Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства през 2023 година

• 38 461
  • 866
  •   1
Отговори
# 465
Имам нужда от малко напътствие, какво бихте си сложили като най-сигурна защита за автомобил? Само имобилайзер, аларма с повече функции?
Има едни "бастуни" заключват кормило и скоростен лост да не се мърдат. Може и да сложите вътре от онези неща за проследяване дето са с размер на копче и ако ви я откраднат поне ще знаете къде е Smile Може да питате в сервиза на марката за други опции дето ги има на новите коли дали може да се инсталира на вашата ако е по-стара.
Това с бастуна си е досадна работа.

# 466
  • addicted
За марките, които са чест обект на кражби, самите застрахователи имат изисквания какво трябва да направите. Нямате ли каско? Би трябвало да са ви казали.

Има каско, нямаше никакви допълнителни изисквания от застрахователя.

# 467
  • София
Здравейте, някой може ли да ми каже ориентировъчно колко струва годишната поддръжка на Mercedes GLA? Смяна на масла, филтри, техническо обслужване, данъци и т.н.

# 468
  • СИ
Здравейте, някой може ли да ми каже ориентировъчно колко струва годишната поддръжка на Mercedes GLA? Смяна на масла, филтри, техническо обслужване, данъци и т.н.

Отивам да сложа джезвето за кафе... Пък и данъците във всички общини са еднакви.        Smile

# 469
  • София

Отивам да сложа джезвето за кафе... Пък и данъците във всички общини са еднакви.        Smile

Как така са еднакви? Има значение от кой град си, коя година ти е колата, колко коня и т.н.

# 470
  • СИ

Как така са еднакви? Има значение от кой град си, коя година ти е колата, колко коня и т.н.

Брех...! Чудото стана! Остана само да разберем къде е регистрирано ГЛА-то, коя година е, бензин или дизел, ръчка или автомат, мощност и на колко е години.                Smile

Най-общо казано, приготви си поне 2 хиляди и стискай палци да не се счупи нещо.

# 471
Има едни "бастуни" заключват кормило и скоростен лост да не се мърдат.
И не вършат никаква работа...

# 472
GLA не е някакъв висок клас кола. Ако питаш мен нищо не харчи. А в твоя случай зависи от карането, от самия теб и от сервизите, които посещаваш. Може да е 1000,може и да е 5000 на година. Ако решиш да слагаш разни екстри или прищевки може да скочи и двойно и тройно.

# 473
Някой има ли опит с Каско в Дженерали? Похвалиха ми го, но се колебая между тях и Булстрад 🤔
Ако някой ползва доверен сервиз там - доволни ли сте и ако да от кой точно ? Колко време чакате докато си вземете колата - две/три седмици или повече? Знам, че зависи от щетата, но все пак . Отказвали ли са ви да ви изплатят щета на паркинг, ако няма протокол от полицията и подобни казуси ?

# 474
Здравейте! Грубо за колко време се сменя каре на кардан на Тойота Рав 4? Трудно ли се намира ново каре или трябва задължително да в втора ръка?

# 475
От известно време при заключване на колата чувам странен звук, като боботене. Ползвам я през уикенда съответно и не я поддържам.

Колата е Сузуки Вагон Р, юли 2000 произведена. Предните две стъкла се свалят с копче, задните с ръчка. Дясното предно отказваше да се сваля и от моето копче и от това на вратата. Първия път като чух странния звук (боботене) и осъзнах че идва от мене (от третия път)  -  реших да сваля стъклото. То се свали и не можах да го вдигна. Отидох до близък сервиз, помагали са ми. Момчето го вдигна с ръка а другия работник ме прати на диагностика. Питах познат - може и роторче да е.

Нищо не разбирам. Какво да правя, къде и колко пари?

# 476
Е нали си отишла в сервиз, защо ти е да ходиш на друго място?

# 477
Отидох в най- близкия квартален сервиз.

# 478
Помпи = Зуки Су?
Сузуки Вагон Р не е толкова често срещан автомобил.

# 479
  • Другата България
Помпи = Зуки Су?
Сузуки Вагон Р не е толкова често срещан автомобил.
Не Помпи, а Поми. Blush
Сигурна съм, че е неволна грешка.
Да, тя е.

Общи условия

Активация на акаунт