Аз искам второ дете, мъжа ми -не!

• 5 202
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
На авторката май не й хареса какво сме писали и побърза да напусне.

# 31
Ами ако сама осъзнава, че това нейното е каприз (да не кажа лигавщини), какво да каже...

# 32
Може би просто помогнахте да осъзнае позицията на половинката си -  нормална  , а ето тук има и други здраво стъпили на земята .

# 33
Кой мъж би признал, че остарява и не би искал на 50г да води детето си за първият му учебен ден? Да, финансовият фактор винаги е налице, когато предстои да се вземе подобно решение. И да, ако с дете на 9г вече нещата започват да си идват на мястото, той е решил, че иска нова работа например. По-добре платена или такава, която му отваря перспективи и възможност да се чувства удовлетворен. Има едно дете, не чувства необходимост от второ. Не чувства и вината на авторката. Напълно разбирам доводите му.

# 34
Това с вината пред нейната дъщеря ми се струва като криене зад детето и представяне на казуса като инспириран от алтруизъм, какъвто не е. Така по-меко да се изразя.

# 35
Опит за довод, който не е продиктуван от егоистични подбуди.

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 17:29 от G&B

# 36
Ами мъжа си е прав в случая - възраст, финанси, все релевантни доводи. У аз не бих искала на 44г да ставам тепърва родител. Още едно бебе, още 3-4 години в ревове и истерии. Имате 9-годишно, тъкмо вече сте почнали да дишате и свободата е на крачка и баааам едно бебе и всичко отначало тъкмо преди пенсия.. ми и аз няма да искам.

# 37
Не знам защо тук се изкара , че да гледаш две деца е толкова непосилна задача .  Вероятно мъжа иска спокойствие .

# 38
Ами за някои хора си е финансово предизвикателство - най-малко това. Но дори и да не е, ако човекът иска спокойствието си и не желае повече деца, какво лошо има в това?

# 39
  • София
Не говорим за непосилност, а за правото да не искаш нещо. И ако една страна не иска дете, то тя има правото да го заяви и да отстоява мнението си.

# 40

Нямах предвид твоя пост.

# 41

Нямах предвид твоя пост.
Разбрах те. Просто се съгласих с теб, че е изсмукан от пръстите довод.

# 42
Напоследък така се замислям за трето, предвид че имаме и се очаква да наследим още доста имоти от разни неженени лели/ чичовци и двамата с жена ми. Тя обаче не ще, не и се занимавало пак с бебешки работи и с ужасните 2 годинки най вече. Иначе като финанси няма да има никъв проблем, но като време и грижи ще си е трудно.

# 43
  • София
Аз моля за обяснение защо трябва да изпитвам вина, че дъщеря ми, която скоро ще навърши 11, е оставена без братче или сестричка. Щото някак не ми стана ясно.

Иначе по темата - сори, но съм на страната на мъжа ти, не на твоята. Не знам каква е причината за отказа му, но въпросът за наличие на дете в едно семейство е твърде важен за да се гледа на него с лека ръка.

И, в отговор на последното мнение преди моето, не е редно да се разчита на помощ от голямото дете за евентуално второ. Нито то ще го прави, нито то ще го ражда, нито е длъжно да го гледа. Децата са си задължение на родителите, и по-голямото, и по-малкото.
Това все едно аз съм го писала.
Напълно съм съгласна с мъжа.

Преди време мъжът ми беше споменал за второ, но аз категорично не искам.

# 44
Ами това си е важен въпрос между вас двамата. Не мисля, че някой тук може да помогне.
Аз лично мисля, че човек винаги може да преосмисли нещата. По себе си казвам, че дълго време мислех, че съм ок с 1 дете.
Наскоро родих на 37г второ с 12,5г разлика между двете и ти казвам, че е супер. Пък тия коментари кой колко щял да е стар като детето ти стане на еди си колко си, хич да не ти дреме.
По-млади или стари родители, няма значение, важното е детенце да се отглежда с любов.
Дано и твоя мъж преосмисли нещата. Пари се печелят, само здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт