Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

  • 26 620
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 40 292
Какво е това центрофугирана салата?

# 661
  • Мнения: 31 804
Елора, имам центрофуга за салати. Представлява купа, вътре има мрежеста купа, отгоре е с капак с дръжка. Като въртиш дръжката, измитите салатки се отцеждат от излишната вода. Така остават по-сухи и хрупкави при съхранение в хладилник, траят повече време, а и готовата овкусена салата не се оводнява излишно.🙂

# 662
  • Мнения: X
Тъкмо и аз се сдобих с такава центрофуга. Салати обаче ще видя на кукуво лято с моя стомах 😭😭😭
Бутчето изглежда добре, обичам препечена хрупкава кожичка. Скоро не съм си взимала мазни трътчици...

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 06:02 от Анонимен

# 663
  • Мнения: 40 292
Елора, имам центрофуга за салати. Представлява купа, вътре има мрежеста купа, отгоре е с капак с дръжка. Като въртиш дръжката, измитите салатки се отцеждат от излишната вода. Така остават по-сухи и хрупкави при съхранение в хладилник, траят повече време, а и готовата овкусена салата не се оводнява излишно.🙂

Интересно. За всякакви зеленчуци ли става? Тоест няколко вида мога да сложа. Откъде си я купила?
Тоест мога няколко да си сложа там и да имам за 3 дни примерно салатки.

# 664
  • Мнения: 2 162
Ахх как обичам трътки. Ама това чистне ме отказва. 2 часа пощя остатъци от пера за една чиния трътки.

И аз имам ценрофуга. Май няма да е зле да я извадя сега в сезона на салатите. Бях я забравила.
Елора, ето какво представлява

# 665
  • Мнения: 31 804
Моята е от Лидъл. Но продават почти навсякъде в левчетата и домашните потреби. Може да се използва и за съхранение на вече центрофугирани зеленчуци (правила съм го), но пък така ще ти е блокирана за това...Но спокойно можеш да метнеш центрофугираните салатки и в обикновен найлонов плик.😃 Цедила съм в центрофугата кисело мляко (в марля), настъргани картофи и тиквички (също в марля), някои плодове (ако ми трябват за замразяване например), понякога използвам вътрешната купа с дупките и вместо гевгир...Понякога си центрофугирам зелен лук, праз, магданоз и листни подправки, чушки и др. и също прибирам в кутии или пликове в хладилника. Вероятно пропускам някое приложение, но дори и само за салатки и зеленчуци си заслужава.🙂
Fillme, моята центрофуга е доста подобна като форма (има и едни по-високи и тесни), но беше на половината цена приблизително, когато я купувах.🙂 Беше преди години де...
Вчера една жена в Кауфланд си беше купила свински крачета...Чудя се, колко ли месо има по тях, не е ли само кокал, сухожилия, пръсти/нокти?🤔🤔🤔

# 666
  • Мнения: 33 691
Аз си купувам измити салати от лидл. Но за тиквички, определено бих си купила. Много е досадно да ги стискаш👿

Аз съм на салата с риба тон, зехтин и лимон днес.
Вчера ядох яйца с праз, хрупкав бекон /пак от лидл го взимам и го правя на тигана/ и салата италианска се води с чери домати.

# 667
  • София
  • Мнения: 1 362
Скоро се коментираха в темата за салати, има ги и в IKEA, мисля и аз да си поръчам една, защото преди не миех салатките от плик, но вече започнах, а си е доста хамалогията Blush Някои ги и накисват в оцет/сода и вода.

# 668
  • Мнения: 2 162
Това е най-евтината, която огкрих. Другите бяха 50, 60, 70, че даже и една метална за 206 видях.
Долче, месото е малко наистина. Ноктите са махнати още в кланицата. Аз се наяждам с крак и половина. По-ценното в крачетата е колагенът. Благодарение на костите и сухожилията се получава много богат бульон. При варенето слагаме дафинов лист и черен пипер. После застройваме бульона с 2 - 3 жълтъка и добавяме лимонов сок, чесън и обезкостените парченца мръвка и се оставя на студено да се желира. Става чудна пачичка. Много е полезна. Може да се включат и уши и бузи.

Последна редакция: чт, 23 фев 2023, 13:27 от fillme

# 669
  • Мнения: X
Аз си взимам замразени трътки от кауфланд мисля последно, нямат нужда от пощене... директно в тавата. И в магазин макс има.

# 670
  • Мнения: 606
Здравейте! Записвам се в темата Simple Smile Конкретното ми питане е има ли някой впечатления от диетолог Росица Тончева от Пловдив? Ендо ме насочи към нея във връзка с изследвания с глюкоза. Записах си час, но съм любопитна ако някой има опит или като цяло да сподели за работата си с диетолог.
И малко контекст по темата: в последните 4 месеца качих над 20 кг. Така ударно се получи. За справка:  по време на бременността през 2020 ми качих 10, основно в последните месеци. Установявани са ми кисти по време на ехографски прегледи, но нищо сериозно. Нямам заболявания на щитовидната.
Похапнах си  сладко и тестено тази зима, особено покрай празниците, но не нещо повече от предишни години. Скандалното количество килограми ме отведе при едно. Направиха ми ОГТТ и резултатите са горе долу следните: инсулин на глад 14,9, на 120 мин. - 9. Захар на гладно: 3,3, на 120 мин. - 3,5. Ся имам ли ИР или не, явно тема по която може да се спори. Често казано за мен няма значение, искам нещата да се оправят, защото тия 20 кила ме подлудяват психически и изобщо не искам да ги задържам. Изчетох ви назад, много инфо сте събрали. Аз реших да ползвам shortcut с диетолог, вместо да отделям време със самообразование. Ще видим какви ще са резултатите.

По-добре изчети всичко, в началото на темата и си води записки. Самообразоването, ще ти помогне в дългосрочен план.

# 671
  • Мнения: 40 292
Хм, то насила четене не става.
Като и опре ножа до кокала - тогава Grinning

# 672
  • Мнения: 17 268
Скоро се коментираха в темата за салати, има ги и в IKEA, мисля и аз да си поръчам една, защото преди не миех салатките от плик, но вече започнах, а си е доста хамалогията Blush Някои ги и накисват в оцет/сода и вода.

Моята е такава. Долче обясни много приложения, а при мен само виси този голям съд . Четох в лидълската тема, че и кисело мляко цедят.  Не обичам листни и сигурно затова не я ползвам. Иначе наистина ми беше направило впечатление, че веднъж центрофугирах листа и понеже остана от салатата, я затворих и стоя в хладилника сигурно седмица, а листата си бяха свежи.
Ще я вадя, да видим къде ще и намирам място . ММ си е разположил партигрил, тостер, еър фрайера най-вече той го ползва, и то за притопляне на баници, покрай режима разбрах колко уреди обслужват сандвичи и теста, егати.

# 673
  • Мнения: 24 576
Хубаво нещо си е центрофугата, но аз също се чудих доста време заради това че е обемиста. После ме беше яд че не съм си купила по-рано. Обичам листни салати във всякакъв вид и си я ползвам много. Колкото и да съм изтръскала от водата или да съм държала в гевгир да се отцедят, центрофугата после още вода отцежда от тях. Като се махне тази вода,  салатата е по-вкусна - кой би искал да има и допълнително някоя лъжица вода в салатата? Особено в кутията за работа, примерно. Спанак, лапад, коприва, левурда и прочие също минават през нея, абе добре си ми служи.

# 674
  • Мнения: 4 559
Елора, може и след ножа пак да не се занимая. Но се радвам колко те забавлява идеята да се влоша Simple Smile Явно това заслужавам, защото не съм се разчела във всеки линк от началната страница.

Общи условия

Активация на акаунт