Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 626
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Трябва да видя колко голямо ми е големия гювеч и може би някоя по-малка патица да взема другия път когато има промоция.

# 631
Ако вземеш цяла, винаги можеш да си я направиш на порции там по-големите мръвки, а от останалото каква страхотна супа може да стане...

# 632
Здравейте, при случайни изследвания преди 3 седмици видях, че стойностите на инсулина са ми завишени 12,1, а КЗ 4,3. Днес направих глюкозотолерантния тест и ми излязоха резултатите, моля да ги погледнете като по-вещи, а аз иначе в петък съм на ендокринолог и разбира се ще ги гледа и той. Искам само да отбележа, че последните седмици съм на кето и не знам това има ли значение при сегашните резултати. Малко стана дълго, но за мен всичко е ново и съм малко объркана.

# 633
Не разбрах от колко време е кето храненето - след това изследване или от преди него?

# 634
Не разбрах от колко време е кето храненето - след това изследване или от преди него?

Здравейте, храненето ми на кето е от 5-6 февруари, а тестът е от днес. Извинявам се, че така хаотично съм го написала.

# 635
Не е добре да се прави директно от кето натоварване с глюкоза... има си изрично изискване човек да се храни с що-годе "нормални" (т.е. близки до стандартно хранене) количества въглехидрати известно време преди изследването. Нормите и референтните стойности са за такива случаи разчетени, а не за хора на кето.
То станало вече ами поне предупредете ендокринолога точно каква е ситуацията, дано да знае как да го вземе предвид, аз не знам. То и да се повтори скоро пак не е добре, така че няма много други опции.
Ако е назначено от лекаря, е трябвало той да даде малко повече инструкции. А ако сам си решава човек, бива да прочете поне малко как се прави, че да има някакъв смисъл.

# 636
Не е добре да се прави директно от кето натоварване с глюкоза... има си изрично изискване човек да се храни с що-годе "нормални" (т.е. близки до стандартно хранене) количества въглехидрати известно време преди изследването. Нормите и референтните стойности са за такива случаи разчетени, а не за хора на кето.
То станало вече ами поне предупредете ендокринолога точно каква е ситуацията, дано да знае как да го вземе предвид, аз не знам. То и да се повтори скоро пак не е добре, така че няма много други опции.
Ако е назначено от лекаря, е трябвало той да даде малко повече инструкции. А ако сам си решава човек, бива да прочете поне малко как се прави, че да има някакъв смисъл.

Да, за съжаление аз сама си го назначих, защото ходих при една ендокриноложка, която ми каза, че съм слаба и нищо ми нямало, а резултатите ми показват друго. Съответни си записах час при друга и исках просто да отида с готови резултати и затова…Просто се обърках от всичко, което четох и реших на своя глава да си направя такова обременяване, като не се замислих за кетото изобщо.

# 637
Дори и да си на кето хранене в последните дни, резултатите не са ок. Нямаше много да се различават, ако не беше на кето. Проблем определено имаш. Продължавай с режима на хранене и уведоми лекаря си за него. Това, че си слаба, нищо не значи. То и аз съм слаба, ама проблемът с инсулина си го имам.
Обременяване вече си направила така или иначе, в близката година не прави. Продължавай без въглехидрати и с повече движение.

# 638
Да, с храненето мисля да си продължавам, а това за слабостта го казах, защото едва ли не щом съм слаба ми няма нищо, а това са думи на лекар и всъщност затова си самоназначих това изследване.

# 639
Сама виждаш, че инсулинът на гладно е спаднал значително от режима.
На верен път си.
Сподели после какво е казал ендото.
Аз на твое място не бих отишла при това положение на лекар пак , толкова скоро
Ще си карам на режим.

И не се самообвинявай, че си направила обременяване по самоинициатива и на кето.
Аз пък настоях при трикратното изследване на глюкоза, втория и третия път да ми вземат не венозна, а кръв от пръста 🤣, нали съм тарикат. Те пък ми угодиха. Та така.

# 640
Имам и друг проблем с ТСХ и няма как да не отида, а и искам второ мнение..първото не искам да го коментирам даже.

# 641
Сподели после.
Аз да се допълня. Не стига, че от пръста ми вземаха, ами и бях две седмици на режим. Учим се в движение, правим и грешки.
Естествено, джипито ми каза, че нищо ми няма 😀.
Тя и досега така твърди. А при последните ми изследвания лятото инсулинът ми беше 10 на гладно, гликираният 6. Дааамм.

# 642
  • София
Моят ОГТТ преди година и половина беше следният Joy:

Лаборантката ме пита нещо първоначално, което аз мн не разбрах, но й казах да го направи така, както го е предписал докторът и излезе това Joy.
Ако имах глюкомер под ръка, щях сама да си го направя Sunglasses, а сума ти пари бяха всичките изследвания. Така и не разбрах какъв ми е инсулиновият отговор на първи и втори час, но явно и няма да разбера, защото не мисля отново да го правя. После оттук разбрах, как е трябвало да се направи. Sunglasses

# 643
Е, предви 17 инсулин на гладно е ясно. Стягаш се и променяш храненето до живот.

# 644
То дето е бил 17 на гладно ами и виж как на втория час КЗ е по-ниска и то не с малко от изходната... инсулин е имало на поразия за да стане така. Тя при 17 инсулин захарта е почти 6...

Общи условия

Активация на акаунт