Социалистически тоталитаризъм vs демократичен капитализъм

• 61 288
  • 2 175
  •   1
Отговори
# 1 305
Явно не е работата в материала, а във възпитанието и приемствеността. Като отидат в друга среда повечето българи се справят задоволително.
От човек, който слуша в къщи "Ех, ние поне хванахме от хубавото време, сега за вас е ужас" какво да излезе, освен някой, дето е по умен от шефа си и затова няма да му работи.

Последна редакция: чт, 20 апр 2023, 21:49 от Iris04

# 1 306
За работата при вредни условия/с химикали даваха безплатно кисело мляко всеки ден, един вид като противоотрова

# 1 307
  • В небето
Само ние сме кофти материал в целия свят.

В цела Бела Рада и в цели бели свет.
Смеехме му се на ББ на изказването за кофти материала, но за съжаление е прав. Това да препишеш на изпит; да изпревариш балъците с чинно чакащи автомобили; да се прередиш на опашката; да излъжеш, да измамиш, да прее..ш (съседа, отстрещната страна по договора, държавата). Качества, трайно вродени и безценни за българина, наслагвани вече повече от хилядолетие.

# 1 308

Смеехме му се на ББ на изказването за кофти материала, но за съжаление е прав. Това да препишеш на изпит; да изпревариш балъците с чинно чакащи автомобили; да се прередиш на опашката; да излъжеш, да измамиш, да прее..ш (съседа, отстрещната страна по договора, държавата). Качества, трайно вродени и безценни за българина, наслагвани вече повече от хилядолетие.
Олекна ли ти като наклевети и се изплю върху българския народ?

# 1 309

За жените и забраната до определена ( фертилна) възраст да работят в отровна среда, не е било само, заради силата на отровата, а държавна политика. Защото е рисково за бъдещо дете.
Да, това е рисково, а Чернобил - не, нали? Дори радиацията е полезна, щом е съветска. Мълчали са си, нито дума за превенция, правили са се, че всичко е наред, даже са изкарали хората на манифестация, та още по-хубаво да се облъчат.

# 1 310
  • Пловдив
ББ не е казвал нищо за кофти материал и българския народ. Каза, че материалът, с който трябва да работят, тоест избирателите, е цигани и пенсионери - "такъв ни е материалът". Чак толкова прост не е, че да обиди публично българския народ - вярно, че много хора се кефят да плюят по "българина" и България, но явно си е направил сметката, че не са толкова много, колкото да му докарат нетна печалба от гласове, ако наистина го беше казал.
Само разни нещастници префасонират думите му от немощ да измислят нещо по-умно в своя подкрепа, а може и да не са ги разбрали поради липса на капацитет.

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 07:57 от Магдена

# 1 311
Скрит текст:

За жените и забраната до определена ( фертилна) възраст да работят в отровна среда, не е било само, заради силата на отровата, а държавна политика. Защото е рисково за бъдещо дете.
Да, това е рисково, а Чернобил - не, нали? Дори радиацията е полезна, щом е съветска. Мълчали са си, нито дума за превенция, правили са се, че всичко е наред, даже са изкарали хората на манифестация, та още по-хубаво да се облъчат.
Защо вадите аргументи с несравними неща? Каква е връзката с авария и последващи събития с работна среда. Да, имаше производства, в които не допускаха млади жени, които още не са станали майки.
Чернобил е може би най-голямата ядрена катастрофа, но какво знаете за други аварии? Там няма ли потърпевши? Или щом не са руснаци винаги казват цялата истина и правят всичко първо за хората, после останалото.

# 1 312
Борисов каза,че пенсионерите са "лош материал",което пак е простащина и лъжа...

Аз за първи път подсъзнателно разбрах,че комунизмът е чудовищна анти-човешка утопия,когато червеният режим мълчеше за аварията в Чернобил и ни изкара на манифестация! А можеше и трябваше да направи нещо много просто и хуманно,което всеки нормален управник би направил. Отменя манифестациите и всякакви публични дейности. Изземва селскостопанската (заразена) продукция и я унищожава. И внася здрава земеделска продукция от Аржентина,например. Пари (долари) е имало за закупуването и.

# 1 313
  • Пловдив
Не е употребявал думата "лош", но както и да е.

На каква възраст си бил по време на Чернобил? Питам, защото мислех, че си по-млад от мен, а аз бях дете.

# 1 314
1969г. набор съм...

# 1 315
Скрит текст:
Скрит текст:

Защо вадите аргументи с несравними неща? Каква е връзката с авария и последващи събития с работна среда. Да, имаше производства, в които не допускаха млади жени, които още не са станали майки.
Чернобил е може би най-голямата ядрена катастрофа, но какво знаете за други аварии? Там няма ли потърпевши? Или щом не са руснаци винаги казват цялата истина и правят всичко първо за хората, после останалото.
Сега не обсъждаме други подобни събития, иначе със сигурност не отричам, че и при тях е имало потърпевши.
Ако при социализма са били наистина загрижени за здравето на хората и са искали да се раждат здрави деца, според мен е било редно след случилото се открито да заявят пред населението "Така и така стана, има рискове, препоръчително е това и това да правите или да не правите".

# 1 316

Тази седмица гледахме за опресняване два филма на Гай Ричи- " Две димящи дула" и "Рокарола", ми те англичаните са на светлинни години пред нас с измамите, прецакването и пре@.аването на ближния.
Дет се вика и в това не сме първи, пък вие си се мислете за " лош биологичен материал".

# 1 317
  • Пловдив
Деф, по-дърт си от мен значи, мислех те за млад.

# 1 318
Изразът лош човешки материал е военен. В армията така наричат физически слабите войници. Обикновено ги слагат да готвят в кухнята. Този израз не е непременно негативен. Но така изречен от Борисов е.

# 1 319
Изразът лош човешки материал е военен. В армията така наричат физически слабите войници. Обикновено ги слагат да готвят в кухнята. Този израз не е непременно негативен. Но така изречен от Борисов е.

Не мисля, че изобщо е изричан. Не каза ли, че материалът /който избира и от който може да се черпят кадри/ не е голям?

ПП Поне доколкото аз съм срещала цитата на запис, казва следното " Това е основата на населението в момента. 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци и 2, 5 милиона пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. И вие като избегахте, милион и половина,  материалът, който се явявява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям".

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 10:02 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт