Историята е следната. Преди 1 година се бях записала за профилактична мамография в Дева Мария, защото усетих топче в едната гърда. Бях ходила на хирург и ултразвук преди това, но ми казаха, че няма нищо просто структурата на гърдата била такава.
в Дева Мария ми обясниха, че все още съм млада за мамография и поискаха да ми направят ехограф, за да избегна облъчването. Преглежда ме др Мерсинков и откри малко образувание което прилича на фиброаденом но понеже не му хареса формата предложи все пак да ми направят мамография за тяхно и мое успокоение. Мамограията ми направи др Петров и казаха, че е фиброаденом, да не се притеснявам. Да но след 1 месец това топче порастна и започнах да го усещам странно. Върнах се в Девата, оказа се че др Петров е напуснал. Мерсинков ме гледа пак на ехограф, беше по-голямо топчето и той ми обясни, че е възможно да нараства преди цикъл. На въпрос трябва ли да търся хирург и да се оперирам отговора беше не, излишно. Предложи да ми направи биопсия за да разберем категорично какво е, 1 седмица след това ми направи биопсията и наистина се оказа фиброаденом. Досега всеки месец го усещам как се увеличава малко по размери и после се връща към нормалните.
От няколко дни усещам бучка в другата гърда, която обаче е различна на допир и ме боли при натиск и искам да отида да ми направят ехограф. Патила съм си от "светила" ехографисти в Бургас. Моля ви кажете ме къде да ги намеря, няма никаква информация в интернет.