Блефаропластика - 4 тема

• 97 960
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Между Иванова и Желязкова, коя бихте препоръчали?

На база личен опит не препоръчвам нито една от двете.
За ГБ  Желязкова ми каза, че ми е смъкнато челото и препоръча браулифт. Каза, че няма да  ми направи ГБ, защото "...след една година нямало да се харесвам". За ДБ ми каза първо да направя 1-2 процедури Агнес и после пак да и се обадя. Консултацията продължи 15 минути, цената беше 80 лв. При нея напливът  е голям и докато чаках, забелязах, че консултациите и са като на конвейер и не продължават повече от десетина минути, така че не надявайте на особено внимание.
Иванова ми каза, че нямам смъкване на  чело и вежди и ставам за ГБ, а за ДБ също ме прати на Агнес, като даже не ми предложи апаратните процедури, с които работи и се предполага,че са точно за околочен контур.
Цената и за ГБ е станала вече 3000 лв.

Препоръчвам Ви да се консултирате с пластичен хирург, особено ако става въпрос за ДБ.

# 331
  • Варна
Иванова не е ли окулопластичен точно?
А вие кой пластичен хирург с добри резултати препоръчвате?

# 332
Здравейте гледам на няколко момичета препоръчват Агнес. При някой дерматолог конкретен насочиха ли ви? Аз като че ли се навивам за тази процедура но ми се иска някой да сподели при кой я е правил и как и минало

# 333
Правих процедурата за горен клепач и пачи  крак преди 4 години. Освен брутален постоперативен оток, друг резултат нямаше.

# 334
Здравейте. Имам планирана ринопластика с горна блефаропластика в Турция. Достраша ме обаче за блефаропластиката, тъй като хирурга е УНГ. Виждам, че е честа практика там. Какво мислите тези, които са правили?
Иначе съм и за долна със сигурност, но не знам и дали е добре двете наведнъж тук, ако трябва да търся някъде тук един ден.

# 335
  • Варна
В Бг не е разрешено УНГ да прави блефаропластика.
Правят я очни лекари и пластични хирурзи.

В Турция не знам как е, не познавам тяхното законодателство.
Но ако е често срещано от известни имена да го практикуват, явно е разрешено.

# 336
На снимките на Зайо Байо се вижда lateral canthal webbing, получава се като усложнение при премахване на повече кожа или разрез под нивото на свивката. Може да се махне и само (без втора операция), може и да не се - обикновено препоръчват масажи/стероидни инжекции, които да спомогнат отпускането.

# 337
Благодаря ти. Не знаех, че този проблем си има име. Погледнах снимки и съм изненадана колко потресаващи случай има. За щастие при мен не е толкова тежко. То още повече послегна, но все така си има опъване и подутичко във вътрешната страна на окото. Аз също установих, че ако лекичко го масажирам се получава подобрение, но не мисля, че съвсем ще се оправи само с масажи. Лекарката каза, че ако не отпусне може след около 2 месеца да отида и да ми го оправят. Но ако както казваш ти причината и повече отрязана кожа не   виждам как това ще стане. Аз самата не мога да определя дали са взели повече кожа или е трябвало да се вземе още малко. То естетическата хирургия си  е буквално "шев и кройка", но  с човешка кожа, а не с платове. Трябва да се прецени точно как да се скрои парчето което се реже. / Съжалявам за цветната метафора/. И честно казано сега вече много повече се притеснявам от това ако отида за корекция какъв ще е резултата, защото като ходих на блеферото си бях съвсем спокойна.

# 338
Случват се постоянно такива неща, не знам защо хората не споделят. При теб е наистина много малък проблем и може и само да се оправи, аз имах друг проблем с долната блефаропластика, също сам се коригира с масажи и времето, почти го няма вече. Но ако не бях разглеждала толкова много възстановявания, сигурно щях да се паникьосвам. Намерете във фейсбук интернационалната група за блефаропластика - Blepharoplasty Support Group, там има много и всякакви случаи.

# 339
Да, до сега не съм попадала на инфо някой да има проблем при блеферо. Чак се зачудих аз такава "късметлийка" ли съм 🤣. Чела съм за страшни проблеми при гръдните импланти : некроза  , загуба на зърно и какво ли още не , но нищо при блеферо. Виждах само едни прекрасни резултати и снимки на очи с поне 10 години по-млади. Писах ти и на лично с някой въпросчета. Ще се радвам ако отговориш 🙂

# 340
  • varna
Здравейте.Предстои ми ГБ и исках да попитам за тези ензими, кои по точно да си купя и каква е схемата им на прием,след операцията ли ги приемахте ,или започнахте по-рано,колко време продължихте с приема им?Благодаря Ви!

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 18:13 от fraci

# 341
Реших и тук да постна три месеца разлика само с масажи - имах ектропион.
Към днешна дата (5 месеца след операция) разстоянието между клепача и зеницата е още по-малко, на моменти го няма.
Възстановяването е 6 месеца до година, с или без усложнения.
Скрит текст:
Ето тук снимки от профила на д-р Димитров на мъж с горна и долна блефаропластика, без ектропион, но се вижда отдръпнат и подут клепач на 45 дни и прибрал се такъв на 6 месеца:
Скрит текст:
Това представляват масажите:
https://youtu.be/1h0kLaMdUgA?si=CICvsp-slq6AV4-b
Скрит текст:
И начин на облепване при сън/свободно време/нужда (аз работя с лепила и без лепенка в първите месеци ми лютеше на проблемното око):
Скрит текст:

# 342
  • Plovdiv
Здравейте момичета, малко глупав въпрос-след  блефароплстиката смъкват ли се веждите надолу?
Или си остават на същото ниво ?-

# 343
Моите са си на същото място. Поне така си мисля. Но четох от някой мацки, че сякаш са им надолу. По принцип не трябва да си променят позицията

# 344
  • Plovdiv
Моите са си на същото място. Поне така си мисля. Но четох от някой мацки, че сякаш са им надолу. По принцип не трябва да си променят позицията

благодаря ти,трябва да си правя микроблейдинг и се чудя ще се мести ли позицията му след като се направи блефаропластика,просто са много свързани нещата, а от там и един куп пари ако стане нещо несполучливо естествено.....сега поправям едни вежди и сърцето ме боли колко пари глътнаха...бих ги дала за бръчките,някак за вежди ми се струват ужасно много пари...

Общи условия

Активация на акаунт