Птички, котки, катерички и пролетно настроение в Немската тема (241)

• 32 698
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
И аз не разбирам . Даймлер мелдват голям плюс, но веднага курцарбайт. Интересно какво точно произвеждат , но каквото и да е, важно е да произвеждат и да има някакъв позитивен за Германия план  Simple Smile

# 166
  • Germany
Според мен автопроизводителите нямат работници, а не работен капацитет.
Бибит, аз също бих потърсила и 3то мнение, но като цяло мнението на зъболекаря ви звучи логично.
Малкият ми син е на 13 и още не е сменил всички зъби. При него ме притеснява факта, че новите растат много бавно. Показват се до някъде и след това спират. Правихме изследвания в БГ преди 3 год и уж всички беше наред, но продължавам да се чудя, на какво може да се дължи това.

# 167
  • München, Deutschland
Автомобилните фирми не участват на всяко възможно изложение. Има няколко, на които се участва и са важни. Другите са както дойде.

Обяснението също не считам, че е вярно, чудя се откъде е инфото.

# 168
  • Am Dorf (BB)
Мерцедес изпращат работниците си в курцарбайт, защото поради липса/закъсняване на доставката на определени части, производството/монтажът не може да функционира. Условията за кутрцарбайт са еднакви за всички фирми, независимо дали имат голяма печалба или работят на ръба. И когато една фирма плаща с години вноски, е редно дори "богатите" да имат Anspruch към това, което ти се полага ако си плащал гореспоменатите.
Сори, но аз като Gutverdiener при всяко мое майчинство ду*ам супата и може би съм с малко алтернативно мислене 🤪
С години плащам вноски, но когато АЗ искам да ползвам нещо, се оказва, че все съм някакъв Sondefall.
- майчинство, 60% от заплатата, но не повече от 1800е. Мерси. Теглете тогава такива удръжки от заплатата ми, все едно 60% отговарят на 1800е.
- при първото дете - ами вие сте Gutverdiener и сте freiwillig gesetzlich versichert, нямате право на семейна застраховка ако не сте омъжени. Моля, платете от тези 1800е 185е за здравна
- при второто дете и вече омъжена - ами нямате право на семейна, защото сте Gutverdiener и freiwillig gesetzlich versichert и взимате наем. Моля платете 250е от тези 1800е за здравна.

Та в този ред на мисли, какво да направи фирма като Мерцедес, когато е в ситуация като актуалната - дa внасят пари в системата, безвъзмездно, и дори когато изпълняват условията за помощ да заделят от спестеното си, за да покрият загубите от Leerlauf?

# 169
  • München, Deutschland

- при първото дете - ами вие сте Gutverdiener и сте freiwillig gesetzlich versichert, нямате право на семейна застраховка ако не сте омъжени. Моля, платете от тези 1800е 185е за здравна

О, това е доста дискриминативно - да не може да ти е застраховано детето, защото ти не си омъжена...

Няма нищо съвременно като модели на работа и живот да се случи в тази страна май-май... Примерно пак започват да се дърпат от хоум офиса...

# 170
  • Am Dorf (BB)
А, не, chrissy, децата са застраховани при мен. За себе си трябва(ше) сама да плащам 😬

# 171
Аз, доколкото разбирам, в Германия и пенсионери и тези по майчинство сами си плащат здравните затраховки от обезщетенията. Трябва да си с много ниска пенсия, за да ти отпуснат нещо безплатно. Само безработните май не плащат здравни?

# 172
  • Am Dorf (BB)
Дени, по време на майчинство майките се осигуряват здравно чрез здравната застраховка на съпруга. Тогава са тнар. Familienversichert. Условието е - да са омъжени и дамата да няма приходи по-високи от 450е/месец. Това е ситуацията при freiwillig gesеtzlich versicherte, за gesetzlich versicherte и privat, не съм се интересувала.

# 173
tan_nia,

Мисля, че дори да си gesetzlich versicherte, но неомъжена, пак не можеш да ползваш привилегиите на омъжените/женените. Аз бях домакиня година и половина и бях здравно към мъжа ми, точно защото съм омъжена за него. Ако бях "мома", трябваше да си плащам затраховките сама. То и май и при данъчните класи е така.
Има си привилегии да си омъжена. Не е като в България, все едно.

# 174
  • Германия
Аз съм gesetzlich versichert и, преди да се омъжа, докато бях по майчинство не съм се осигурявала сама. Но не съм била домакиня, преди да родя съм работила и плащала както си му е реда

# 175
Криси инфото е от 1 ва ръка, от познати посетители на изложението.
Явно е било непривично немски коли да не участват на това изложение , но мога да попитам кое е то. Имаше всичките Италиански спортни, пратиха ми ги на снимки , имаше и много други , но както казах бяха учудени че немски няма. Може пък наистина да е както ти казваш и просто това изложение да не е за немски коли.
tan_nia и като не функционира от къде този плюс ?  Може пък действително да е от нежеланието да внася в системата. Загадки както  последните няколко години във всякакви области колкото искаш ...
По повод ползването чете ли за предложението да се доплаща за сздравни услуги докъм 2000 евро годишно? Т.е. при всяко ходене на лекар да получаваш рехнунг и после да го пращаш на касата и те да ти покриват някаква част ? Прегледай вестника от вчера ако не си прочела. После като плащай % здравни, като работодател плащай и ти % ... и като гутфердинер можеш да си доплащаш ... дано не го приемат това .
Deni-meni  мисля признават съжителство на семейни начала и има някакви критерии за това, но не съм 100% сигурна

# 176
  • Am Dorf (BB)
Бела, ще всема отношение по всички точки 😬
- Мерцедес, както и други реномирани марки се представят само на подбрани форуми. Има цели отдели, които планират на кои форуми какво ще се презентира. То в България до ден днешен питат "ти реклама на Мерцедес виждал ли си", така че първата ръка никога не се знае колко е информирана.
- плюсът на една фирма, която произвежда автомобили идва от продажбата на автомобили/година, а не от неплащането на работни часове на работници на монтажна линия, които drehen Däumchen. Броят на произведени автомобили се постига когато след тайкъв Engpass се работи на 3 смени. За които допълнителни сени с все Zulagen фирмата си плаща.
- аз след лекар за много неща си доплащам и сега, много не мога да ти проследя мисълта, но всеки работодател и служител си имат техен  Аnteil, независимо дали си Gutverdiener или не
- не се признава съжителството на хетеросексуална двойка като синоним на брак

# 177
аз имах в предвид това предложение, но щом казваш че ти си плащаш и без това ок. значи alles bestens Simple Smile https://www.welt.de/wirtschaft/article243897937/Krankenversicher … _ABC-V20.1.B_test
По повод изложенията на коли попитах кое е било изложението. А обяснението е било на въпрос към оранизаторите ... т.е. попитала първата ръка и и отговорили. Може да е било неинформирано  Simple Smile
За синонимите на  двойките бях чела нещо, но никога не съм се интересувала изоснови и не съм тествала лично . 
Aschermittwoch е днес. Някои тука постят  Simple Smile

# 178
  • Am Dorf (BB)
И bella, кое е туй толкоз важно изложение, на което никой немски производител не е отишъл? Какво е казал организаторът, защо не са отишли? Аз помислих, че първата ръка са твоите познати, ще прощаваш за Missverständnis-a.

# 179
  • Germany
аз имах в предвид това предложение, но щом казваш че ти си плащаш и без това ок. значи alles bestens Simple Smile https://www.welt.de/wirtschaft/article243897937/Krankenversicher … _ABC-V20.1.B_test

И всичко това за да има за една сюрия "клетници", които с месеци висят по езиковите курсове, без да полагат и грам усилие, защото така им плащат издръжка от държавата, а като не си вземат изпита, ще се запишат пак и пак. С няколко такива съм на курс в момента и беснея нонстоп...

Общи условия

Активация на акаунт