Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 647
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Аз обикновено не закусвам, днес обаче продължавам тъпо и упорито с опитите и след 2 малки филийки уж пълнозърнест хляб с квас с шунка, кашкавал, домат и маруля - КЗ 7.7. Тръгнах пеша до работа - 40мин бърз ход и измерих КЗ 5,0, малко ми се виеше свят обаче, от свалянето на захарта ли е?
А какъв Б12 ще ми препоръчате, бях взела един за смучене, но хапчето беше много сладко , уж нямаше нищо добавено... има ли форма, която е най-добре за нас, както е с магнезия например?

# 586
А какъв Б12 ще ми препоръчате, бях взела един за смучене, но хапчето беше много сладко , уж нямаше нищо добавено... има ли форма, която е най-добре за нас, както е с магнезия например?
Този
Скрит текст:
dolce miele, даде добра идея другия път да добавя и бекон. Мисля, че наистина ще стане още по-вкусно, като си пусне бекончето аромата. Знае дъщеря ти какво да яде, знае! Yum

Не съм от най-активните в темата, но да ви питам какво хапвате през деня в офиса?Какво закусвате ако го правите?-аз си признавам че се изчерпах от към идеи.
През деня в офиса ям от ястието, с което съм вечеряла предната вечер. Ето днес съм на свински карета с гъби и лук от снощи. за закуска бих яла всичко, каквото ям на обяд или вечеря, нямам скрупули. Бих гризнала 2 кюфтета например, или 2 яйца на очи... Просто не закусвам.

# 587
  • София
Аз днес за закуска набързо си спретнах кето палачинки - яйце + маскарпоне + капка портокалово етер. масло, направих ги с 2 яйца и 60 гр маскарпоне и много ме заситиха. Добавих мъничко домашно сладко от сливи (мое производство през лятото) с еритритол.

Понякога хапвам авокадо, ей така без нищо друго - много ми харесва, но си взимам хубави, добре узрели, но не кафяви чак. Авокадото съдържа фибри, които за мен са важни.

Вече отдавна съм на режим и гледам за разнообразявам по някакъв начин.
Понякога ям банан (заимствано от Елора), половин, не смея повече, действа ми добре на перисталтиката, а и сутрин рано като е, после излизам с кучето на разходка, та смятам, че се разгражда по-бързо.

Понякога ям чия, накисната във вода + орехи и канела (тук беше споделена рецептата наскоро).

Поръчах си от кето закуската, за която писахте по-горе Wink.

Понякога си позволявам половин ябълка (ако имам хубави и са ми са дояли), обикновено с протеин някакъв я хапвам - сирене, кашкавал, яйце варено.

Уикендите съм си правила и омлет със зеленчуци за закуска - зел. чушки, домати, мъъничко стар лук, кокосова мазнина без мирис.

Правя си кето хлебчета, масленки или 90-сек. хлебче през почивните дни и сутрин от тях хапвам, докато имам през седмицата. Понякога мажа с пастет, но купен, не мога да правя аз, но съм намерила един що-годе приличен (обаче и на прилична цена Stuck Out Tongue Winking Eye), има и телешки, агнешки, пилешки, но този най-ми допада:

Naneto, може да е от резкия спад на КЗ, да.
В12 и аз съм уцелвала все сладки - спрей ли, смучещо се хапче - все сладки. Може би, ако си вземеш на капсула, която се преглъща, няма да са добавили подсладител. Но пък знам, че през лигавицата на устата по-добре се усвоява, а не през стомаха. Сега се сетих, има и спрейове за нос и оттам усвояването е по-добро, отколкото през стомашно-чревния тракт.

# 588
Аз мога и цял банан да изям. Но съм свикнала да го деля на две и два пъти да го ям. Когато го ям, не е всеки ден.
Ох, все се каня тая бананова палачинка да спретна. Скоро ще трябва.
И гледам да се по-зелени, че с петната са с високо ГИ.
А и ми е по-вкусен като е зелен. Като е с петна, не ми е вкусен. По-мек, по-сладък. Не ме кефи.
Даже и старото ми аз предпочиташе зелени банани.

# 589
  • София
Аз мога и цял банан да изям. Но съм свикнала да го деля на две и два пъти да го ям. Когато го ям, не е всеки ден.
А и ми е по-вкусен като е зелен. Като е с петна, не ми е вкусен. По-мек, по-сладък. Не ме кефи.
А моето старо АЗ обичаше бананите с "лунички", т.е. по-сладките Wink, карахме се с мъжа ми тогава Stuck Out Tongue Winking Eye. Сега той си купува така или иначе зелени и аз ям от тях, като му оставям половинката, за да я дояде.
Не си позволявам цял банан и гледам да не е и много често. Едно време това ми беше закуската всеки ден, но сега  е друго Wink

# 590
Същата съм с бананите - то откакто съм на режим толкова ги и ям де, ама и преди това ги избирах да зеленеят малко в краищата Grinning Ако останеха неизядени, обикновено ги пробутвах на бившия ми че той пък ги ядеше узрели и чак с петна да са. Но сега няма изобщо да отида да си купя и зелен банан, плодовете не ме влекат хич. Преди съм ги яла щото пък не ги и мразя, а нали полезни се водят...
Пастет лесно се прави вкъщи, навремето сме правили дори в бурканчета стерилизиран, че на село отглеждаха животни и имаше материал доста. Странно ми е с толкова малко дроб, по мои спомени дробът беше по-голямата част вътре, но явно има различни рецепти.
Наскоро се сещах за пастет, но едно време на филии го обичах, пък сега нито някакви режимни филийки ми се правят, нито с пастет ми се занимава Grinning Ако си купя дроб или дробчета, си ги готвя и си ги ям така.

# 591
Отдавна не съм си правила чия с кисело мляко и натурално какао, малко ягодки отгоре. Чакам гастрото да ми даде зелена светлина за зърнени храни (макар че не знам чията дали е зърнено, но така или иначе не съм питала дали може);
За утре съм приготвила да готвя задушена манджа, пилешко бедро с много - моркови, зелен грах (едни плоски шушулки намерих в хит), лук, и гъби, соев сос и масло.

# 592
Аз пък днес си пуснах изследвания по друг повод, ама така или иначе ще ме бодат има точат кръв, пуснах си КЗ инсулин, труглицериди, глик.хемогл и др.
Преди 20 дни почнах режима, знам знам рано е още. Но пък резултатите на захар и инсулин са паднали с две три единици.  Бяха 4.76 и 5.4 инсулин. Толкова бързо ли има резултат.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 14:02 от Zuchero

# 593
КЗ на гладно може да се повлияе за кратко време наистина. Колко би се вдигнала ако погълнеш захар в някакъв вид е друга тема, но на гладно - защо не? То това че на гладно са ниски не значи че си станала като нова Grinning Инсулинът ме изненадва че е паднал чак толкова, на строго кето ли си?

# 594
Кетото не го разбирам 😁
Ям предимно яйца под всякаква форма, зеленчуци и тахан. Не си позволявам нищо друго. А от време на време пия протеин, не ме биййте, ама след тренировка просто трябва да вкарам нещо на бързо, знам че не трябва да го пия, но ми трябва възстановяване на мускула.
Иначе преди три дни, си направих експеримент с два еклера, аз писах и тук де.
Даже на задушница не можах да си хапнах жито за моят батко....до такава степен съм отказала нещата.

# 595
А моето старо АЗ обичаше бананите с "лунички", т.е. по-сладките Wink, карахме се с мъжа ми тогава Stuck Out Tongue Winking Eye. Сега той си купува така или иначе зелени и аз ям от тях, като му оставям половинката, за да я дояде.
Не си позволявам цял банан и гледам да не е и много често. Едно време това ми беше закуската всеки ден, но сега  е друго Wink

Не знам чела ли си, но преди 2 години се тествах сутрин. Закусих с 6 кивита Rolling Eyes мандарина, половин банан + кафе и кафето ми беше с мъничко мед.

Даже повечето си бяха доста меки, които си увеличава ГИ. Иначе като цяло са с нисък ГИ.

Та често казвам, за да е сигурен човек, че няма драма поне с плодове да се тества.
Разбира се аз не ям по 6 кивита на закуска.
На мен плодовете ми бяха важни, че ми бяха патеричка в борба със сладкото.

А това са ми изследвания след кафе с плодове + закуска. Но тогава за известен период закусвах следното - 5 вида суровия ядки накиснати с вода. Сутрин ги омесвах с 1 лъжица овесени ядки, запарени разбира се. Слагах малко мед и канела. Под малко мед разбирай 3 капки на върха на лъжицата. За лека сладост. Ама тая закуска бързо я разкарах.

Даже и каквато и друга храна може да се тества. Просто много неща са индивидуални. Аз понасям някои неща много по-добре от други.

А това е също един експеримент с тиквеник от родина. Прибрах се от морето. Тя ни беше дала стандартен тиквеник. С кори, захар, тиква, абе стандартно.
Прибрах се от влака, направих си кафето, хапнах ябълката. След 30 минути ми хрумна чудната идея да ям тиквеник и да се тествам. 2 парчета изядох. До 1 час и 15 минути бях в лабораторията.

Гледай каква хубава кз. Ама виж инсулина. Ей затова кз много не се гледа.
Ето че организма ми толерира напълно нормално плодове, ама нещо с брашно и захар хич не му харесва.

# 596
Аз само да кажа да не им вярвате много на глюкомерите.
Сутринта меря 7.9 😳. Не му се връзвам, защото и след хранене рядко виждам такава цифра. Меря пак веднага 4.3, след няма и две минути 5.2. В крайна сметка не знам колко е, освен че не е 7
С два различни глюкомера пак съм мерила различни стойности.

# 597
  • София
Скрит текст:
Не си позволявам цял банан и гледам да не е и много често. Едно време това ми беше закуската всеки ден, но сега  е друго Wink
допълвам: sladko, аз мерих след купичка леща, зелена салата и малко рибно филе - КЗ 7.2, не повярвах, след 3 мин. отново измерих - абсолютно същото. Излязох на разходка - 50 мин. - след тово измерих наново - понижила се беше до 6.5. За инсулина не искам да си помислям, колко е бил през това време. Засега лещата я оставих настрани от мен. Rolling Eyes

Не знам чела ли си, но преди 2 години се тествах сутрин. Закусих с 6 кивита Rolling Eyes мандарина, половин банан + кафе и кафето ми беше с мъничко мед.

Даже повечето си бяха доста меки, които си увеличава ГИ. Иначе като цяло са с нисък ГИ.

Та често казвам, за да е сигурен човек, че няма драма поне с плодове да се тества.
Разбира се аз не ям по 6 кивита на закуска.
На мен плодовете ми бяха важни, че ми бяха патеричка в борба със сладкото.

А това са ми изследвания след кафе с плодове + закуска. Но тогава за известен период закусвах следното - 5 вида суровия ядки накиснати с вода. Сутрин ги омесвах с 1 лъжица овесени ядки, запарени разбира се. Слагах малко мед и канела. Под малко мед разбирай 3 капки на върха на лъжицата. За лека сладост. Ама тая закуска бързо я разкарах.

Даже и каквато и друга храна може да се тества. Просто много неща са индивидуални. Аз понасям някои неща много по-добре от други.

А това е също един експеримент с тиквеник от родина. Прибрах се от морето. Тя ни беше дала стандартен тиквеник. С кори, захар, тиква, абе стандартно.
Прибрах се от влака, направих си кафето, хапнах ябълката. След 30 минути ми хрумна чудната идея да ям тиквеник и да се тествам. 2 парчета изядох. До 1 час и 15 минути бях в лабораторията.

Гледай каква хубава кз. Ама виж инсулина. Ей затова кз много не се гледа.
Ето че организма ми толерира напълно нормално плодове, ама нещо с брашно и захар хич не му харесва.
Ще трябва и аз да си направя такива експерименти за мен. Постепенно да си запълвам базата данни Stuck Out Tongue Winking Eye Мисля, че и jerami (къде се затри този човек?!) имаше подобни показатели при плодове...

допълвам: sladko, аз мерих след купичка леща, зелена салата и малко печено рибно филе - КЗ 7.2, не повярвах, след 3 мин. отново измерих - абсолютно същото. Излязох на разходка - 50 мин. - след тово измерих наново - понижила се беше до 6.5. За инсулина не искам да си помислям, колко е бил през това време. Засега лещата я оставих настрани от мен. Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 17:20 от BFF_

# 598
Лентичките ти в срок ли са?

И моя апарат малко ме изненада днес.

П.п. абе само аз ли съм останала със спомен, че фруктозата не се обработва с инсулин? До колкото помня тя се разгражда директно в черния дроб и е главния виновник за затлъстяване на черния дроб.

# 599
При теб започва утихване на високите стойности, нали. Това е супер

Общи условия

Активация на акаунт