Земетресението в Турция и Сирия

• 46 299
  • 727
  •   1
Отговори
# 285
  • София
А в цяла Сирия ли има разрушения от земетресението, като гледам са предимно тези в близост до Турция.

Постът на този Дахер по-скоро ме обърка, отколкото нещо да разбрах, не политизирайте, пък той политизира.
И с двата абзаца съм напълно съгласна.
Най-големите разрушения са до границата с Турция, така че най-много помощи трябва да се насочат натам. Дали ще стигнат... Ако минават през Турция, ако турците успеят да отворят повече пунктове, вероятно да.

# 286
# 287
  • сред маслини и портокалов цвят
Аз също имам близки там, едната ми зълва  се бори за живота си в момента.
Леле, кажи, с нещо може ли да помогнем? Този свещеник може ли да ни бъде полезен? Аз съм в Тирол в момента, но в понеделник най-късно ще се свържа с него във Виена.

ПП Ирис, турците също бомбардираха - война е все още.

В Латакия в момента има създадена организация. Джамиите и църквите подслоняват хора, които няма къде да отидат. Университета Тишрин е освободил сгради за същото. Събират помощи помежду си. Там са големи семейства, големи фамилии, задружни са. Липсват много неща, храна, медикаменти,  но се надяват на най-доброто.
В Халеб е същото.
Близките месеци ще са много трудни. Бог да ги пази всички, и сирийци, и турци. Това е.

# 288
Близките месеци ще са много трудни. Бог да ги пази всички, и сирийци, и турци.
Дръж ни в течение, за Сирия наистина се чува малко. Пожелавам на всичките ти близки да са здрави, да си върнат загубеното скоро - много хубаво, че са задружни, дано винаги са зедно и си помагат Flowers Four Leaf Clover Ако видиш следващите седмици, че не се получава с анонимната помощ и близките ти имат нужда, пиши ми, ще опитам чрез църквата да ги достигнем.

Скрит текст:
Понякога в този форум ще се изядем виртуално за глупости; чак ме е срам, като чета с какво се сблъскват хората по света реално.

# 289
Вчера звънях в близкия пункт за дарения на Интелект и казаха, че приемат само до днес 17 ч., но жената бързаше да затвори и не питах дали ще приемат и другата седмица. Някой знае ли?

# 290
# 291
 Слушам новините и се пръскам от радост и гордост, че имаме и техника и тези прекрасни обучени кучета, които успяват да намерят още и още живи хора.

# 292
Вчера звънях в близкия пункт за дарения на Интелект и казаха, че приемат само до днес 17 ч., но жената бързаше да затвори и не питах дали ще приемат и другата седмица. Някой знае ли?
Спряха да приемат те, има няколко други пункта в София от днес.

VERTIGO TOWER
Гр. София, бул. България 109
От 9.00 до 19.00 часа
от 10 до 19 февруари без почивен ден
ХТМУ - те помагат от няколко дни
Гр. София, бул. Се. Климент Охридски 8, сграда 5

# 293
Слушам новините и се пръскам от радост и гордост, че имаме и техника и тези прекрасни обучени кучета, които успяват да намерят още и още живи хора.

А аз чета вас, темата, и се пръскам от гордост и радост, че съм една мъничка част от това виртуално общество, което е форумът.
Много малко мога да направя лично, уви. А ми е съвсем лична каузата - в едната страна спасиха детето ми, в другата е половината ми семейство. А изобщо бе възможно да оживее детето ми точно заради форума...та, за мен е чест, благодаря.
(Простете за спама, уж само щях да казвам браво...)

# 294

Невероятно е наистина! Сред толкова много мъка такава взаимопомощ вдъхва толкова много топлина и надежда, че винаги ще има утре! Благодаря и аз на всички, които вече са дарили или тепърва мислят да дарят в тази тема. Толкова е човечно! Heart

# 295
  • При семейството си

Невероятно е наистина! Сред толкова много мъка такава взаимопомощ вдъхва толкова много топлина и надежда, че винаги ще има утре! Благодаря и аз на всички, които вече са дарили или тепърва мислят да дарят в тази тема. Толкова е човечно! Heart
Това е такава човешка трагедия и толкова засегнати човешки съдби, че не знам кой нормален човек би могъл да остане безразличен, несъпричастен и нечовечен. Тези, с недоказаните диагнози из социалните мрежи, не ги броя. Отвратих се от някои.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 18:57 от Elpis

# 296
  • Буркина Фасо
Спряха да приемат те, има няколко други пункта в София от днес.

VERTIGO TOWER
Гр. София, бул. България 109
От 9.00 до 19.00 часа
от 10 до 19 февруари без почивен ден
ХТМУ - те помагат от няколко дни
Гр. София, бул. Се. Климент Охридски 8, сграда 5
от утре казаха, Софийската община, че ще открият още 7 пункта

# 297
Утре сирийското посолство ще приема ли  помощи?

# 298
  • При семейството си
Това видях във фейсбук:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0iLNQ8ogdujzP9L … 58l&id=1488458167

# 299
  • София

Общи условия

Активация на акаунт