготовката ми изписаха да взимам 3 х 1 таблетка Естрофем, 2 т. Преднизолон сутрин, 1 т. Фолиева киселина сутрин, Клексан 0,4 вечер + 1 т. Аспирин протект 100 вечер. Отделно пия L-tyroxinе 75 мг, селен и витамин Д. Моля ви, помогнете ми да ги разпределя часово така, че да се усвояват по най-добрия начин.

# 725
  • Замък сред облаците
Марси, ок са показателите. Дръж хемоглобина под око че скоро ще почне да пада бързо.

Делена, клексана сутрин, аспирина вечер.
Л-тироксина 1 час преди закуска. Фолиева (вземи фолат, не обикновена фолиева) - 30мин преди закуска.
Преднизолона по време или непосредствено след закуска. Сутрешния естрофем също тогава.
Вит Д и селен - 2ч след закуска.
На обяд естрофем.
С вечерята естрофем.
2ч след вечерята аспирина.

# 726
Здравейте! Дали е удачно да се прави ПКК по време на терапия с фраксипарин, и дали повлиява на стойностите (в случая урея, креатенин, асат, алат, и т.н) Благодаря!

# 727
Урея,креатинин, асат и алат са биохимия, нямат общо с пкк, но да, няма никакъв проблем да се правят такива изследвания по време на телапия. Фраксипаринът не влияе показателите.

# 728
Урея,креатинин, асат и алат са биохимия, нямат общо с пкк, но да, няма никакъв проблем да се правят такива изследвания по време на телапия. Фраксипаринът не влияе показателите.

Благодаря, за което. А има ли нещо на което влияе, освен тромбоцити, като например уморен маркер?

# 729
Ами не съм запозната за туморните маркери,но не би трябвало според мен.

# 730
Разбира се, че е. 9 Месеца на терапия не може да не се пусне ПКК.
Здравейте! Дали е удачно да се прави ПКК по време на терапия с фраксипарин, и дали повлиява на стойностите (в случая урея, креатенин, асат, алат, и т.н) Благодаря!

# 731
Аз съм на терапия с клексан и пускам ПКК и колагулация при хематолога всеки месец, при АГ пускам веднъж на тримесечие. Ако има нещо извън граници лекарите си знаят от какво може да се причини. Специално за асат и алат при мен бяха повишени в едно изследване, питах дали може да е от инжекциите, отговора беше категорично не. АГ каза, че ще ги проследим и ако ако на второ изследване излеза пак завишени ще ме прати на гастро, но така и не се наложи защото на следващото изследване бяха ок.

# 732
Здравейте момичета! Бременна съм в 6 г.с. след поредното инвитро. От трансфера съм на фраксипарин 0.3 профилактично. На такава терапия бях и като забременях със сина ми преди 7 години. Но тогава бях с фраксипарин и АП, които редувах през ден и ги спрях след зацапване някъде скоро след положителния тест. От тромбофилията съм с хетерозиготен носител 4G/5G, както и хомозиготен  T/T MTHFR, заради която приемам мета фолиева. Днес бях на преглед при АГ в моя град (не при репродуктивния ми), тъй като живея в провинцията. Оплаках се, че имам сърцебиене и повишен пулс и тя видя, че кръвопотока не е Ок и предписа и Акард, успоредно с фраксипарина. Междувременно се консултирах с репродуктивния ми и той е категорично против да включвам Акард. Моля, посъветвайте ме какво да правя, ще се побъркам. Към кой хематолог мога да се обърна, който консултира онлайн, тъй като не мога да пътувам до София.

# 733
  • Замък сред облаците
В супердок може по филтър да се избере хематолог с онлайн консултации в Healee. Моята е Галя Кондева, ама сега е служебен министър, тъй ме не мога да дам конкретна препоръка за друг. От Тончев в платформата Medrec:m има доволни, моя позната се следеше при него.
При тези мутации акардът е излишен.
АГ трябва да знае че до 18гс кръвотокът към матката принципно е “лош”, защото чак след 18гс се отварят артериите на пълен капацитет. В 6гс няма ни пъпна връв, ни друго за което да се пуска доплер, който на този етап застрашава даже плода…..
Сърцебиенето и повишеният пулс са нормални и са сред първите симптоми на бременността даже. Паралелно за всеки случай обаче съветвам за следене на щитовидната, че понякога когато мръдне също се появява сърцебиене.

# 734
AA, благодаря за отговора! Ще потърся д-р Тончев. А относно щитовидната - TSH винаги ми е бил в норма, около 1. Сега заедно с ЧХГ-то го пуснах и беше 2.4, но го отдадох на стимулацията, тъй като бях със свеж трансфер. Ще го проверя утре пак. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт