Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 69

• 38 428
  • 737
  •   1
Отговори
# 90

Черна станция, не е вярно, че не се дължат данъци. Ако след акт 14, не се вземе акт 16 в някакъв период, пак се плащат. Например ние плащахме год. данък 2 години подред преди акт 16 (забави се). Строителят е длъжен да го регистрира в данъчното.

Така е, поправям се - при нормално вървящ строеж не се плащат. Това със срока го въведоха обаче сравнително скоро. Когато аз купих на А14 я нямаше тази поправка и изобщо не се плащаха данъци, но се усетиха, че понякога сградите стоят много дълго на А14 и така държавата губи пари. И направиха поправката.

# 91
А ти чакай по-висока заплата. Шефовете ти си купуват ферарита и ламборджинита. Grinning
Тъпо изказване, което показва, че нито разбираш как и от какво се вдижи пазара, нито как богатите си харчат парите. Гарантирам ти че ферарито е купено с кредит на лизинг. Иначе, собственика му е глупак, можеше да си купи 10-20 двустайни и да ги отдава под наем. Ама какво разбира той от рентиерство в София.
ПП: няма да се шокирам ако се окаже, че тея луксозни возила се купуват от строителни предприемачи (всеки да си направи извода) Simple Smile
Ко? Ко?Rolling Eyes

# 92
А колко ми е смешно да караш Ферари и Ламборгини по нашите надупчени пътища, щедро наръсени и с легнали полицаи, някои самоделно направени и доста широки... Веднъж зад мен към Боровец караше джип Ролс Ройс, това го разбирам, ама ниска спортна кола с нежно окачване...

# 93
А колко ми е смешно да караш Ферари и Ламборгини по нашите надупчени пътища, щедро наръсени и с легнали полицаи, някои самоделно направени и доста широки... Веднъж зад мен към Боровец караше джип Ролс Ройс, това го разбирам, ама ниска спортна кола с нежно окачване...
Ти колко километра годишно мислиш, че навърта едно Ферари или Ламборгини? Обикновено това е трета или четвърта кола и се кара на къси разстояния. Изкарва се за кеф и има къде да се покара на път без дупки.  Моето Ламбо дори до морето ни стигаше на платформа, а аз шофирах семейната кола. Тя също доставя удоволствие и също вдига доста над 300.
П.П. Този хиперкар не е стигнал до Монако на собствен ход.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 10:55 от Мъфин

# 94
Една моя позната собственичка на агенция за недвижими имоти и на която имам доверие,каза че през 2024г. цените на имотите леко ще спаднат. Ще видим.

# 95
За тези, които твърдят, че ще се вдигат навсякъде цените, да погледнат филма
https://bnt.bg/news/kadeto-dishat-strah-314033news.html
Няколко големи града, може би ще има задържане, но и масово изнасяне на IT към селата, че за бараки да се искат торби с пари, аз лично не го виждам.
Тази действителност от документалния филм ме плаши.

# 96
Мъфин, твоето ламбо не е ли сув? Кактв в проблема да се вдиви по магистрала?
ЧС - изобщо не са им нежни окачванията, нито ги правят супер ниски на някои модели, а са и могат да се повдигат. Не ги мислете толкова много.

# 97
Не е сув. На профилната снимка е то. Няма проблем на магистралата, но аз пътувам със семейството ми и няма как да се съберем. Случвало се е ходейки до морето жена ми да кара семейната кола, а аз с малкия да сме с ламбото, но по-рядко. Обикновено аз карам, а то пристига на платформа. Откакто купих имот в Андалусия го оставих за постоянно там. И без това там му е мястото. Целогодишно е топло и може да се кара дори и зимата с отворен гюрук.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 12:43 от Мъфин

# 98
Е-е,сув Лабмборджини е простотия. Като Ламбо седан...

# 99
  • Sofia
Не бързайте да пращате всички IT по селата и освен това - това не изключва да си имат имот в София. В бранша съм, всичките ми колеги купуват имоти в София. Отделно си гледат за допълнителни неща. Home-office в доста фирми вече не е предпочитана форма на работа от ръководствата, в нашата доста голяма фирма се стремят да върна хората в офиса.
ПП. Не съм гледала филма.

# 100
  • София
Home-office в доста фирми вече не е предпочитана форма на работа от ръководствата...

Това не е самата истина. Много от мениджърите знаят, че ако забранят работата от вкъщи, може да загубят ценни кадри, или може да не наемат такива, които имат това изискване! Ако естеството на работата го позволява, не виждам причина да се настоява да върнеш някой в офиса!

Аз имам човек при мен, който не е стъпвал в София от началото на Ковид, вече 3 години. А преди това пътуваше всеки ден от Перник. Мога да разчитам на него и съм му казал, че може и да не се появява. Да не говорим, че имаме хора, които се прибраха в Пловдив, Дупница и т.н. и вече не мислят да идват насам, освен по няколко пъти в месеца.

Скоро ми предложиха много добра позиция и заплащане в чужда компания, като казаха, че ще направят изключение за мен да си работя от вкъщи, но това не им било практика. Отказах им, като им обясних, че не искам аз и няколко други да сме изключение, при условие, че работата на останалите също го позволява!

Също им обясних, че ако те са наели такива хора, на които не могат да се доверят и да разчитат, че ще работят съвестно ако не са в офиса, явно имат проблем.

Успелите мениджъри са обградени от хора, които са по-умни от тях и на които могат да разчитат!!!

И да добавя. Има и български компании, които не мислят да връщат хората си в офиса.
Например едни от най-успелите такива са GTMhub(Quantive), Payhawk и т.н.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 14:45 от mitkomitashki

# 101
  • Sofia
Не съм написала, че се настоява, а че се стремят хората да искат да се върнат в офиса. Има различни начини на стимули на човек да му е по-приятно да ходи в офиса. Иначе всеки има право на избор. Има различни причини защо фирмите биха предпочели хората да са предимно в офиса, без да става дума за доверие, но не е това темата все пак Simple Smile

# 102
Контрол е основната. След това е тийм спирита, който пречи на хората да напускат и който се губи вкъщи.

Ех, ама все криввате от темата.
Собствениците на СайтГраунд пазарували яко парцели, чухте ли? Има и такива шефове.

# 103
За мен живота в кутийка и хоум офис е изключително лоша комбинация.

# 104
  • София
За мен живота в кутийка и хоум офис е изключително лоша комбинация.

При нас има хора, които лятото си работят от морето, Гърция и т.н., та не виждам какво лошо има.
Един не иска да пътува по 2 часа на ден, да гледа всички простотии на шофьорите-примати например в София и да се ядосва.
На друг това не му пречи и ходи в офиса за кафенце и лафчета с колегите. Аз съм от първите.
За момента не съм имал никакви проблеми с екипа си, а когато ни се пие бира и т.н., можем и след работа да се съберем.

VMware също са от тези, за които няма значение откъде ще работиш Rolling Eyes

За тия 3 години не съм чул за нито един уволнен, щото е скатавал, докато е бил вкъщи!
Но пък за 20+ години съм видял много хора, които по цял ден пушат пред офиса, на терасата, пият кафенца и т.н.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 16:13 от mitkomitashki

Общи условия

Активация на акаунт