Термин март 2023 тема номер 8

• 40 653
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Добро утро!
*Make*a*wish* и мен ме болят ребрата от време на време. Когато съм седнала чак усещам крачетата на бебето как натискат там. С багажа за болницата също не съм готова, пък ще раждам след 2 седмици Anguished
 За нервността. При мен преди да забременея беше страшно. На работа ми беше ад, но не напуснах години наред, заради ин витрото и защото знаех, че има варииант да забременея и да ме уволнят и си налягх парцалите Cry
От както съм бременна съм ходила на работа сумарно 2-3 седмици и спорес ММ съ станала ангелче Heart Eyes Но това до снощи Cry
ММ говори със сестра си и племенницата по телефона на  високоговорител, че да чувам и аз. И не щеш ли се изпусна да каже на бебето Сашко! Сестра му не пропусна да натърти и тя. Направо се разтреперих, а аз съм човек с много здрави нерви и трудно се ядосвам. После ми се извинява ама то след дъжд качулка.
По- тъпото е, че нали трябва да сме единни относно възпитанието на дтето и цялостното си виждане за нещата. А той много се влияе от нея. Та сега се чуд ячк как ще я караме за напред. Защото за меб е недопустимо, когато двамата нещо сме се разбрали да е само докато сме си двамата, а като има и други всеки да си прави каквото си иска. Естествено съм сърдита в момента и не му говоря, но не мисля, че той е наясно защо всъщност му се сърдя, а и май не иска и да разбере.
 В крайна сметка много не ми се искаше така да става и детето да има име на пук ама май на там отиват нещата и ще го кръстя по мое усмотрение на баща ми Николай, пък да се сърдят после всички на себе си, че не са ми уважили молбата да не  му викат Сашко. Много ми е тъпо, защото не исках да става така, ама на там отиват нещата.  Не виждам как за 2 седмици ще успее да се разбере с родата, пък и той май и не мисли да го прави Cry

Добро утро 🙂
Ти значи си някъде с термин около моя, аз съм 35+1 г. с. и термин 31.03

Мисля началото на март да започна да пълнят куфара за болницата, а вчера попълних предварително взетите документи за прием в Майчин дом (предния път като ходих ги поисках за всеки случай да ги разгледам на спокойствие и попълня, защото не се виждам с разкритие и болки да чета декларации и попълвам).

Остава ми и да изпера и изгладя дрешките и нещата на бебка.

Относно болките в ребрата, май и при мен се появяват...
От 2 дни ме боли точно под дясната гърда отпред, но не усещам да има краче и се чудя и там ли се разтягам...
Боли ме известно време и отминава. Доста е неприятно, но болежките май ще изчезнат чак след раждането на бебоците...

Бих те посъветвала, ако позволиш разбира се - да не си сменяш името на бебчо, ако Александър ти харесва и смяташ, че е неговото име както се казва.
Роднините трябва да се съобразят с теб и твоето желание как да го наричат, възможно ли е да го правят умишлено за да те дразнят, защото знаят, че не искаш да е така или го правят неволно?

Аз също много харесвам това име - племенникът ми се казва Александър и всички му казваме Алекс още от бебе.

Кураж и дано вземеш най - доброто решение 🙂

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 09:21 от Цветито9104

# 481
Добро утро, мами! Аз се стреснах рано рано тази сутрин, към 5.30 се събудих от силна болка в кръста. Все едно ще ми дойде... Пих но шпа и ми мина, още ми е рано за раждане...
  Lady25, името което си избрала е много хубаво, няма ли как да се разберете за да не го сменяш в последните седмици. Моята племенничка е Александра, а на галено и казваме всички Але, около нас има и  момчета на тях им казват на галено Алекс. Съжалявам, че изпитваш такива терзания. Едно време майка ми така се е нервирала и плакала за името ми, но аз си го харесвам, но нея още я държи.... Сигурна съм, че ще вземеш най - правилното решение❤️❤️❤️

# 482
Добро утро и от мен.
Директно на темата с имената и галените такива. Същите драми имам не с кого да е, а с учителките на малкия ми син в групата. Той е Петър, кръстен на Свети Петър, ако сте чели преди вярваща съм им кръщавам на светии, не на роднини. И като чуя да му викат Петьо 😡😡😡 Бесове ме хващат. Обясних два пъти че той не е на дядо си кръстен и че искам да му се казва с цяло име или Пете, как ти ние обаче… продължават.  Скоро пак усещам че ще им правя забележка. Така и за първия ми син ме питаха как да го наричат на галено, той е Йоан. Та… напълно те разбирам още повече че това е най-близкият ти човек. Ако пък ти е на сърце Николай, Свети Николай да го закриля. Ти сама усети душата която идва ❤
Та така….. до скоро дружина 🤗. Благодаря за подкрепата от отбора на нервните 🤣😈

# 483
Здравейте и от мен.
За нервността, от няколко дни ми идва да гръмна някой.....или себе си. Опитвам да не го показвам, защото мъжът ми много се старае, не искам да си го изкарвам и на дъщеря ми, но просто ще гръмна! Писна ми да съм бременна! Писна ми всичко да ме боли и да ходя като патка! Писна ми от притеснения и да единственото разнообразие да ми е ходенето на детска площадка! Писна ми да водя разговори само на ниво 4-годишни! Вече съм 37+3, бебето е голямо, искат да индуцират раждане, че за капак и лекарката ми заминава за друг град от 1 март, а моят термин е 15 март. Ебаси притесненията и ситуациите 9 месеца. Отивам да се нарева, на вас приятен ден!

# 484
Моника, съжалява, че се чувстваш така! Скоро ще гушкаме пухкавите бебоци и ще забравим за неразположенията от бременнистта.
Вчера и аз обсъждах с доктора, при какви условия се индуцира раждането. Според него, ако не са настъпили определени условия, индукцията няма да доведе до желания краен резултат и ще се стигне до секцио.
При теб започнали ли са вече контракции, скъсяване и омекване на шийката, разкритие?

# 485
Хелоууу 💋💋💋 аз също имам болка под дясната гърда, ама ясно усещам там един крак, който не рита ами бута ли бута.. Казах му, че от там трудно ще излезе, ама още от сега не ме слуша 😂 даже няколко пъти потропвах с пръсти върху него, а той леко го измества и пак започва да бута... Може да има гъдел 😁 такива размисли...
Относно очния лекар е хубаво да се отиде на късен етап, понеже има много случаи, в които към края на бременността се увеличава очното налягане, казвам го за момичета, които си има по принцип проблем с очите. При мен се появи някакъв пигмент в лявото око, който не създавал проблем за раждане, но така или иначе лекаря реши секцио. Важното е всички да сме живи и здрави и да си гушкаме пухкави, розови бебчета. 🤗

# 486
Моника, съжалява, че се чувстваш така! Скоро ще гушкаме пухкавите бебоци и ще забравим за неразположенията от бременнистта.
Вчера и аз обсъждах с доктора, при какви условия се индуцира раждането. Според него, ако не са настъпили определени условия, индукцията няма да доведе до желания краен резултат и ще се стигне до секцио.
При теб започнали ли са вече контракции, скъсяване и омекване на шийката, разкритие?

При мен има контракции - подготвителни, шийката е изцяло мека и 2 см разкритие. Това ми дава някаква надежда, че скоро ще минем на следващо ниво, обаче толкова проблеми имаше с тази бременност и толкова време не си позволявам да се отпусна, че вече накрая ми писна тотално.

# 487
Цветито, 16.03.ми е термина, но ще раждам на 09.03. Иначе да. Напълно е възможно да е умишлено и не е з апърви път. Аз и за това така се ядосах. Защото темата вече е обсъдена и съм казала, че не искам да се използва Сашко. До сега доста съм преглътнала, но за детето няма как да стане просто. Ще се наложи да се съобразяват. Яд ме е само, че ММ е мека Мария и все гледа да няма скандали, а обикновено аз страдам от тая работа, защото най- бързо ми минава. Ама край вече. Ще се наложи този път да тропне с крак малко.
Моника, силна прегръдка от мен. Съчувствам ти напълно и май ще последвам примера ти. Като се нареве човек олеква.
 Благодаря на всички за подкрепата. Много сте ми ценни. През всичките тези месеци само вие разбирате какво е Hug

# 488
Привет дами! Flowers Hibiscus

Честито на VSSh и М. К. 638929! Да са ви живи и здрави бебоците! Blue HeartHeart Само хубави моменти да имате! На вас бързо възстановяване!
Лека-полека започва и при нас бебевалеж! Hug

Мен вчера ме изписаха от Шейново. В болницата срещнах много готини момичета в стаята и времето мина бързо.
Проследиха ме три дни. След обсъждане с моята АГ другата седмица ще постъпвам за съществената част като все още не се знае дали ще е нормално раждане или секцио. Ще ме прегледа пак и ще се реши. При мен тромбоцитите продължават да намаляват, а това може да доведе до усложнения и затова няма да се чака повече (терминът ми е за 14/03). Трябва да направя и консултация с хематолог, малко в последния момент се случва, но се надявам в понеделник да имам късмет и да свърша тази задача.
Сега вкъщи правя последни приготовления, но нещо организацията ми хич я няма и май, май само се подмотвам Rolling Eyes

Относно нервността, ако трябва наревете се едно хубаво, да ви поолекне. Още малко остава и ще гушкаме пухкави бебоци. Тези дни се замислих, че някак времето много бързо мина. Докато се осъзная, че съм бременна, скоро ще настъпи друг етап от живота ни. Определено ще ми липсва коремчето Blush

Хубав ден ви желая!

# 489
Моника, Lady, 🤗🤗🤗 малко остава,
а за името - с ММ специално се разбрахме да оставим роднините от двете държави да си го наричат както има е по-лесно, само да го обичат, това ни е най-важно, но! Lady, ти си майката, ти ако го наричаш Алекс, той ще си го обича, и когато порасне така ще се представя Wink т.е. той сам ще си направи името (а за Николай съм пристрастна - много харесвам това име)
кой имаше местене - пращам виртуална подкрепа, ние януари месец когато се местихме бях подивяла, хем всичко се случваше точно както го искам
мамите с бебенца, как сте? Имате ли време за сън 😆

# 490
Честито на мамите с бебенцата!  Simple Smile Дано растат здрави и щастливи!

Аз пиша по два въпроса - единия е неспирните движения на бебчо. От 18-та седмица е активен и винаги съм усещала движенията през цялото денонощие. Сега сме 37 +4 г.с. и го усещам, че вече си има часове, в който е по-активен. Дали има и друга мама като мен?

Втория е за тези от вас, който ще сте с естествено раждане - какви болкоуспокояващи мислите да вземете с вас за след раждането? Свещички профенид, Арника (например CH9) или някакви други?

# 491
Момичета,в нас е екшън,нямам време да чета. 😀 Пожелавам леко раждане на всички. От вчера ни почнаха някакви колики, батковците нямаха,вече успявам да давам само кърма,а сега за първи път капки против колики и Стилиян е спокоен сега. В болницата смъкна само 120 грама и мисля ,че ще успее да си върне бързо родилното тегло от 2590. 😀 И е най-лаком от тримата,роден най-малък,но най-много яде. Много съм уморена аз,макар че все пак поспивам,но аз като цяло не нося на безсъние ,тази нощ след толкова часа безсъние вдигнах мъжа ми и той го държа и поспах.

# 492
SunshineMom, на мен лично не ми е трябвало болкоуспокояващо след естественото раждане, въпреки че имах епизиотомия и много шевове. При всеки и различно обаче и знам, че лекарите препоръчват свещички Профенид, мисля, че се казваха.

# 493
Ирна много се радвам, че бебе наддава добре. Заслужаваш малко спокойствие след всичко през което премина, но това ще е по- натам явно.
SunshineMom в моя списък за родилното от болницата са написали Профенид. Ползвала съм и друг път и за мен е вълшебно. Не знам след раждане как ще е.

# 494
SunshineMom, на мен лично не ми е трябвало болкоуспокояващо след естественото раждане, въпреки че имах епизиотомия и много шевове. При всеки и различно обаче и знам, че лекарите препоръчват свещички Профенид, мисля, че се казваха.

И аз бях с епизиотомия и тогава не знаех (преди 5 години) за тези болкоуспокояващи.
В Майчин дом ми дадоха само 2 пъти и то след като си поисках, но не знам какво точно беше.
Сега и аз съм подготвила Профенид по препоръка на мамите тук във форума, казват че бил вълшебен.

Ирна пожелавам бързо да премине тежкия период, въпреки че безсънието си го има с бебе няма какво да се лъжем.
Важното е бебо да наддава добре и да е здравичък, пък останалото... Ще се нагласяте 🙂

Общи условия

Активация на акаунт