Фраксипарин, клексан, аспирин - Тема #20

• 55 252
  • 767
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, колко дни преди планово секцио спряхте фраксепарина

# 391
  • Замък сред облаците
24 часа е редно.

# 392
След консултация с анестезиолога в болницата, където родих, го спрях 24 часа преди секциото.

# 393
С вашата съдба тук сме с лопата да ги ринеш Simple Smile Бих си плътно 9 месеца инжекциите, имах синки, топчета, парене. Няма много какво да объркате при тези инжекции, в един момент се научавате да ги поставяте и дори не боли. Прочетете тази и предишните теми - коментирани са техники и какво е нормално, какво сигнализира да проблем- примерно алергия. И говорете с аг да следите коагилацията - как се отразява терапията. Тук има препоръки и за хематолози ако решите да се консултирате. Успех и лека и приятна бременност.
Благодаря за успокоението. Действам по план, вече посвикнах откакто последно писах пост. Тепърва ще видим какво ще става. 🙏☀

# 394
Здравейте. Освен кожната алергична реакция към Фраксипарин, някой имал ли е друг вид реакция? При мен се появи едно свиркане, кашлица, което ме съмнява за алергия/астма? Дали е възможно да е от него? Това свиркане продължава вече около 2 месеца.

# 395
  • Замък сред облаците
Не мога да отговоря конкретно на въпроса, но консултиран ли е личен лекар или белодробен специалист за изключване на белодробно възпаление? Аз такива свиркания имам след каране на грип, като тийн имах и тежък бронхит и всяко разболяване с кашлица ми докарва свиркане на дробовете по месец-два после.

# 396
Не мога да отговоря конкретно на въпроса, но консултиран ли е личен лекар или белодробен специалист за изключване на белодробно възпаление? Аз такива свиркания имам след каране на грип, като тийн имах и тежък бронхит и всяко разболяване с кашлица ми докарва свиркане на дробовете по месец-два после.
Да и при личен лекар, и при пулмолог ходих. Пих Панцеф, както и два сиропа. Не минава това нещо. Пулмолога казва алергичен проблем. Аз съм от малка с много алергии, освен сега да се е отключила астма или пък вероятно Фраксипарина да прави проблем...не знам. Кларитин ми изписа, но се притеснявам да го започна.

# 397
  • Замък сред облаците
А защо не смените с клексан? Иначе ПКК с ДКК ще покаже налична ли е алергична реакция към фракси.

# 398
А защо не смените с клексан? Иначе ПКК с ДКК ще покаже налична ли е алергична реакция към фракси.
Да, направих и излезе еозинофилите леко повишени 0.10 ( 0.00-0.06 ). Клексана не предизвиква ли реакции? Аз съм почти накрая вече. 35 г.с.

# 399
  • Замък сред облаците
Обикновено алергията е към помощните вещества. В клексан са други. Смята се че е и по-изчистен. Чак ме учудва че 2 месеца никой не ви го сменил от лекарите, това е класическата замяна при алергия. И да ви кажа със задух хич не е приятно да се ражда, аз раждах непосредствено след ковид и едва поемах въздух за напъните.
Така че говорете с хематолога и сменяйте.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 12:42 от АА

# 400
Аз направих алергия и към двете, след прекаран ковид. Със Фраксипарина беше страшно- копривна треска и сърбеж, задух, сърцебиене. Пробвах след това с клексан- доста по-леко, но пак ми го спряха. ще пробвам само с аспирин.

# 401
  • Замък сред облаците
За съжаление при тежки боледувания е възможно да има нетипични реакции като че ли.  Уонаби, само че след 36 седмица (или 32 беше?) аспирин не ноже, заради риск от изкървяване при раждането и риск от увреждания при бебето. До тогава обаче е ок.

# 402
Здравейте, момичета! Пиша и в тази тема с извинение, за които четат и темата за тромбофилия. 😇 На тези, на които е назначен и АП, и Клексан/Фракси 0,4, как ги прилагате - вечер АП и сутрин Клексан/Фракси? Къде според вас в София е най-добре да се изследва аПТТ, фибриноген, Д- димер, аспи тест, Протеин C, Протеин S, активност на фактор Ха?
(При мен мутациите са: хомозигот по мутантен алел на PAI, ACE, MTRR, TAFI, хетерозигот по мутантен алел на MTHFR(1298), beta-fibrinogen, VEGFA(1154). имам и гранични фосфолипидни антитела (Anexin V) и повишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати)

# 403
  • Замък сред облаците
Най-практично е сутрин инжекция, вечер хапчето. За изследвания - НКБ, болница Чирков (бивша Св. Екатерина), Токуда, Хематологията на Дървеница.

НКБ и болница Чирков са специализирани сърдечно съдови болници и най-адекватно правят тези изследвания. В този ход на мисли сърдечния център на Аджъбъдем Сити клиник на околовръстното до кръговото за Драгалевци сигурно също ги предлага.

# 404
Някой има ли оксапар или енокс 0.4,защото към всичко друго имам алергия, а не откривам из фб .....

Общи условия

Активация на акаунт