Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 605
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Предполагам и моя док я мери, но не ми споделя, за което съм благодарна, не искам всичко да мисля, ако имаше проблем щеше да каже.

# 286
Записвам се и аз с размер на шийка 3.6 ,относно втвърдяването на корема -казах на лекаря ,че доста често се събира в някоя посока ,то се вижда де как се е издула една планинка колколто юмрук ,седи така няколко секунди и се отпуска (не боли ) . Отговора му беше -вероятно контракции .. магнезий и но шпа . Реакцията му беше безразлично спокойствие ,така че явно ще да е нормално .
 Някой от вас може да помнят ,че още от 12-13г.с бях питала тук за това ,доста се бях ошашкала..

# 287
  • София
На мен винаги с вагинален я мерят (доколкото знам това е и начина)
Иначв и аз съм на магнерот 3х1

# 288
Вагиналното мерене е по-коректно, особено при рискова бременност. Моята първата бременност само с коремен, ама тя не мръдна от 3.8, дори като раждах. А сега съм на 3.4 след контракциите. Надявам се да няма проблеми.

# 289
Моята с вагинален ехограф е 40мм, а с коремния 34мм, но вагиналния за мерене на шийката е по-точен. Споменах на док, че от известно време забелязвам втвърдяване на корема за няколко секунди, по няколко пъти на ден,той каза, че ехографа не засичал контракции. Пия Но шпа и Магнерот и почивам повече.
И аз съм по същия начин на Магнерот и Но Спа, но коремът ми е постоянно твърд последната седмица, понякога с болки, контракции не се видяха на последния преглед вчера.

# 290
Аз нямам болки, дори не ми се издува като юмрук определена част на корема, а просто усещам втвърдяване за няколко секунди, но не е болезнено. Така или иначе съм болничен и предимно почивам, върша и по-лека домакинска работа, без вдигане на тежко.

# 291
Вагиналното мерене е по-коректно, особено при рискова бременност. Моята първата бременност само с коремен, ама тя не мръдна от 3.8, дори като раждах. А сега съм на 3.4 след контракциите. Надявам се да няма проблеми.
Всичко ще бъде наред, 3.4 също е добре, предвид, че при мен за 3.5 казаха, че е Simple Smile

# 292
  • София
АГто ми каза че до 2.5 е ок. Ппц най-добре да не пада под 3.

# 293
То е супер над 3, въпросът е да не пада, а при мен имаше мерения 2.2-2.6, но тогава имах много контракции и става опасно. Защото пък седмиците напреднаха, аз да не спорим коя седмица съм Wink съм 20+6 и след 21-22 не се прави серклаж… та се надявам да са Ок нещата.

# 294
Здравейте! Включвам се с ъпдейт за нас. Добре сме с бебо, от днес съм 19 седмица (по календар), като вървим малко напред - с около 5-6 дни. Усещам разни движения от около 2 седмици, но много слаби и рядко. Със задна плацента съм. Мериха ми шийката на последния преглед и беше 3.8, което АГ каза, че е добре. Като цяло се чувстам добре, но не чак толкова свежа и бодра, колкото го описват навсякъде за втория триместър. Приспива ми се често, лежа си в по-голяма част от деня и така ми е най-добре.

# 295
Здравейте! Искам да попитам нещо. От снощи ме боли ниско в ляво и се мести и от  дясно.  Нормално ли е това. И от какво може да е, защото се притесних много.

Последна редакция: нд, 19 фев 2023, 14:26 от Жужа9

# 296
Жужа9, аз такива болки нямам. Не се притеснявай да питаш АГ-то за тях. Той най добре може да определи дали са нормални.

# 297
Аз пия Магнерот 3х1.  Тази вечер и писах и ми ги увеличи на 3х2. Надявам се всичко да е наред.

# 298
  • Варна
Тези болки вляво и вдясно са най-вероятно от разтягане на връзки и сухожилия. Там според мен Магнерот няма да помогне, защото той действа при мускулни крампи или в нашия случай - контракции на матката.

# 299
  • Wonderland
Аз пък имам странни басов тип вибрации в лявото ухо. Появяваха се веднъж на няколко дни, но последните дни ги усещам по-често, а днес от сутринта...
Мислех, че е от шуменето на съседите, с което и без това си имам проблем, но ги хванах и като бяхме на гости при нашите и е винаги в лявото ухо. Днес направих грешката да прочета в интернет за това и много се притесних и си записах час за УНГ, дано не е някакво по-сериозно възпаление.

Общи условия

Активация на акаунт