Как да се гримираме като професионалисти у дома? Попитайте Галина Иванова!

• 45 761
  • 173
  •   1
Отговори
# 165
И от мен бърз въпрос, Галя!
Ползвате ли прасковена и/или розова пудра за запечатване на консилъра под очите? И каква бихте препоръчали?

Здравейте!
На бързия Ви въпрос - бърз отговор! Не, не ползвам пудра, различна от прозрачна такава! Това, което трябва да освежи зоната под очите, е правилно подбраният подтон на коректора!

ХОХО,
Гал

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:18 от Рaдост

# 166
Здравейте,

На фона на останалите въпроси - моите ще са като на 10 годишна, тепърва прохождаща в гримирането, а не на 30 годишна жена... 🙈

И все пак - какви продукти са необходими за направата на един ежедневен грим? Има ли разлика между основата за грим и основата за сенки, как се избира цвят на 'базата' и т.н.

До момента единствено съм нанасяла хидратиращ крем вечер, както и серум с вит. Ц, и слънцезащита сутрин. Понкога нанасям очна линия и спирала, червела и балсами за устни (като с това се изчерпваше 'гримирането' за мен). Намам пъпки, само малко черни точки, нямам пигментни петна, но кожата ми е много суха след раждането.

Искам да започна да се грижа малко повече за външния си вид, но да не отнема прекалено много време, което и иначе не достига с много малко бебе.

Бива предварително за отделеното време!

Здравейте!

Бебето сега е най-най-важният Ви приоритет, но съвсем скоро ще имате малко повече време и за себе си!
Хидратацията на кожата може да я повишите с допълнителна грижа, като подбирате продукти за суха кожа. Обаче! Черните точици ми говорят повече за смесена кожа, която смятате за суха, защото е мноооого дехидратирана… Затова включете преди крема сутрин и вечер серум с хиалуронова киселина и някъде добавете и ниацинамид за възстановяване на кожната бариера!
Относно грима - няма правилно и грешно! Правете това, което можете, според времето, което имате. Не се тормозете, че чак сега откривате света на грима. Изберете си лек серум – фондьотен, който да носите без база, за да е бързо, лесно и естествено носенето му. Базата за кожата на лицето и базата за сенките са две абсолютно различни неща. Може да си вземете едни водоустойчиви течни или кремообразни сенки (в ярък цвят или цвят, близък до цвета на кожата) и да нанасяте само тях на клепача - ще имате грим за цял ден! Или пък ги ползвайте като база и нанасяйте други сенки върху тях (ние гримьорите май така правим все)!

А когато имате повече време, може да се видим лично на индивидуална консултация или да посетите някоя от грим-работилниците ми и да научите всиииичко за грижата за кожата и всички възможности за грим на Вашето лице!

ХОХО,
Гал

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:20 от Рaдост

# 167
Мен ме вълнува същото но и нещо друго.
Когато ходим на гримьор ни мажат с Мн продукти. Дори не се замислям а просто се наслаждаваме.
Как да направим лицето си да изглежда ок.
Кожата ми е мн суха и ужасно неравен тен.
До момента рядко съм ползвала фд( КАК Е ПО ДОБРЕ да ползваме гъбичка или не)
Повече използвам крем бб

Здравейте!

Ако Вие сте се наслаждавали, докато сте били в ръцете на гримьора, то браво на гримьора Simple Smile Това е много важна част от работата ни - да предразполагаме и отпускаме, да свалим напрежението от раменете Ви и да Ви направим още по-красиви и уверени в себе си!
Ако кожат е много суха, нанасяйте преди грим сухо олио за лице, за да омекне и да не “глътне” фондьотена/грима. Ако е неравна, сложете само на несъвършенствата точка в повече фдт или коректор (не на цялото лице плътен слой!)!
Ако кожата е чувствителна, то ВВ кремът не е лош вариант, но на пазара вече има всиииичко и някой фдт би предложил повече - и като завършек, и като покритие, и дори като избор на цветове!
И, моля, нанасяйте грима с четка! Гъбичката “пие” много продукт, но и никога не може да се почисти добре! А текстурата ѝ, влагата в нея и органичните замърсявания са предпоставка за много бързо развитие на всякакви микроорганизми, мухъли и плесени!
Четката може да се почисти напълно и е верен инструмент дълги години!

ХОХО, Гал

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:22 от Рaдост

# 168
Здравейте,Галина.
Не знам,дали някой е питал,но,как можем по-лесно да гримираме очите си,ако не виждаме добре наблизо.
На 48г съм и вече имам диоптър за наблизо ,ужасно ми е трудно,особено с очната линия,а не мога без грим.
Благодаря!

Здравейте!

Ето, откривате една сродна душа в моя милост…! Аз съм с глаукома и сериозен диоптър! Не мога да се гримирам без помощта на диоптрите си! Обаче няма как да нарисувам очната си линия, докато нося очилата, нали така! Ама дори не мога да епилирам лицето си без тях…, че какво остава за грима!…
Единственият начин са диопричните лещи! Няма как! Винаги имам по някой чифт наблизо, защото просто няма начин - нито едно увеличително огледало не може да ми помогне, дори в равномерното нанасяне на фдт на лицето!
Понеже не обичам лещите си и не се разбирам с тях, аз ги слагам само докато трябва да се гримирам или да скубна някой косъм от лицето си, а после ги сменям с очилата си!
Това е. Лещи.

ХОХО,
Гал

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:22 от Рaдост

# 169
Ще чакам и аз с интерес отговора на Галина, защото също съм с диоптрични очила за близо. Засега реших въпроса, като ползвам голямо двустранно козметично огледало, от едната страна е със седемкратно увеличение.

Здравей!

Когато увеличителното огледало спре да помага, пробвайте с диоптрични лещи Simple Smile Вите отговора на горния въпрос и се надявам да съм улеснила процеса по разкрасяване с този си съвет!

ХОХО,
Гал

# 170
Здравейте, как да избера правилния цвят на коректор за под очите? Кожата ми е светла с леко жълтеникав подтон и всяка зима съм като панда, синките под очите са ми наследствени.

Здравейте!

Зоната около очите Ви не е с цвета на лицето Ви и не се съобразявате с него, когато избирате коректор! Избягвам да препоръчвам коректор на сляпо, защото не Ви виждам на живо пред мен, а това е интимен въпрос, така да се каже!
Най-общо, ако зоната около очите Ви синее или е в пепеляво-мътен цвят, то трябва да намерите розови тонове на коректора. Те ще неутрализират уморения цвят под очите и кожата там ще се слее с кожата на лицето, но и ще изглежда много по-свежа и озарена!

ХОХО,
Гал

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:23 от Рaдост

# 171
Какво ще рече "измивате" с олиото - тоест напоено тампонче за грим с олио и почистваме лицето, нали така?
Кое хубаво дрогерийно олио ще препоръчате като за начало? Simple Smile
Благодаря!

Ще рече, че го ползвате като измивен продукт! Никакви тампончета. Горещо препоръчвам олиото на Sephora Collection! С помпичка е - слагате няколко помпи в шепа и го масажирате на сухо лице, докато не усетите, че гримът добре се е разтворил. Отмивате го с вода - то се емулсифира (превръща се в мека млечна пяна, която вече НЕ Е маслена). Повтаряте.
Готово! Става за секунди и не изстъргвате липидния слой на кожата си, а я оставяте мека, със запазена бариера и много чиста!

Simple Smile

# 172
Скрит текст:
Здравейте,

На фона на останалите въпроси - моите ще са като на 10 годишна, тепърва прохождаща в гримирането, а не на 30 годишна жена... 🙈

И все пак - какви продукти са необходими за направата на един ежедневен грим? Има ли разлика между основата за грим и основата за сенки, как се избира цвят на 'базата' и т.н.

До момента единствено съм нанасяла хидратиращ крем вечер, както и серум с вит. Ц, и слънцезащита сутрин. Понкога нанасям очна линия и спирала, червела и балсами за устни (като с това се изчерпваше 'гримирането' за мен). Намам пъпки, само малко черни точки, нямам пигментни петна, но кожата ми е много суха след раждането.

Искам да започна да се грижа малко повече за външния си вид, но да не отнема прекалено много време, което и иначе не достига с много малко бебе.

Бива предварително за отделеното време!

Здравейте!

Бебето сега е най-най-важният Ви приоритет, но съвсем скоро ще имате малко повече време и за себе си!
Хидратацията на кожата може да я повишите с допълнителна грижа, като подбирате продукти за сух кожа. Обаче! Черните точици ми говорят повече за смесена кожата, която смятате за суха, защото е мноооого дехидратирана… Затова включете преди крема сутрин и вечер серум с хиалуронова киселина и някъде добавете и ниацинамид за възстановяване на кожната бариера!
Относно грима - няма правилно и грешно! Правете това, което можете според времето, което имате. Не се тормозете, че чак сега откривате света на грима. Изберете си лек серум-фондьотен, който да носите без база, за да е бързо, лесно и естествено носенето му. Базата за кожата на лицето и базата за сенките са две абсолютно различни неща. Може да си вземете едни водоустойчиви течни или кремообразни сенки (в ярък цвят или цвят, близък до цвета на кожата) и да на Ася те само тях на клепача - ще имате грим за цял ден! Или пък ги ползвайте като база и нанасяйте други сенки върху тях (ние гримьорите май така правим все)!

А когато имате повече време, може да се видим лично на индивидуална консултация или да посетите някоя от грим-работилниците ми и да научите всиииичко за грижата за кожата и всички възможности за грим на Вашето лице!

ХОХО,
Гал
Здравейте,
Благодаря за отговора!
Можете ли да ми препоръчате марка и съответно от къде бих могла да ги закупя (говоря за изброените продукти).
Съответно серума с хиалурон и серум-фдт от аптека ли се купуват или ги има и в дрогерийни магазини или магазини тип Сефора или Дъглас (май други за гримове не съм и чувала)? И водоустойчивите течни сенки, както и кремообразните такива - препоръчвате ли марка и от къде бих могла да ги намеря?

# 173
Здравейте.  Имам комбинирана кожа - Мазна Т-зона и суха кожа. Въпреки че носа ми е мазен,той се и бели. Това предизвиква лющене и всякакъв вид тониращ продукт стои зле - ББ крем, фон дьо тен. Какво ме съветвате да променя в грижата за кожата и каква предварителна подготовка да направя, как да фиксирам грима,за да не се лющи около слепоочията и носа?

Общи условия

Активация на акаунт