Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 54 251
  • 767
  •   1
Отговори
# 735
  • Замък сред облаците
Имай предвид че при приложение на кръворазреждащите се наблюдава по ниска стойност на ТСХ от реалното състояние на организма (инжекциите и/или аспирина снижават ТСХ), затова се гледа не ТСХ, а фТ4 и фТ3, това ми обясни ендокринологът.

# 736
Здравейте, инам останал н1таспкн. Ако на някой му трябва, да ми пише.

# 737
Здравейте! Тъй като вече изминаха почти два месеца откакто прилагам Клексан 0.4 ще трябва да пусна антиХа. Хематолога (д-р Тончев) ми препоръча изследването да бъде направено в лабораторията на Токуда, т.к. уредът им бил най-калибриран и точен. Въпросът ми е някой от вас правил ли е изследването там и изобщо как става като задължително кръвта се взима 4 часа след поставяне на инжекцията? Трябва да отида може би половин, един час по-рано и да чакам ред или да им обясна за какво изследване съм и те ще вземат пробата когато трябва Rolling Eyes

# 738
Аз съм пускала там изследване за антиХа,просто отиваш на регистратурата на лабораторията казвате какво изследване ще пускате плащате и те ви викат.Аз имах късмет и нямаше много хора тогава.

# 739
Лабораторията е денонощна, вечер се минава през спешното. Казвате, че така е назначен от лекар и никой няма да каже нищо. Дори не е нужно да сменяте часът, ако го слагате вечер. Поставяте го и отивате след 4 ч за тест.

Здравейте! Тъй като вече изминаха почти два месеца откакто прилагам Клексан 0.4 ще трябва да пусна антиХа. Хематолога (д-р Тончев) ми препоръча изследването да бъде направено в лабораторията на Токуда, т.к. уредът им бил най-калибриран и точен. Въпросът ми е някой от вас правил ли е изследването там и изобщо как става като задължително кръвта се взима 4 часа след поставяне на инжекцията? Трябва да отида може би половин, един час по-рано и да чакам ред или да им обясна за какво изследване съм и те ще вземат пробата когато трябва Rolling Eyes

# 740
Здравейте, момичета. Виждам, че коментирате AntiXa. Аз минах на преглед при хематолог, остави ми само Клексан 0.4. Питах го специално за изследване на AntiXa и ми каза, че при профилактични дози като моята, нямало никакъв смисъл да се изследва. Изследвало се само, когато се прилагат терапевтични (по-високи) дози. С PAI-1 4G/4G мутация съм, не знам дали това е от значение. На някого да са казвали същото, или в Бг подходът е винаги да се изследва?

# 741
  • Замък сред облаците
В Бг го изследват веднъж на триместър в най-добрия случай и само в няколко областни града, май не повече от 5, в страната доколкото знам. Жените в провинцията даже не го изследват, следят само коагулационните показатели. С 4г съм и аз, с клексан 0.4 не мърдаше извън желаните референтни стойности за антиХа, но беше все по към долната граница. На други съфорумки съм виждала на горната. В общи линии, ако коагулацията е добре антиХа е само допълнително изследване и не се тълкува самостоятелно.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 06:59 от АА

# 742
Благодаря ти, АА. А коагулациата на колко време трябва да искам да ми изследват? Изследвала съм на 02.07. Тук е много тегаво с тези изследвания, но да знам горе-долу през какво време да ръгам личния лекар с остена.

# 743
  • Замък сред облаците
Всеки месец си изследвах аз, но с хематоложката се виждахме на 2 месеца. Та, ако не е съгласен всеки месец ЛЛ, поне на 2 тогава.

# 744
Здравейте, ще почвам профилактика с Клексан/Фраксипарин и се чудя сутрин или вечер. Доколкото разбирам препоръчително е да се бие вечер, но заради изследването анти ха е по-удобно сутрин. Някой знае ли защо е препоръчително вечер или директно сутрин да го почвам Simple Smile много благодаря

# 745
Кога е време да започна да инжектирам в ръцете и краката? В корема вече е почти невъзможно, останаха паласките, в които все още е добре, засега само там поставям.

# 746
  • Замък сред облаците
Сехи, сутрин се бие най-удобно. Вечер като биеш няма как в полунощ да ходиш да изследваш Simple Smile

Ле стрейндж, аз само и единствено в корема биех. Винаги седнала, по-лесно правих гънка.

# 747
Благодаря, АА. И на мен ми се иска докрая да поставям в корема, още хващам гънки, но самата зона е по-чувствителна и доста болезнена.
Иначе от Клексана съм доволна, не съм правила реакции. 
За Анти-Ха коментирахте - при мен пък беше малко над нормата, но на база другите кръвни изследвания, хематоложката реши да не прави корекции на дозата.

# 748
  • Замък сред облаците
Като е малко над нормата значи дозата идва силна доколкото знам, а ако е под долната е слаба. Но както казах - много зависи другите изследвания как са. Реално антиХа измерва нивата на плазмения хепарин - демек колко е нивото на лекарството в кръвта ви в пиковия час на действие.

# 749
Здравейте! Може ли фраксипарин, да бъде заменен с нещо подобно, което се приема перорално, и какво бихте препоръчали? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт