Нервно бебе

• 4 230
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
А кафе пиете ли? Аз понеже пия и започвам да се чудя дали не е от кафето.

# 16
А кафе пиете ли? Аз понеже пия и започвам да се чудя дали не е от кафето.
Съжалявам, че и при вас е така. Имах надежди, че ще отмине след така наречения четвърти триместър. Пия по 1 кафе на ден, но е веднага след изцеждане.

# 17
Личната на бебето днес ме нахока, че пия. Можело това да е причината, макар че и аз след кърмене пия. Ще пробвам няколко дена с безкофеиново.

# 18
Безкофеиновото е по вредно дори. Пробвай няколко дни без да пиеш кафе, ако се оправи положението е от кафето. Ако не се оправи, тегли една майна на докторката и си пий кафето.
2 деца имам, изключително кърмени. Изобщо не е пречило кафето, още с отварянето а очите си правя кафе. Не се съобразявам с кърмене.
Отидете на гастроентеролог, ако се отхвърли рефлукс, просто бебето иска да го разнасяте.

# 19
Как да я отуча от това разнасяне? Не ми се нрави цял ден да е в лошо настроение, това се отразява и на мен.

# 20
Никак. Разберете какво не е наред

# 21
Тоест това не е нормално поведение на здраво бебе, така ли? Както написах, вече е коментирано с педиатърката.
Никак. Разберете какво не е наред

# 22
Ами детето има някаква нужда, за която не може да Ви съобщи по друг начин. Дали е дискомфорт, дали търси близост, дали, защото перспективата му е друга, когато е на ръце и с лице напред... Бебето на приятелка беше на около месец, когато един ден се оплака, че цял ден не я пуска да излезе от стаята дори и до тоалетна. Дори да си лежи спокойно в неговото креватче усещаше, ако възрастния се опита да излезе и заплакваше. Тя цял ден сама с бебето. Тогава се сетих как моята братовчедка гледаше бебето си на дивана във всекидневната и само за нощен сън го носеше в спалнята. Изобщо не го впечатляваше движението, многото хора, шумът. Като й разказах, изгони мъжа си да пуши на балкона, пренесе бебето в кухнята на дивана и си отдъхна, а малката заспа. Оказа се, че детето по някаква причина просто е искало да чувства присъствието на друг човек около себе си.

# 23
Не бих залагала на 100%, че има някакъв проблем.
Пробваш всичко- минаваш през гастроентеролог за всеки случай, да не му е твърде студено или горещо(обикновено майките претоплят децата си), жадно, гадно, сменен памперс, да не би нещо друго да го дразни, като някаква миризма. Ако всичко това е отметнато, бебето иска да чувства близост и да опознава. Масово бебета реват, когато този, който ги носи седне или стои на едно място, не им е интересно така.
Освен да го оставяш да реве, докато свикне друг вариант няма.
Искам да те успокоя, че ще става по- лесно, ама не мога. Ще иска да е постоянно в ръцете ти, за да гледа какво правиш. Най- много с някоя играчка да се замотае 5 Мин и това е.
Дъщеря ми до 2г и няколко месеца се събуждаше с рев. Малкия(почти 1г) сега иска поне 10мин да го гушкам след като се е събудил, докато се разсъни и започне да прави нещо.

# 24
Спокойно бебе-спокойна майка така съм съгласна.🍀
Като майка на бебе с тежки колики и непрестанен рев,плюене на  биба(никакво спасение нямах 😵) и носене на ръце....приспиване в количката вкъщи дълго време....
Бих казала че като сменихме коша на количката да е седнала се родих 😁гледа,аз си бутам рай е мрънка си малко примерно,но нищо общо като в началото✅
И също така пътуването беше ад в кошницата,сменихме след годинка със седалка и стана чудо.
Тя вече е една три!
Та все си мисля,че ревливите са някак по-оправни съдя по моята,ревеше адски много кривак и половина,а сега сама се гледа дето се вика.
(Днес видях и гушках кротко бебе малеее имало и такива не можах да повярвам,вижда ме за първи път без да реве ами  да искаш да го носиш по свое желание с кеф😁)

# 25
Може би при 98 % от бебетата на тази възраст са колики. Как при вас се оказа, че не е? Аз бих включила пробиотик, да видя как ще е положението. Ако не помогне, тогава бих свирила мача. И ще чакам да го израсте.
Другият вариант е да е видало детето колко е хубаво да го разнасяте в началото и сега да не иска да се откаже от това. Колкото и да ми обясняват, че децата имат нужда от близост...да имат, ама ако им покажеш отначало, че може да ги разнасяш, после няма оттърване. Допуснахме тази грешка с първото, ама я поправихме с второто.

# 26
Brumm, не мисля че имате заслуга за второто дете Grinning Има деца, които не искат да ги разнасят. Сина ми е такова, почти не е носен. Гърчеше се дори и да искаш да го носиш, предпочиташе да си спи на леглото. Да го оставиш на мира на земята. Много повече се заиграва сам. Обаче ако те види на масата или в кухнята е веднага залепен, иска да опита от всичко. Единствено след сън иска да го гушкат. Все още си спи сам, понякога и по 2 часа.
Дъщеря ми беше ревла, сакън ако я оставиш, трябва да си прав, не може да се застояваш. Всевъзможни помощни средства имах, само и само да ми дадат 2 Мин. Шезлонг, бънджи, активна гимнастика, играчки във всяка стая. Не можеш да мръднеш докато спи, в рамките на 3-4мин се будеше, трябва да си плътно до нея.
Със сина ми освен активна гимнастика за много кратко време, люлка за 5 дни, друго не съм ползвала. Той чудесно си играе с купите иедна лъжица, като по- малък много обичаше да бърка в очите на куклите на сестра си Grinning Сега вече почна и с други играчи да се заиграва малко.
Сори за дългия пост. Ама исках да покажа, че и дведеца, гледани при еднакви условия. Имала съм възможност да ги нося и да ги гушка , по еднакъв начин. Обаче са различни характери и имат различни нужди.

# 27
Не са колики, защото ги няма типичните симптоми за колики, няма да ги изброявам, всички ги знаем (присвиване на крачетата, напъване и тн). Писала съм кога плаче - когато я оставим легнала. Как това има отношение с коремчето - няма. Най-“обичам” някой да ми каже, че така сме я научили Simple Smile Ами не, не сме, от ден 1 си спи в кошарата, в хола е в гнездо, взимали сме я само за хранене, оригване и памперс.
Пробиотик давам от първата седмица.

# 28
  • Terra incognita
Не, че нещо, ама дъщеря ми е на 2г4м и все още живее върху мен. Точно като пиявица, постоянно трябва да е в ръцете ми.
Забелязала съм, че така се успокоява, забива глава в мен и всичко минава.

# 29
Тъжно ми е, когато чета такива теми, защото и ние минахме/минаваме през това, а вече сме магарета на 1г и 7м. Някои бебета са си такива, ревливи. Минахме всякакви изследвания и ни-що. Напълно здрава, ревлива глезла. Нашата започна да спи вечер, чак когато навърши 3м преди, а и през останалото време беше, а и още е ад. Рев, сополи, рев. Искаше на ръце или в количката, но нон-стоп в движение спреш ли, малеее, имаш ли кураж да спреш....... С възрастта става малко по приемливо, сега пак е ревлива и се тръшка за почти всичко, но е по-самостоятелна въобще не обича да е на ръце. Кураж, мила! Здрави нерви и кураж. И аз неразбирам какво му е хубавото на майчинството, умора, липса насън, нечовешки вид (рошави, мръсни, постоянно вързани оплетени коси). Но ще си ги търпим лайненцата, какво да ги правим. Когато се разболя малко по-сериозно, осъзнах че немога да живея без нея, и че съм свикнала вече на темпото и.....

Общи условия

Активация на акаунт