Инсулинова резистентност!

• 52 642
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 135
то много неща са странни в изследванията ми
обади се гинеколога ми -имало странно съотношение  между два от хормоните ми
може и показателите на глюкоза и инсулин да са свързани с нещо друго, не с резистентност

# 136
Освен диета и спорт бих ти препоръчал да пробваш и фастинг. 16 часа гладуваш и ядеш само в интервал от 8 часа. Това подобрява инсулиновата чувствителност. Лично твоите изследвания са по добри от колкото бяха моите а на мен ми бе изписано 500мг.

# 137
Здравейте, момичета!
Аз се завърнах на работа, прави ми впечатление колко дълго и бавно се лекуват сега вирусите в сравнение с преди години.
Вчера ядох преден калкан и сафрид.
Килограмите - 62.100 ❤
Кардио - велоергометър
Пилатес
Басейн

# 138
Здравейте. Ще се опитам да бъда краката.Преди бременност пусках обременяване без инсулин само глюкоза. Добре се движеше след 1 и 2 часа. По време на бременност захар 5.2 подложиха ме на режим и пак обременяване ,захарта пак е ок ,гликиран 5,5%. След раждането си пуснах контрола за щитовидната и един инсулин. Излезна 15 . Започнах режим ,който лятото малко наруших около море ,гости и т.н Пуснах пак инсушин който се беше вдигнал на 17 ,и за мой шок и ужас кръвна захар 6.6. Пуснах пак кръвна захар след известно време и беше вече спандала,вкъщи се меря от време на време 4.8-5. Минах да строг режим като махнах въглехидратите и по малко веднъж седмично хапвах по някой друг картоф. За 7 м свалих общо 13 кг. Нямам много движение защото сега застудя ,а с малкия сложно. Получавам много гадни екстрасистоли и това допълнително ме спира. Посетила съм кардиолог -нямам проблем със сърцето. Холестерола ми е ок изледван е преди 2 м ,гликирания ми беше 6.3% като знаех ,че съм с инсулинова резистентност и продължавам с режима. 3 месец по късно с кеф отивам да си пусна изследвания и какво да видя днес,шок и ужас. Вместо гликирания да спада се е качил. Изпаднах в ужас и ви пиша с надежда. Звъннах на лекарката тя каза ,че за 3 м толкова да се вдигне гликирания чак не вярва. Наснзачи ми ново обременяване и нов гликиран. Мерила съм си кръвната захар след хранене никога не е била висока... Много ме е страх.

Възможно ли е наистина грешка в лабораторията ?

# 139
Здравейте,самоназначих си тези изследвания,според мен от тях е видно,че имам инсулинова резистентност,въпреки че не съм правила обременяване с глюкоза.Дали е така наистина? Гликиран хемоглобин също не съм правила.

# 140
Гергана, пусни си в друга лаборатория гликиран. Така ще си сигурна има ли грешка.

Сиксти, НОМА се смята по формула. И ти може да си го сметнеш. Ако не искаш да правиш ОГТТ, поне гликиран пусни.

Момичета, за изследванията спазвате ли 12 ч. пауза без храна и напитки? Само вода може.

# 141
Гергана, пусни си в друга лаборатория гликиран. Така ще си сигурна има ли грешка.

Сиксти, НОМА се смята по формула. И ти може да си го сметнеш. Ако не искаш да правиш ОГТТ, поне гликиран пусни.

Момичета, за изследванията спазвате ли 12 ч. пауза без храна и напитки? Само вода може.
Направих обременяване днес + нов гликиран ,който излезна 5.4%!
Направо щях да се поболея ,егаси и грешката. Направо ме изкараха диабетичка...
Може ли да попитам възможно ли е такава космическа стойност на инсулин на гладно от 24 ,при положение ,че съм изследвала инсулин на гладно веднъж януари беше 15 ,лятото 17,и ден преди обременяването пак беше 15? След като ми бяха сгрешили гликирания хемоглобин и ме бяха изкарали диабетичка щях да пукна до другия ден докато направя ново и пусна обреме обременяването. Има ли връзка този стрес с тези стойности? На кои стойности да вярвам вече ... 3 пъти инсулин съм изследвала и е бил до 17 (като не казвам ,че е ниско и това ,но е по-ниско от 24). Деня преди да направя обременяването беше 15! Как за 1 ден ще се промени от 15 на 24...?

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 12:35 от Гергана Иванова 695954

# 142
Моите триглицериди винаги са били в норма, въпреки ИР+излишните килограми, които имах. Дори при инсулин 26, те бяха 0.99. Така че те много често са по-скоро страничен показател.

# 143
Откакто правих натоварването с глюкоза, все ми е лошо и ми се вие свят, имам изтръпване в крайниците
Не знам дали има връзка с глюкозата или е нещо друго?

# 144
Откакто правих натоварването с глюкоза, все ми е лошо и ми се вие свят, имам изтръпване в крайниците
Не знам дали има връзка с глюкозата или е нещо друго?
Не би трябвало. Доста хора имат проблем САМО по време на изследването, може да им се завие свят да припаднат и прочие но това е в рамките на същия ден и не би трябвало следващите дни да има подобни симптоми. Колко време е минало след изследването?
Натоварването е реално да изпиеш 75гр глюкоза, което си е чиста захарна вода. Ако изядеш 2-3 парчета тортички на гладно става ли ти нещо? Най-вероятно е от нещо друго при теб. Тази глюкоза ще я изпикаеш

# 145
Натоварването е реално да изпиеш 75гр глюкоза, което си е чиста захарна вода. Ако изядеш 2-3 парчета тортички на гладно става ли ти нещо? Най-вероятно е от нещо друго при теб. Тази глюкоза ще я изпикаеш
А защо тогаво го водят натоварващо организма и се прави веднъж в годината, странно
При мен най-вероятно е друга причина, щом не е от глюкозата

# 146
Е то и смисъл няма от такова изследване често, ти ако си мислиш че за кратко време се оправя ИР...

# 147
Ако изям две-три парчета торта на гладно на мен определено ще ми прилошее!

# 148
Защото е голямо натоварване за панкреаса, ударно да бълва инсулин. Разтворената глюкоза веднага отива в кръвта, докато тортата все пак се преработва и има и други съставки, не чиста захар.

# 149
И е натоварващо, и смисъл няма защото за кратко време промяната няма как да е голяма.
А за 2-3 парчета торта - ако изям толкова ще ми стане лошо без значение дали са на гладно или не Grinning Но Дева е права, при тортата тази захар се усвоява къде по-бавно защото е в комбинация и с мазнини, и там малко протеини. Неслучайно правят теста с точно количество чиста глюкоза и нищо друго, за да се елиминират неизвестните ако е част от храна тая захар.

Общи условия

Активация на акаунт