Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 578
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,

Бременна съм в 18 г.с. Термина ми е за 20.07.2023, но бебчето върви със седмица напред засега. В събота разбрахме, че очакваме момиче.

Хубава и лека бременност на всички!

Здравейте, моят термин е 11.07 и според ранната фетална, която правихме съм в 19 г.с + 1 ден, което аз го смятам, че съм в 20та седмица вече... доктора тогава каза,че това е окончателно.
Съвсем се обърках как вашият термин е след мен, а сте в по-ранна седмица.

Ако терминът ни е след твоя, значи че ти си в по-напреднала бременност. Ако твоя термин е 1-2 седмици преди-нечии друг, значи си 1-2 седмици по-напред с гестационните седмици Grinning

Направо се скривам Grinning
Моят мъж твърди, че всичкият ми мозък явно е отишъл в бебето... много съм разсеяна

Последна редакция: ср, 15 фев 2023, 08:51 от pink_orchid

# 256
  • София

Направо се скривам Grinning
Моят мъж твърди, че всичкият ми мозък явно е отишъл в бебето... много съм разсеяна
[/quote]

Аз бях така с първата ми бременност, направо тъпа си бях станала , гледай да не се отпускаш много много и като родиш и почнеш обичайните занимания ще се нормализират нещата

# 257
  • Wonderland
За гестационните седмици и аз имам две приложения, които отчитат различно. Разминаването идва от момента, в който започват да отчитат бременността. Grinning
Едното ми отброява с точност и съм 17+3, другото ме отчита 18 г.с. Проблемът не е в самото отчитане, ами информацията, която дават двете, която е разнопосочна заради тая разлика Grinning В 17 г.с. се развива едно, в 18 - друго.
Но то е малко като с нашата възраст - ако си, примерно, на 30 и 2 месеца, това са навършените и вече си караш 31 година. За да няма разминавания, аз си ги отчитам по първия начин Grinning

# 258
  • Варна
Разминаването в гестационните седмици идва от това, че АГ-тата се изказват грешно. Когато си, например 18+2 г.с., те казват, че си в 18 г.с. Да, ама ти не си в нея, защото си я завършила и си започнала следващата седмица. Т.е. имаш 18 пълни седмици и вмомента караш 19-тата. Това означава, че си бременна от 18 пълни гестационни седмици, но си влязла в 19 г.с. АГ-тата грешно се изказват и объркват всички бременни.

Та, от там и за приложенията да се чуди човек. Като ти казват в 19 гестационна седмица еди-какво-си се развива, не се знае дали имат предвид 18+ или 19+.

# 259
  • София
Ако докторите казват грешно седмиците, защо въобще да ходим при тях Joy
Аз като завърша годините си, не казвам че карам еди коя си, а на колко завършени съм.
Ако съм на 30, съм на 30, не карам 31вата ...
Да твърдите, че лекарите се изказват погрешно и, че Феята (предполагам за това приложения става въпрос ) показва правилно е меко казано абсурдно.

# 260
Отдавна не съм се включвала, но то няма и много с какво. Напоследък най-накрая се чуствам нормално и малко по-спокойно и уравновесена.
Относно гестационните седмици - аз го карам така, както ми го казва АГ-то, никакви приложения и други тем подобни. В момента съм 18г.с + 2, така че за мен си е 18-та и така съм го приела, няма значение дали бебето се развива напред или назад с няколко дни, по-лесно ми е и не му влагам много излишни сметки. Smile
Относно ниската плацента - и аз отдавна си го знам, зацапвания и кървенета са ми от това. Мен почва да ми натежава неправенето на секс или... каквото и да е друго, ако ме разбирате. Да, разбира се, не е най-важното, нито аз съм най-сексуалният човек на света, но това неправене на секс от началото вече ми идва идва в повече, искам да усетя интимността и удоволствието с мъжа ми, наистина физически и психически изпитвам тази нужда, което е интересно, не бях сигурна как ще се чувствам, но ей на. В началото заради зацапванията той много се беше притеснил и не искаше, преди месец заради кървене ми го каза и лекаря, защото оргазмът предизвиква контракции. Още не се чувствам прекалено голяма, тромава и тежка и имам желание, но явно ще си остана с него... Интересно ми е вие как се справяте с това.
И като споменах голяма и тромава - почнах и аз да качвам, неизбежно беше. Satisfied По принцип не съм от много суетните и сигурно в последните години съм се мерила 3 пъти, но тука мъжът изкара един кантар, че той пък нещо слабее и иска да го предотврати и започна да се тегли от време на време и аз видя ли кантара изкаран и все скачам отгоре.. и после съм ей така Anguished. А откъм апетит не виждам да имам промяна, ям си нормално.
Явно ще се борим да се настигнем някъде в средата - той надолу, аз нагоре.. абе цирк.

# 261
  • Варна
Ако докторите казват грешно седмиците, защо въобще да ходим при тях Joy
Аз като завърша годините си, не казвам че карам еди коя си, а на колко завършени съм.
Ако съм на 30, съм на 30, не карам 31вата ...
Да твърдите, че лекарите се изказват погрешно и, че Феята (предполагам за това приложения става въпрос ) показва правилно е меко казано абсурдно.

И абсурдно да ви звучи, това си е самата истина. Smiley Ето ви няколко логични разсъждения:

Казвате, че сте на 30 години, а не в 30-тата си година.
Аналогът при гестационните седмици би бил, че си на 18 гестационни седмици, а не в 18-та гестационна седмица. Завършиш ли 18 гестационни седмици (напр, 18+1), вече си в 19 гестационна седмица, която си започнала, но все още не е пълна. Въпреки това, АГ-то ще се изкаже, че си "в 18 гестационна седмица", което на практика си е грешно изказване.

Следвайки тази логика, можеш да кажеш, че си на 30 години и 5 месеца (примерно), но не и в 30-тата си година, защото 30 си ги навършила вече и си всъщност в 31-вата си година.

И за да се обоснова още по-достоверно, всички знаем, че бременността е 40 гестационни седмици, нали така? Щом последната седмица е 40-та, бройте от термина назад по седмици, да видим в коя ще излезе, че сте вмомента. Simple Smile

Жокер: Терминът се пада точно на 40+0г.с. На теория новата седмица ще се пада 41 и вече се води, че преносваш. Ден преди термина си 39+6г.с. АГ-то ще ти каже, че си в 39 седмица (защото това е завършената седмица), но действително си в 39+6, което е последната 40-та седмица за бременността.

Просто АГ-тата така се изказват - на завършена седмица, а не започната седмица. Смислово изказването им е напълно грешно, защото не използват предлога "в" правилно. Но това не означава, че са некомпетентни и че не трябва да ходим на прегледи. Simple Smile Просто така е прието да се изказват, но от там идва и масовото объркване "в коя седмица всъщност съм".

От там идва и разминаването на информацията в приложенията - някои приложения казват, че си в завършената седмица, а други - в започнатата седмица. Е, смислово правилното е второто. Няма как да си в завършената седмица, след като си я завършила и си започнала нова.

# 262
Момичета ,връщаме се днес от втора ФМ .Лекарят каза, че всичко е нормално ,ама той е супер неразговорлив ,разбрахме че ще момиче ❤ Взех си и резултата от БХС ,за който той каза че също е ок .. Обаче аз съм с въпросителна пак  .. това 1:83 не е ли висок риск .

# 263
  • София
Отдавна не съм се включвала, но то няма и много с какво. Напоследък най-накрая се чуствам нормално и малко по-спокойно и уравновесена.
Относно гестационните седмици - аз го карам така, както ми го казва АГ-то, никакви приложения и други тем подобни. В момента съм 18г.с + 2, така че за мен си е 18-та и така съм го приела, няма значение дали бебето се развива напред или назад с няколко дни, по-лесно ми е и не му влагам много излишни сметки. Smile
Относно ниската плацента - и аз отдавна си го знам, зацапвания и кървенета са ми от това. Мен почва да ми натежава неправенето на секс или... каквото и да е друго, ако ме разбирате. Да, разбира се, не е най-важното, нито аз съм най-сексуалният човек на света, но това неправене на секс от началото вече ми идва идва в повече, искам да усетя интимността и удоволствието с мъжа ми, наистина физически и психически изпитвам тази нужда, което е интересно, не бях сигурна как ще се чувствам, но ей на. В началото заради зацапванията той много се беше притеснил и не искаше, преди месец заради кървене ми го каза и лекаря, защото оргазмът предизвиква контракции. Още не се чувствам прекалено голяма, тромава и тежка и имам желание, но явно ще си остана с него... Интересно ми е вие как се справяте с това.
И като споменах голяма и тромава - почнах и аз да качвам, неизбежно беше. Satisfied По принцип не съм от много суетните и сигурно в последните години съм се мерила 3 пъти, но тука мъжът изкара един кантар, че той пък нещо слабее и иска да го предотврати и започна да се тегли от време на време и аз видя ли кантара изкаран и все скачам отгоре.. и после съм ей така Anguished. А откъм апетит не виждам да имам промяна, ям си нормално.
Явно ще се борим да се настигнем някъде в средата - той надолу, аз нагоре.. абе цирк.
Мда, за секса и аз съм така, липсва ми определено, сигурно защото е забранено 🤣

# 264
М1М2, абсолютно същият ми е рискът за интраутеринна ретардация и на мен. Докторката каза, че всичко било наред, но била длъжна да го изкоментира. Това, което ми обясни, е следното: въпреки че плодът се развива абсолютно нормално - размери, грамове, всичко (засега), това изчисление е на база тези измервания, плюс измерването на кръвотока по артериите, които стигат до бебето. Очевидно, ако има стесняване в някоя от тях, може това да повлияе и на детето, съответно тези проценти са от това. Аз в началото на месеца ходих и на втори преглед при нея, тогава ми измери кръвотока - каза, че всичко е наред, кръвотокът е нормален, нямам изписани и лекарства, макар че знам, че май се пие аспирин?! в такива случаи.
Общо взето - каза ми, че вместо да се измерва бебето Х пъти, може да ми се наложи да се измерва Х+1, само и само да се потвърди, че всичко е наред и да не се притеснявам от резултата.
Аз тогава няколко дена много го мислех, разбира се, но сега като че ли вече не - не ми е казала нито да предприемам нещо, нито нищо. Ако някоя друга знае повече по темата, може да сподели, само исках да кажа, че аз съм в същата ситуация.

# 265
Dzetблагодаря много за изчерпателното обяснение . На днешната ФМ каза че кръвният поток е добър ,сигурно 3-4минути мълча до като гледа сърцето ,накря каза сърцето е добре . То добре ама моето за малко да спре , мъжа ми после ми каза “ако не беше проговорил още налко вече щях да му кажа -докторе кажи нещо де “ 😄 .Ама понеже нали ви казвам ,че е супер мълчалив и нищо не говори тез ФМ вместо да ме успокояват ,само ме напрягат .. пфууу

# 266
Здравйте момичета, следя темата от самото начало и виждам доста полезна информация. Опитах да се присъединя вчера към фейсбук групата споделена на страница 13, но днес като влезнах ми излиза следното съобщение

"Това съдържание не е достъпно в момента
Когато това се случи, обикновено причината е, че собственикът е споделил съдържанието само с малка група хора, променил е кой може да го вижда или го е изтрил."

Блокирали ли са ме или групата вече не съществува?

# 267
  • Варна
Milena, опитай се да потърсиш в търсачката на Фб "Юлски бебета 2023 / Мами с термин юли 2023".

# 268
kaSsisS Вчера виждах групата и поисках одобрение, днес вече не ми излиза нито през линка, нито в търсачката. През профила на приятеля ми излиза, но през моя не се появява, за това си мисля, че може би са ме блокирали, но не знам защо. Имаше само един въпрос преди одобрение - каква е датата на термина. Моят е 31.07.2023, края на месеца е, но все се вписвам за Юли Grinning

# 269
Здравейте и от мен! Бременна съм в 20+1 г.с. и очакваме момченце 😊. Термин 05.07.2023 г. ❤️ Някоя от вас да има болка ниско долу към влагалището? Болката я имам само когато се движа или при смяна на поза. Например ставане от леглото, дивана. Когато съм в покой не ме боли. Някак си го усещам така, че все едно съм разтегнала сухожилие. Но шпа и бусколизин не помагат.
Също така искам да кажа, че аз съм админ на фейсбук групата Юлски бебета 2023 г. Тези от Вас, които не съм одобрила е от съображение за сигурност. Изцяло мъжки профил в групата не се добавя както и профили направени наскоро или без снимка. Групата е много лична и в нея се качват различни неща.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 22:06 от babysmile

Общи условия

Активация на акаунт