Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 586
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
АЗ имам мн силни болки в слабините,особено ако съм била 2-3 часа на крак.Все едно са ми набили някаква мускулна инжекция отдолу.Не мога направо добре да ходя или докато се преобличМ и трябва да вдигна единия крак мн ме боли.Засега пия 3по1 магнезии и нош па при нужда

# 271
Здравейте, аз съм от Септемврийската тема, но понеже имам периодични зацапвания.. избрах си вас да питам - има ли мами с този проблем в ранна бременност, в момента съм 9 седмица. Бях в болница, там не виждали проблем с бебето, с матката или със сака. Затова се основават на две възможни причини - нисък прогестерон или частично двурога матка. Започнах с прием на 3 по 2 но шпа и 3 по 2 Утрогестан. Зацапването спря - да чукна на дърво. Но исках просто да чуя и друго мнение. Отново искам да се извиня, че не съм от вашите Юлски мами, но и моля да ме разберете - изплашена съм. Благодаря предварително на всеки, който се е отзовал.
П.С. Най - близкият град до мен е Варна, не зная къде да отида на Фетална... ако има мами от Варна, много моля за съвет.

# 272
Здравей, аз също от началото на бременността бях с леки зацапвания от време на време. Първоначално пиех само дуфастон заради отлепване на сакчето, впоследствие започнах и Утрогестана /отделно витамини, нош па и т.н./. Според АГ на този етап е от ниската плацента, след като започнах и Утрогестана спря и кървенето. Сега го намалявам и скоро ще го спирам, надявам се да няма отново проблем след това.

Здравейте, аз съм от Септемврийската тема, но понеже имам периодични зацапвания.. избрах си вас да питам - има ли мами с този проблем в ранна бременност, в момента съм 9 седмица. Бях в болница, там не виждали проблем с бебето, с матката или със сака. Затова се основават на две възможни причини - нисък прогестерон или частично двурога матка. Започнах с прием на 3 по 2 но шпа и 3 по 2 Утрогестан. Зацапването спря - да чукна на дърво. Но исках просто да чуя и друго мнение. Отново искам да се извиня, че не съм от вашите Юлски мами, но и моля да ме разберете - изплашена съм. Благодаря предварително на всеки, който се е отзовал.
П.С. Най - близкият град до мен е Варна, не зная къде да отида на Фетална... ако има мами от Варна, много моля за съвет.

# 273
svetlozara98, Здравей Simple Smile Аз съм от Варна и бих ти препоръчала да посетиш Красимира Желязкова в МЦ Виталити за ФМ , но и като цяло предполагам би открила проблем , ако има такъв , който поражда зацапванията.
Ако мога да те успокоя , казват , че когато не е ярко червена кръв в повечето случаи не е проблем.

Ако решиш да посетиш К.Желязкова се въоражи с търпение обаче , понеже много се чака , дори и когато имаш час. Успех

# 274
Благодаря Ви много! Ще звънна да питам за час при препоръчаната лекарка! Желая ви лека бременност и пухкави и здрави бебчето на лято ❤️❤️❤️ Бъдете живи и здрави и вие!

# 275
svetlozara98, Здравей Simple Smile Аз съм от Варна и бих ти препоръчала да посетиш Красимира Желязкова в МЦ Виталити за ФМ , но и като цяло предполагам би открила проблем , ако има такъв , който поражда зацапванията.
Ако мога да те успокоя , казват , че когато не е ярко червена кръв в повечето случаи не е проблем.

Ако решиш да посетиш К.Желязкова се въоражи с търпение обаче , понеже много се чака , дори и когато имаш час. Успех

И аз съм при д-р Желязкова 🥰 Препоръчвам я.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 12:00 от lilypad90

# 276

И аз имах зацапване първите седмици - може би там някъде 8-9 седмица. Изписаха ми 2x1 дуфастон (което е същото като утрогестан) за 1 седмица. Също така лекарят ми препоръча никакво физическо натоварване и никакви сексуални действия (нито секс, нито маструбация), които да влошат нещата. Максимално почивки и пазене. Останалото Божа работа Simple Smile Стискам палци всичко да е наред

# 277
Привет и от мен. 😊 Бременна съм в 18+5 г.с. с третото ми дете. Термин 17.07. Имам дъщеря на 11 и син на 7 годинки. Чакам момиченце. Бременността ми се води доста рискова поради автоимунно заболяване, което спеше дълго време, но явно с напредването на възрастта започна пак да се проявява. Средата на миналата година имах миссед в 16 г.с., който беше неочакван и много труден период за мен. Сега, въпреки проблемите в началото -кървене, антитела, EPV, нещата започнаха да изглеждат добре и се опитвам да вярвам, че нашето трето чудо ще се случи.

Успех на всички и по-скоро да усетим ритничетата пожелавам. Аз съм с предна плацента и все още нямам това удоволствие. ❤️

# 278
Момичета от София доктор Румен Маринов само в МБАЛ Надежда ли прави фетална ехокардиография и каква е цената на прегледа?

# 279
Аз записах при него в Марковс. Но не знам колко струва прегледа, на 27ми в понеделник съм на преглед.
Момичета от София доктор Румен Маринов само в МБАЛ Надежда ли прави фетална ехокардиография и каква е цената на прегледа?

# 280

Здравей. В Надежда прегледа е 110 лв, но на мен след прегледа ми взеха 100 лв. не знам защо. Преглежда и в Марковс, но само в Надежда прави фетална ехокардиография.

# 281
В Марковс се записах за фетална ехокардиография при него.

Здравей. В Надежда прегледа е 110 лв, но на мен след прегледа ми взеха 100 лв. не знам защо. Преглежда и в Марковс, но само в Надежда прави фетална ехокардиография.

# 282
Здравейте, момичета, мериха ли ви вече шийката на матката и колко беше? Моята беше 35мм два поредни прегледа, като докторката каза, че е добре, но би ми било интересно като сравнение, а още повече, че хващаме контрахирана матка на 2 прегледа и е важно при такива случаи да се следи Simple Smile

# 283
  • София
На всеки преглед ми мерят шийката.
Между 3.7 беше в четвъртък.

# 284
Моята с вагинален ехограф е 40мм, а с коремния 34мм, но вагиналния за мерене на шийката е по-точен. Споменах на док, че от известно време забелязвам втвърдяване на корема за няколко секунди, по няколко пъти на ден,той каза, че ехографа не засичал контракции. Пия Но шпа и Магнерот и почивам повече.

Общи условия

Активация на акаунт