ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 111

• 41 863
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Dez, може ли схемата на твоето моно?

# 586
Dez, може ли схемата на твоето моно?
Правя схемата на Ваня Червенкова (виж темата за Моно диетите), но без кисело мляко.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1389718

# 587
Момичета не знам какво става от известно време, нямам никаква сила тренировките ги правя със страшно нежелание и едвам успявам да ги завърша. Вместо да ме тоннизират и да ме заредят става обратното, след тренировката се чувствам супер изтощена. На какво се дължи това според вас

# 588
Всичко е в главата, Тинката.
Смени вида тренировка, мястото, пробвай с група, с друг треньор, или се запиши на фламенко (примерно).

# 589
Днес:
З: пз хляб 60 гр с фъстъчено масло 15 гр
М: 4 кивита, портокал
О: леща (картофи, лук, праз лук, моркови, леща, зехтин, бульон без сол-пасирани), малък домашен крекер с овесени ядки
М: пз хляб 60 гр с 20 гр шунка
В: портокал, 200 гр сладководна риба, класическа зелена салата с лимонов сок, но без яйце, зехтин.

Трен:
Няма, имам мускулна и не намерих време. Нямаше и много движение освен покрай детето и вкъщи. Една кратка разходка, но с мързеливо темпо-не се брои.

# 590
Благодаря за споделеното, Дез! И поздравления за резултатите!

Аз продължавам с интервалното хранене и следене на калории. Като цяло се опитвам да държа белтъчините в някакви рамки, които съм си поставила. Мазнините и въглехидратите се нагласят - понякога по-добре, понякога по-зле. Трудно ми е и на мен без кисело мляко, но ще изтрая още 2 седмици да видя дали има някакъв ефект.

За днес:
З: протеин и колаген след тренировка (стандартно).
О: салата и риба;
В: чакам децата да решат какво искат да правим, но ще е пак някакъв протеин + зеленчуци ако излизаме. Ако не излизаме - леща.

# 591
Тинката, не знам дали си следиш калории и макроси, но може да имаш нужда от повече протеин или повече ккал като цяло. Това ми идва на първо време, като подчертавам, че не съм специалист. Може да имаш нужда и от почивка. Ти ще си го усетиш.
От моя горчив опит с предишни "диети", сега когато удрям поне 100 гр протеин на ден, се чуствам много по-сита и енергична. Четох мнения, че ако не тренираш, не ти трябва много протеин, но си позволявам да не се съглася. По последни данни, реалният усвоим протеин, който приемаме е под нужните на средностатистическия човек. Така че около 1-1.2 гр. на кг телесна маса е ок, дори и да не тренираш. Не ми идват от небето тези неща, слушам подкаста на Хюбърман лаб, в който обсъждат реални клинични проучвания и няма тип "един човек каза за едно чайче"... 😁
Аз не тренирам силово, ходенето и изкачването са ми основното движение. Но достигането на нужния протеин за мен е основната разлика да не се чувствам толкова гладна, колкото когато се опитвах да следвам същите калории и някак да впиша бисквитки, тортички и т.н. в дефицита за деня.
Днес много спорен ден при мен. Задължителната йогичка сутрин, доволно отметнати задачи, следобяд час и половина "разходка" по планината и обратно, малка разходка с кучето и толкоз.
З: берита,скир и половин банан
О: пилешко филе на скара и домати/краставици
В: шопска с 1 яйце, няколко слайса пуешко и какаово кремче без захар (буквално желе от нискомаслено мляко и какао със стевия 😁)
Взех си поръчката цветя днес, утре ще се вихря из градинката, за да не мисля за манджи 😆

# 592
Благодаря O-Olivia. Не следя нищо, зареди заболяването което имам ям само 2 пъти на ден без междинки. И сега като каза за протеина може би си права. Благодаря още веднъж

# 593
Два пъти на ден на мен би ми било прекалено рядко храненето. Ако е и малко, нищо чудно да нямаш сила, Тинката.

Днес:

З: протеинова палачинка, ябълка
М: портокал
О: картофи на фурна с копър и чесън, зехтин, лещен хумус с подправки, краставица и чушка
М: 200 гр скир, 200 гр боровинки
В: 50 гр пз хляб, броколи, карфиол, моркови на пара, 160 гр сьомга на тиган с 1 сл зехтин

Трен: 45 мин спининг, 30 мин силова за дупе и крака. Днес ми е ден за дълга трен. Утре ще имам проблем със стълбите, доста се изморих.

Мисля да опитам следващите 3-7 дни да се храня така, че вечер да съм гладна, но не прекалено,и това да ми е критерият за дефицит. Че иначе понякога не смогвам да вкарам всичко в приложението . Да видим какви ще са резултатите.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 19:09 от snowwhite12

# 594
минус един кг за 7 дни моно
в шкембето най- много личи 😛
продължавам с нова врътка

смешка от фейса Simple Smile

# 595
Днес движение основно вкъщи и по двора. Снощи не спах добре и следобяд си дремнах стабилно 😁
З: кисело мляко с доза протеин и банан
О: домат, краставица, малко сирене и пилешка пържола
М: портокал
В: копривена супа с малко настъргано сирене и 2 яйца варени
Споделям как си правя копривената супа, така че да е нискокалорична и засищаща:
Измивам копривата и я попарвам с вряла вода. Отделям на дъска и я нарязвам. Прецеждам водата, с която съм я попарила, през памучна кърпа - това ползвам като бульон.
Сотирам до омекване на незалепващ тиган без мазнина 2 моркова, 2 малки тиквички, 1 стрък праз - всичко много наситнено. Може да се добавят 2 лъжици вода и да се задушат под капак. Добавям ги в бульона. Сотирам 3 големи гъби в същия тиган. Добавям и тях към бульона и го оставям да заври. Измивам 100 гр ориз и ги добавям към врящата супа. Когато оризът е почти готов, добавям копривата, сол и черен пипер на вкус. След 5 минути е готова. Не правя застройка, слагам 1 с.л. зехтин на цялото тенджере и по желание рендосвам 25 гр сирене на порция и това е. Simple Smile Това са ни 6 порции на нас, особено за уикенда е много приятно да има супичка за душата. Одобрено от злояд мъж и претенциозна свекърва : )))

# 596
Оливия, благодаря за споделената рецепта. Много обичам рецепти и постоянно съм в търсене на нови и чуденка какво да готвя. Звучи ми доста вкусно. 😉

Херцен, браво за минуса. Колко кг имаш общо да сваляш? И ти ли ще си 24 дни на това моно?

Аз днес се заигравам с идеята да опитам предизвикателство без захар 365 дни. Не е с цел отслабване, а за здравето, красотата и волята. Дез, при теб кк беше? Много ли ти беше трудно? Струваше ли си за теб?
Вкъщи има киндери, бисквити, линдт...и ми иде да ги изям, 😄 но няма. После се чувствам ужасно. Не съм яла от доста време сладко и не искам. Мотивира ме мисълта да изкарам едно такова предизвикателство.

# 597
  • София
Не знам при вас как е, но лично аз съм така. Ако си сложа някаква цел или предизвикателство, много по-лесно го нарушавам. Ако се пусна обаче по течението без психически да се натоварвам, че “не трябва на всяка цена” и те така 5ти месец без захар Grinning И без пъпки!

Интересното е, че като спреш захарта и в началото ти се дояжда - нормално и после все едно претръпваш и спира да ти се яде, даже не се дразня някой около мен, ако хапва нещо.

# 598
  • Велико Търново
От май миналата година не ям сладко, от 17 години не пуша и от 12 години не пия никакъв алкохол, но пък ям други работи и така ще се пенсионирам в тази тема за отслабване.Вчера кръводарявах и не съм спортувала.
Храната за днес:
08.00-300 грама ябълки Грени смит+220 извара Мероне
13.00-свинска пържола на фурна 200 грама+салата зелена
18.00-омлет от 2 яйца+100 белтък+100 бекон Кауфланд

Калории приблизително 1350, м-60, в-55, п-140

# 599
9кг имам да свалям

Общи условия

Активация на акаунт