Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 507
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Мда, пък и основният контингент, ползващ твърдо гориво (каквот' ми попадне, бате) не го спират забрани и регламенти. И глоби не го спират, защото как точно ще го глобиш? Него го интересува да му е топло тук и сега.
Замърсеният въздух и пряко свързаните с него заболявания са "луксозни" проблеми.

# 106
  • Sofia
Е, колко много хора са с камини, че чак широко.

То, ако не се спре ще плащаме огромни глоби.

То вече е прието. През 2025 и 2030 съответно ще трябва някой да отмени наредбата.

За мен лично ще е скандално, ако това се случи.

Илит: мен ме интересува като за начало в квартала да не ме опушват. За ромите, ще го мислят. Ако трябва и субсидии да се дават, отколкото да ни тровят.

# 107
Оф, и аз искам да се спре това горене и омирисване на кварталите. Нашите комшии са супер свестни. Много добри, вежливо, възпитани и културни хора. Обаче ... Коминът на къщата им е някак нисък, и има дни и нощи, когато техният пушек идва точно у нас. Почвам да кашлям ужасно. Те си направиха инсталация за газ, обаче с тези цени, които бяха, пак подкараха печката а дърва. Това много ми вреди, и се надявам да се разкара тази практика.

# 108
А в един блок с да кажем 10 апартамента с камини и поне толкова комина на покрива, как се разбира от чий комин има пушек? В къща е лесно - собственика е един, но в блок как става тази работа?
Нашият блок е с ТЕЦ, но поне половината апартаменти имат и камини. Едва ли се топлят с тях постоянно, но понякога си ги палят хората.
Аз бих си сложила някакъв пречиствател или нещо подобно, което се предлага.
Камината предлага несравним уют.

# 109
От този, който е заредил мазето с дърва или въглища. Не следите достатъчно живота на съседите си, за да задавате такива въпроси Grinning

Относно пречиствателите - в София по едно време щяха да правят задължителни пречиствателите на комините, но нещо заглъхна и тази инициатива.

# 110
От този, който е заредил мазето с дърва или въглища. Не следите достатъчно живота на съседите си, за да задавате такива въпроси Grinning

Относно пречиствателите - в София по едно време щяха да правят задължителни пречиствателите на комините, но нещо заглъхна и тази инициатива.
То и всички коли трябваше да са с катализатор и да не се допускат в центъра коли които замърсяват над определена норма, но нищо от това не се случи.
За инцидентно палене две малки чувалчета дърва, ще си ги внеса със седмичните покупки.
Относно ТЕЦа, при под минус 10градуса, ТЕЦа не топли достатъчно.

# 111
  • Sofia
Е, как ще стане - с предписание на общината към УС на ЕС Simple Smile
Следваща стъпка, през 2030 - запушване на коминните тела и който иска да се трови вътре и да отваря прозорци!

Шегата настрана, но винаги може да се пусне една печка (ако нямате климатик, предвиден за лятото) да се досгреете като е -10 навън.

В едно гражданско общество, към което трябва да вървим, ако искаме да имаме държава (и законите в нея да се спазват) разчита на будните граждани и съседи. Според мен съседите много добре знаят точно кой пали и кой не Simple Smile

# 112
За мен колите и камионите от които излиза черен пушек замърсяват много повече. Не знам дизелови ли са или просто са повредени.
Ако се въведе забраната за стари коли в централна градска част, то тогава и собствениците на имоти в центъра не трябва да имат право да си ги държат пред/в имота.

# 113
  • Sofia
Ами за съжаление е измерено и фактите са, че около 90% е от отоплението и само 10% от гадните коли.

# 114
  • София
Предлагаха им безплатни климатици и други алтернативни отоплителни уреди. Не помня подробностите, май беше свързано с помощите за отопление. Със сигурност имаше кампания много успешна при това.

# 115
  • Sofia
Причина номер едно за смъртността в България са белодробните заболявания.
Номер едно сме в Европа и имаме един от най-замърсения въздух изобщо.

Имаме нужда от взимане на всякакъв вид мерки от спирането на печките на твърди горива, намаляване на тютюнопушенето, по-високи изисквания към автомобилите, индустриалното замърсяване и т.н.т.

# 116
  • София
Причина номер едно за смъртността в България са белодробните заболявания.
Номер едно сме в Европа и имаме един от най-замърсения въздух изобщо.
Имаме нужда от взимане на всякакъв вид мерки от спирането на печките на твърди горива, намаляване на тютюнопушенето, по-високи изисквания към автомобилите, индустриалното замърсяване и т.н.т.
Взели сме отдавна.
По всички тези въпроси. И продължаваме.

# 117
Чакайте малко. Последните проучвания, които четох и бяха обосновани и издържани (не ЕЖК) обобщаваха причините за мръсния въздух по следния начин:
1. Прахови частици от мръсните ни улици
2. Отопление на каквото има за горене
3. Коли
инфо
Като 1 и 2 си делят първото и второто място в зависимост от това по дял/по принос се гледа класацията. В новите квартали въздухът е зле, защото се строи и улиците са кални (ако въобще има улици) и колите и камионите разнасят тая кал навсякъде. Калта съхне, доразнася се и се вдига нагоре. Копаят се изкопи за строежи, камионите карат пръстта без покривала и прочие.
В по-старите квартали и около цветнокожите пък се гори каквото има. Но пък се гори само като е студено, а се строи във всички сезони. Колите са едва на трето място.
Само в Скопие съм виждала такъв кафяв въздух като тук от цяла Европа дето съм обикаляла. Гадост.

# 118
За мен колите и камионите от които излиза черен пушек замърсяват много повече.
Ами и за колите и камионите на бензин и дизел също има краен срок, който е горе-долу същия като и за въглищата, така че се покриват нещата.

# 119
Всъщност и чужд боклук горят, не е само от печки и коли. Преди години даже бяха прокарали и нашите циг@ни се топлеха с парцали/дрехи втора употреба, кво им дреме, че замърсяват, палят, топли ги, достатъчно им е, нали ги даваха и си казваха, че горят дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт