Любители на котки - Тема 180

• 32 624
  • 755
  •   1
Отговори
# 75
  • София
От два дни се опитвам да се запишем със снимка, но има някакъв проблем с качването.
Направи скрийншот на снимката и качи него. Мисля, че става.

noragami, нали се оглеждаше за чанти? Те са някак по-затворени и котките се страхуват по-малко в тях, отколкото в клетка. Добре е да предвидиш и нещо, с което да ги покриеш. Така ще се чувстват по-сигурни и защитени.

# 76
Може да са гъбички. Има ли как да завете котето на вет ?

# 77
  • София
Благодаря, Таня, но не е размерът проблем, а някаква си грешка 1827, която се появява на доста хора, съдейки по оплакванията в модераторската тема.
Ще опитам все пак. Simple Smile

П.п. Стана! Благодаря за идеята! Hug

# 78
Вашите котки имат ли си къщичка? И ако имат спят и в нея?
И какво котешко дърво ползвате за острене на ноктите?
У нас бандата много си тачи оборудването -дърво, дънер, драскалки. Там спят (е, не само там), играят си един с друг или самостоятелно, гонят се, наблюдават през прозореца...

Дървото е нещо такова:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/golemi_dur … nad_180_cm/351948
Ползват се и площадките, и пещерите, и стълбовете със сезал ежедневно.

Дънерът е от този тип:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/duneri_za_ … l_paradise/580641
Целият става за точене на нокти, идеален е. В началото се караха кой ще спи на тавана на кулата, но после се понапаснаха и разпределиха по етажите.
Дървото и дънерът са купени по съвет на вет.
Малката котка обича да се качва и на гардероба и там сме ѝ сложили меко легло, да не ѝ е студено. Simple Smile

А драскалките са такива:
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/stabla/351921
https://www.zooplus.bg/shop/kotki/durveta_za_draskane/stenen_montaj/1340916
Втората не монтирахме на стената и по-добре стана, защото я използват за 'хоризонтално разтягане'. Стъпват на нея със задните лапи, а точат ноктите на предните и се протягат.

За котенцето с петънца по нослето. Имах подобно изглеждащ проблем с една от котките, за които се грижа на улицата. Показах снимка на вет, предписа противогъбичен препарат и се оправи.

# 79
Утре ще го води,  но май ще се наложи да ги раздели, понеже има доста котки. Благодаря 🫶

# 80
Утре ще го води,  но май ще се наложи да ги раздели, понеже има доста котки. Благодаря 🫶
Гъбичките са заразни. Определено, ще е добре, да го отдели от другите, за да не хванат и те, че после ще ѝ се отвори много работа. Има ваксина против гъбички, има и кремове и шампоани против гъбички, но най-важно е да се подсили имунитета на котето с повече протеин и витамини.

# 81
Милата Тути, стискам й палци! Пожелавам й дълъг и щастлив живот!

# 82
  • Стара Загора
Стискаме палци и лапички на Тути.
А иначе и Лео на Алечка е с епилепсия, мисля и взема някакви лекарства.

# 83
Много е сладък Локи. Да не го е подгонил хормона вече? Изглежда пораснал. Може би е време за кастрация.
Излизането на необезопасена тераса/балкон е много рисково. За секунда може да полети надолу.
Ще го кастрираме другия месец. О,аз не го пускам сам-гушнала съм го и за 5 минути.
Много ми е миличък и гальовен.

# 84
  • Варна
Утре ще водя Магчето на вет да ѝ прегледат дупето. Има раничка с малко кръв. Септември месец пак видяхме такава раничка, с изтечения от нея. Докторът каза, че е възпалена анална жлеза тогава. За два три дни се оправи с антибиотик. Сега изглежда по-леко, но май е същото. Болезнено било и като се получи раничката, им олеква.
Значи, за 5 месеца, за втори път се случва.
Някой ако има опит, да сподели.

# 85

Мама Алиса и бебетата Лили, Пурко и Пипи. Мамчето е много културна и вече Стара. Каним се да я кастрираме. Не мога една нощ да спя без нея. Когато излиза на вън по нужда идва и мяука, а когато се прибира си отваря вратата сама. Онзи ден се прибра с контузия. Нещо и е станало на опашката близо до дупето. Мяука като я пипна и повечето време спи.

# 86
Ето го “английският пациент”
2 дена Т и нежелание за ядене и вода…
Сега излизаме от клиниката. Направо гореше хайванчето от Т. Наляха му малко система, антипиретик, Вит Б, антибиотик и … прическа на корема Simple Smile Докторът искаше да провери коремчето и пикочния мехур .

# 87
Нещата при нас си влязоха в релси.До преди два часа,"главния майстор"мъчеше стъклената врата на душ кабината.Зак дойде и човека каза"Това е мн красива и умна котка.Всеки ден беше до нас".Зак ме изуми като се галеше на човека,като на близък.
Май,това момче ще се окаже по-социално,отколкото го мисля.И по-смел..и още кой знае какво по-
И Сакура само напираше да излиза.Едва я удържах.Май и ря е следяла отблизо ужасния ремонт.

# 88
Здравейте, приемам идеи.
Котаракът си отвори хладилника пред очите ми..... Отглеждам хуна.Joy

# 89
  • София
Ивекс, заключалка за бебета. И без това скоро ще ти трябва. Wink

Общи условия

Активация на акаунт