С кои песни, филми и книги свързвате 20-те си години?

• 13 767
  • 357
  •   1
Отговори
# 210
“Преди изгрев”, който повтори лично мое преживяване и беше последван от също толкова прекрасния “Преди залез” и “Преди.полунощ” на равни интервали от десетилетие помежду им. Но също и “L’apartenent” с Моника Белучи и Винсент Касел. Откриването на Хенри Милър. Музиката беше разнообразна, но може би Кранберис, които слушах много и защото в последствие си свързах живота неочаквано с тяхното родно място.

# 211
Свързвам моите 20 с музиката на Depeche Mode, а от по-запомнящите се книги Джейн Еър на Шарлот Бронте. Страхотно време беше с много вдъхновение, вяра, хъс.

# 212
Свързвам моите 20 години с дискотечната музика и първите филмови прожекции на които можеше да се консумира нещо. Обикновено се прожектираха от касети, филми популярни от западното кино. Тогава открих със закъснение Рей Бредбъри, Хемингуей и други големи класици.

# 213
Моите 20 свързвам с книгите на Паулу Коелю. Музиката винаги ми е била страст, точно тогава обожавах Дженифър Лопес с Waiting for tonight. За филми не ми оставаше време, но бях впечатлена от Междузвездни войни - епизод 2. Хубави години...

# 214
На 20 години слушах Джон Бон Джоуви, Сигнал, БТР и много други. Любим филм ми беше Междузвездни войни, а книгите, които четях тогава бяха на български класици.

# 215
  • София
С моите 20 г. свързвам филмите Мръсни танци, Кънки с остър връх, Хубава жена. Любими книги от тогава та до днес са ми Шогун, Вечната амбър, На изток от рая.

# 216
О, книгите са много, не мога да изредя всички, но част от тях - Гордост и предразсъдъци, Менсфийл парк, Ема, Доводите на разума на Джейн Остин,  почти всичко на Удхаус, Отнесени от вихъра на Маргарет Мичъл, почти всичко на Стивън Кинг.
Филми - Неприлични танци, Бодигард, Кънки с остър връх, Хубава жена.
Музика - Бийтълс, Куийн, Майкъл Джексън, Милена, Фил Колинс, Марая Кери, Уитни Хюстън
Това се сещам на прима виста

# 217
20-те си години свързвам с музиката на Бийтълс, Доорс и Юрая Хийп, а най-любимите ми автори по това време бяха Тери Пратчет, Удхаус и Уилям Уортън.

# 218
Имате ли филми, книги или музика, които свързвате точно с вашите 20 години?
За музика не мога кажа, никога не съм слушала много музика, но тогава бях студентка и освен задължителната литература, разпусках а чиклит, а за филмите, също гледах романтични комедии

# 219
  • София
Музика - Savage garden и Darren Hayes, продължават да са ми любими и до днес.

Книги - фантастика и фентъзи, Дейвид Едингс, Ан Макафри, и много други.

Филми - Гладиатор.

# 220
Толкова са много, и толкова хубави! Един от любимите ми филми беше Мръсни танци. Любими певци Мадона и Майкъл Джексън.

# 221
  • София
Книгите на Сидни Шелдън, Музиката на Металика, Филми: "Междузвездни войни" и други.   Simple Smile

# 222
  • Пловдив
Филмът Гордост и предразсъдъци с Кийра Найтли и същата книга на Джейн Остин. Любими са ми. Гледам и препрочитам и сега.

# 223
Мадона и Майкъл Джексън

# 224
Мадона, Modern Talking, филм Хубава жена

Общи условия

Активация на акаунт