Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 034
  • 767
  •   1
Отговори
# 705
  • Замък сред облаците
Не се спират инжекциите за тези изследвания, няма значение биенето кога е.

# 706
Дами имам въпрос, ходих на генетик, хематолог и репродуктивен. Хематолога и генетика ми казаха да пия натаспин всеки ден като правим опити за забременяване, а тук чета от някои дами, че им е казано след овулация има ли значение това ми е единия въпрос, а другия репродуктивния (д-р Амалиев) ми препоръча аспирин вместо натаспин понеже било ново лекарство, а те залагали повече на доказаните с времето лекарства, свършва ми опаковката с натаспин дали да си купя аспирин има ли значение

# 707
  • Замък сред облаците
Натаспин не е лекарство, а хранителна добавка без клинични проучвания. В общи линии пиеш и стреляш на сляпо как ще ти се отрази.

# 708
Здравейте, момичета. Извинявам се, ако въпросът е тъп, нова съм в тази тема и четох първите страници, но не видях някой да споменава за този проблем. От събота бия Клексан 0.4 в корема и пия Акорд 150. Предписа ми ги гинекологът след направено изследване за тромбофилии и положителен резултат за мутация PAI-1 - хомозиготно носителство на 4G/4G. Предписанието е съгласно  медико-генетичната консултация, която е отзад на изследването. Не съм сигурна дали гинекологът ми изобщо разбира от тези неща, според мен преписа препоръчаното лечение от документа и до там.
Бия си инжекциите в корема, но днес забелязах, че имам 4 синини по ръцете. Не помня да съм се удряла, но на мен и по принцип ми излизат лесно. Възможно ли е да са от Клексана и опасно ли е това? Чудя се какво да правя. Моля ви за съвети. Да запиша ли час при хематолог или е ок АГ да ти предпише сам лечението? Също така какви изследвания да искам да ми назначи? Видях, че сте коментирали коагулация и антиХа.

Аз съм с хомозигот на PAI и ми беше предписан клексан 0.4 и аспирин протект от хематолог.
Ходих на фетална морфология в МЦ Марковс и там ми спряха инжекциите и ми назначиха само акард 150.
В понеделник родих най-сладкото бебенце Simple Smile) ако можете, отидете при д-р Ивелина Димитрова. Тя ще ви каже най-добре дали имате нужда от кръворазреждащи.
Успех!

# 709
Здравейте, моля за мнение за изследванията в 6г.с съм на Фракси 0.6 всеки ден и аспирин 100мг през вечер, с кафяво зацапване съм от положителния тест, ден след това започнах терапията.

# 710
  • Замък сред облаците
Aptt сочи че кръвта е много разредена, по всяка вероятност от аспирина. Моят съвет е да се обсъдят резултатите с хематолога.

# 711
А дали мога да направя нещо, докато получа отговор от хематолог. Вероятно ще спра аспирин, но нещо друго може ли да се направи за твърде разредената кръв?

Aptt сочи че кръвта е много разредена, по всяка вероятност от аспирина. Моят съвет е да се обсъдят резултатите с хематолога.

# 712
При кафяво зацапване ми спряха аспирина, а при повишено аРТТ ми намалиха фраксипарина от 0.4 на 0.3, но това не го правете на своя глава, а само след консултация с хематолог и АГ.

# 713
  • Замък сред облаците
Друг съвет не мога да дам, мнението на лекаря е меродавно съобразено с конкретния вид тромбофилия и индивидуална медицинска история.

# 714
А защо сте на 0.6 толкова рано? Аз бях на 0.4, заради лош кръвоток след 12 седмица включихме акард и чак към 5 месец се наложи да кача на 0.6. иначе зацапването най-вероятно е от аспирина, аз също бих го спряла, той действа доста по-дълго от фракси.
А дали мога да направя нещо, докато получа отговор от хематолог. Вероятно ще спра аспирин, но нещо друго може ли да се направи за твърде разредената кръв?

# 715
Защото при предишна бременност на 0.4 съм губила бременността и последната, която е успешна е била на тази терапия от самото начало на бременността. И миналия път в началото имах кафяво зацапване, но стойностите на коагулацията си бяха ок през цялата бременност и съответно така си изкарах до край.
Дори преди предишната ми бременност приемах аспирина още след овулация, по съвет на хематолог.
Но явно този път още от началото ми дойде в повече терапията, и то на сама глава пуснах изследвания, преди да са минали 3 седмици от терапията, заради зацапването. Понеже още не съм установила връзка с точния хематолог, както и аг, който да е съгласен с предписанията на хематолог.

Надявам се да успеем да овладеем нещата..

# 716
  • Замък сред облаците
По принцип не е задължително да е същата терапия необходима откъм дози, може да варират в различните бременности. Пожелавам успех!

# 717
Здравейте момичета, колко време след смяна на доза на Фракси може да се направи анти ха изследване, за да се види дали тази доза е подходяща?

# 718
Здравейте момичета, колко време след смяна на доза на Фракси може да се направи анти ха изследване, за да се види дали тази доза е подходяща?

На мен доктора ми е казвал след поставянето нс фракси след 4 часа може да се пусне издледването

# 719
Понеже ми смениха дозата от 0.6 на 0.4, но ми казаха, че трябва да съм няколко дни на тази доза и тогава да тествам.

На мен доктора ми е казвал след поставянето нс фракси след 4 часа може да се пусне издледването

Общи условия

Активация на акаунт