Чакаме ритничета от ЮЛСКИТЕ мъничета! - Юли 2023, Тема 2

• 51 562
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета,

днес бях на редовния месечен преглед. И докторът веднага забеляза на ехографа, че съм имала контракции. И ми изписа магнезии.

Аз също съм с контракции и пия магнезий 2х1

И аз съм така - преди 20-25 дни усещах постоянни стягания в корема и леки болки от време на време, лекарят каза, че матката е леко контрахирана, контракциите се видяха и на ехографа. Пих No Spa и магнезий, повече лежане и за 2-3 дни премина, но сега от вчера пак ми е така. Магнезий пия вече постоянно по 1 на ден, No Spa само при нужда. 17.6 г.с. съм. При вас стягането в корема постоянно ли е и за колко време минава?

При мен контракциите бяха 8-9 пъти на ден - коремът се втвърдява, а някои от тях бяха и болезнени. В 16г.с. съм. АГ-то ми изписа 2х1 магнерот. Пия го само от 3 дни - но нещата се успокоиха значително - все още коремът ми се втвърдява, но един, два пъти на ден най-много.

# 241
И аз днес минах преглед, 20+1, контракциите слава Богу са се успокоили, шийката е Ок. Явно магнерота е успокоил. Иначе преди усещах постоянно стягания, сега доста рядко. Малкото рита здраво, доста е странно усещането с предна плацента на фона на задната. И аз не купувам нищо… Страх лозе пази… пазар след Април…

След толкова стрес напоследък имам нужда от време и спокойствие, че всичко ще е наред…

Скрит текст:
Освен всичкия стрес с бременността и проблемите, в началото на месеца загубих и майка ми. Не че беше неочаквано, доста се влоши деменцията последно време, не че не ми е втори родител, който губя, но пак е много тъжно и трудно, и щерката не помага в този период, ря го изживява по неин начин… бе гадно си е:(

Много съжалявам за загубата ти! Няма как да не е тъжно нещо такова, очаквано, неочаквано, за първи или за сто и първи път, винаги е ужасно!

Моята втора фетална е на 14.03. Мисля, ако всичко е наред дай Боже, след нея да започна лека полека с покупките и то най-вече, за да не се натрупва всичко за последния момент от чисто финансова страна.

# 242
Някой мисли ли да ходи на фетална ехокардиография и ходил ли е с предишни бременности? Понеже искам този път да ида, не знам за коя седмица точно трябва да запазя?

# 243
20-22 седмица.
Поради каква причина искате да ходите? Ако на ФМ всичко е наред просто няма смисъл.
Някой мисли ли да ходи на фетална ехокардиография и ходил ли е с предишни бременности? Понеже искам този път да ида, не знам за коя седмица точно трябва да запазя?

# 244
Аз като ходих на ЖК и ми каза акушерката , че докторът искал всички да минат и на фетална ехокардиография.Все още нищо не ми е казвал, но може би на следващ преглед ще даде препоръки.

# 245
20-22 седмица.
Поради каква причина искате да ходите? Ако на ФМ всичко е наред просто няма смисъл.

С първото детенце имаме подобен проблем. Тогава гинеколожата ми ме посъветва да отида на такъв преглед, просто защото кардиологът преглежда по друг начин сърцето, те не могат да видят ако има някакъв подобен дефект, но тогава подцених. Та сега ми се ще да отида и да видя дали всичко е наред.

# 246
Priya, да когато има препоръка има смисъл. Аз правих миналата седмица, тъй като на ФМ имаше много сенки от образувания в матката и генекологът ми препоръча за всеки случай да отида. Ако сте от София препоръчвам д-р Маринов (в Марковс или в Надежда преглежда). Има часове в рамките на седмица.

# 247
Аз се записах в 20 седмица да отида при Маринов в Марковс. Всички казват, че е най-добрия. При мен препоръчват, заради голяма нухална транслуценция, тъй като хорион биопсията изключи аномалии.

# 248
  • Костинброд
Здравейте,

Бременна съм в 18 г.с. Термина ми е за 20.07.2023, но бебчето върви със седмица напред засега. В събота разбрахме, че очакваме момиче.

Хубава и лека бременност на всички!

# 249
  • София
Здравейте , днес бях на преглед и ново 20 - каза че ми е ниска плацентата, за сега нищо притеснително, като каза че кафявите зацапвания можело и от това да са. В 18г.с съм и има време да се вдигна, освен да внимавам и да гледам да не шофирам много нищо друго не каза, не ми изписа нищо, макар че му казах че имам контракции от време на време, само ме пита дали са след повече натоварване. Не искам да се филмирам, но няма как, в понеделник съм на фетална при доцент Мазнейкова, имам заръка да обърне внимание на разположението на плацентата. Освен от прокървявания имам ли повод да се притеснявам от преждевременно раждане или нещо по-лошо, ако не се вдигне , при условие че се пазя, не вдигам тежко и не ходя на работа ? Егати почвам веднага с притесненията .. и това с нешофирането не знам как ще се случи, вкъщи аз съм доставчика на храни, аз карам детето , аз водя всички по доктори, направо не знам как ще я карам така ..

# 250
  • Wonderland
Имам чувството, че на всички ни казват ниски плаценти нещо напоследък? Две приятелки бременни имам, и двете също с ниска…
Надявам се и аз да се вдигне, много ме плаши мисълта да си огранича движенията и да забавя темпото, имам нужда от това. Sad

Послепис: сега си чета и осъзнавам, че звучи нелепо - имам предвид просто, че може би е нормално в тия седмици, не виждам друга логика. Особено предвид, че на първата ФМ ми казаха, че е висока, сега ми стана ниска?!

Последна редакция: вт, 14 фев 2023, 21:57 от Rapunzzell

# 251
  • София
Имам чувството, че на всички ни казват ниски плаценти нещо напоследък? Две приятелки бременни имам, и двете също с ниска…
Надявам се и аз да се вдигне, много ме плаши мисълта да си огранича движенията и да забавя темпото, имам нужда от това. Sad

Послепис: сега си чета и осъзнавам, че звучи нелепо - имам предвид просто, че може би е нормално в тия седмици, не виждам друга логика. Особено предвид, че на първата ФМ ми казаха, че е висока, сега ми стана ниска?!
И мен ме ужасява мисълта да забавям, тъкмо съм влезнала в някакво темпо и направо се сдухвам като помисля да се спльокам пак, с голямото дете докато влезна в час и с работа и с домакинство беше бая тегаво , не искам пак в тоя филм и докато с голямата си бяхме в апартамент, от известно време сме в къща й сега не смогвам да изчистя и вътре и вън, а ако се залежа не знам как ще се оправям след раждането.
Дано да се вдигат тия плаценти и да не стигаме до прокървявания и лежане по болници, другото ще го наместим !

# 252
Здравейте,

Бременна съм в 18 г.с. Термина ми е за 20.07.2023, но бебчето върви със седмица напред засега. В събота разбрахме, че очакваме момиче.

Здравейте, моят термин е 11.07 и според ранната фетална, която правихме съм в 19 г.с + 1 ден, което аз го смятам, че съм в 20та седмица вече... доктора тогава каза,че това е окончателно.
Съвсем се обърках как вашият термин е след мен, а сте в по-ранна седмица.

# 253
Здравейте,

Здравейте, моят термин е 11.07 и според ранната фетална, която правихме съм в 19 г.с + 1 ден, което аз го смятам, че съм в 20та седмица вече... доктора тогава каза,че това е окончателно.
Съвсем се обърках как вашият термин е след мен, а сте в по-ранна седмица.

Ако терминът ни е след твоя, значи че ти си в по-напреднала бременност. Ако твоя термин е 1-2 седмици преди-нечии друг, значи си 1-2 седмици по-напред с гестационните седмици Grinning

# 254
Аз също мисля да ходя на ехокардиография при Маринов. АГ-то още в началото ми каза, че всички други изследвания тя ще ми ги прави (вкл. феталните морфологии), но държи сърцето да бъде огледано от специалист, тъй като си има специфика. Прегледа се прави между 20-22 седмица по спомен, тя каза като се обадя за час да си кажа термина и те ще ми пресметнат кога да отида.

Иначе относно гестационните седмици - ако ги гледате в приложение може да има разминаване от тези, които ви изчислява АГ-то. При мен има разлика точно 1 седмица между двете (но ми изчислява еднакъв термин). Мисля, че разликата идва от това, че приложението ми смята всичко според цикъла, който съм си водила вътре (т.е. средно-аритметично през какъв период ми е идвал цикъла), а апарата при АГ-то си смята по негов си начин. За мен седмиците не са толкова важни, по-скоро термина. Иначе все ми казват, че върви седмица назад като развитие бебока. Така бях и с първото и накрая се роди идеален, така че не го мисля много.

Също исках да добавя и за плацентата - според мен то е малко като с разкритието - всеки АГ си го интерпретира както сметне за добре. Може би голяма част от докторите гледат да играят на сигурно и предупреждават да не се натоварваме. Мен така предната бременност на БХС-то ми казаха, че ми е ниско плацентата и да се пазя. След няколко седмици се оказа, че плацентата ми е добре, обаче аз вече бях наплашена и така си откарах в пазене до края, че даже и секс не правихме с мъжа ми сакън да не стане нещо. Сега го карам по-полека, внимавам с някои неща ама като цяло гледам много да не ги мисля нещата и да не се връзвам на разни такива неща, хвърлени във въздуха.

Общи условия

Активация на акаунт