Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 600
  • 773
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Здравейте, какво мислите за тази обява. Има и видео към нея. Намира се точно на ъгъла на ул Никола Славков и Родосто, на 500м от ндк и във вътрешно каре до майчин дом. Цената е привлекателна, предвид че може да се устрой на 4 стаен с голям хол. Има и недостатъци и нестандартни решения, както и големи прозорци, които пречат на личното пространство. Гледките не са впечатляващи, но пък има изглед към витоша.
https://m.imot.bg/details/1d153363404121996

Супер си е, цената на кв.м е ниска, това, че има големи тераси и са на кв.м - да така е, но пък цената на този квадратен метър е в пъти по-ниска от пазарните в района, така, че е евтино. Недостатък е кухнята - просто трябва се измести някъде, вероятно като част от всекидневната. В този си вид не е подходяща за каквото и да е. Направо дразнеща недомислица. Другото е близостта до булеврада и шума - но това е характерно за всички високи сгради - т.е. който е решил да взема последен етаж, така ще е навсякъде в София. Т.е. хората които са таргет на жилища на последен етаж няма да е минус спрямо други подобни.

Плюс е, че сам си господар на покрива - както си го поддържаш така ще си го и ползваш. Няма кой да ти тропа отгоре.

Големите прозорци принципно са плюс - хубаво е да провери дали са енергийно ефективни дограмите, а не са спестили, но от това жилище може да стане бижу и големите прозорци само ще подчертава това.

Сега 400к евро не е са и джобни пари и много хора биха потърсили друг баланс.

# 76
  • София
5 тераси + една панорамна от 40 квадрата - доста си е. В обявата не е дадена общата площ на терасите, нито идеалните части. Грубо мисля, че ще излезе двойна цената на квадрат за ЧЖП (изключвам терасите).

# 77
И нарочно ли няма чертеж?

# 78
Пращат чертежи на имейл.

# 79
Ооо 😍 на мен лично подобни жилища са ми прекрасни (и ние сме на последен етаж, но за съжаление нямаме такива тераси). Цената според мен е проблемът още да е на пазара това жилище - то ще глътне огромна сума, за да се довърши (и най-вероятно да се местят много неща по нов дизайнерски план). Локацията е добра, ако строителството е добро и цената се промени - супер е.

# 80
Защо няма снимка на сградата? Качеството на изпънението за мен е под въпрос.

# 81
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b167334383787893
да съживим темата - о, интериор о чудо! Но всеки с вкуса си и още едно по-стилно предложение https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166551796378634

# 82
Не е интериорът проблемът, а липсата на прозорци в Мегами.  И двете обяви съм ги виждала, и то отдавна. Първата мисля в AirBNB, а второто си се продава бая време.

# 83
Идея нямам, сега ги виждам че не търся 2 стайни, но цъкнах

# 84
На мен ето този ми допадна.
https://m.imot.bg/details/1c167586691030836
Как ви се дтрува цената за кв.м.?

Апартаментът си го бива, не е гонен самоцелен "уау" ефект, а ми изглежда да е търсена И функционалност, а мебелите и уредите са добри. на пръв поглед цената е висока, НО:
- напълно завършен и то (напръв поглед) качествено и не евтинджос, без нужда от никакви преустройства
- чиста площ по старите стандарти
- таван и мазе общо 20 квадрата, супер екстра включена в цената.

Не следя цените, но в сравнение с други оферти ми изглежда много добре.
Имотът вече е депозиран.
Качествените и добре направени имоти се капарират бързо.

# 85
  • София
Какво мислите за този апартамент? Чудя се как се отоплява такова помещение. Даже и да се затвори горният етаж, дневната остава с много голяма височина.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166331314685089

# 86
Какво мислите за този апартамент? Чудя се как се отоплява такова помещение. Даже и да се затвори горният етаж, дневната остава с много голяма височина.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b166331314685089
С ТЕЦ и камина. Ако има правилно изложение и слънцето топли много. Нашата дневна е по-висока и по-голяма по площ и пак е по топла от стайте ни разположени от другата страна на сградата.

# 87
  • София
Камина в апартамент на последен етаж си е глезотия за мен.

# 88
И на мен камината ми създава ретро/рустик настроение. Но хората така са си решили, това са направили. Съвсем друг въпрос е дали за потенциалните купувачи тази камина е плюс или минус.
Добре е да се види по н.а. какво се води - жилище или ателие (нищо, че е 1988 г., т.е. по времето на соц-а), дали е преустройвано. В моята кооперация има подобно таванско помещение към един от апартаментите - надзид над последния жилищен етаж, по проект си е така. Височината му позволява обособяване на 2 нива с вътрешна стълба.
В обявата се вижда на една от снимките (холът с вратата към него), че подът на второто ниво е на около педя (т.е. 20-ина см.) над касата на вратата, т.е. под второто ниво височината е около 2,20 м. Второто ниво се вижда, че е по-ниско (прозорците). На снимката с терасата се вижда, че състоянието на зида и улуците (тенекиите) не е в особено добро състояние, т.е. при всеки по-силен дъжд може да се очаква порой върху терасата с всички произтичащи от това последствия (влага в жилището, поне необходимост от сериозен ремонт на терасата с хидроизолация, оправяне на сифона и наклоните към него, плочки и т.н.). 
Има ли асансьор? По снимката на кооперацията се виждат гаражи и 5 жилищни етажа, въпросният имот е вероятно над тях, над кота корниз, затова е напълно възможно кооперацията да се води 5-етажна (гаражите не се смятат) и съответно да няма асансьор.

# 89
  • Sofia
За мен, камина е проява на липса на вкус и усет за ситуация. Не става дума за камина в хижа, в планината, където няма как да стоплиш, освен с дърва.

Това да запалиш в центъра на града, при наличие на ток (от има-няма 100 години), газ и топлофикация, и да решиш да опушиш и тровиш хората около теб си е престъпление и не знам, кой и с какво самосъзнание ще си купи този апартамент с мисълта да ди прави уют.. по този начин.

Добре, че през 2028 година в България ще е незаконно горенето на дърва/въглища в градовете.

Общи условия

Активация на акаунт