ГАСТРИТ

• 20 905
  • 126
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Може ли някой да ми каже, какви са симптомите при гастрит, понеже съвсем скоро ми откриха камъни в жлъчката, които са явно от доста години, както и гастрит, и киселинен рефлукс, а същевременно усещам дискомфорт в пъпа и около него, все едно някой ти бърка там, и болки в лявото подребрие. Бях на няколко ехографа, нищо не казват освен тези две неща (всичко било наред), бях и на хирург, "евентуално" да се изключи и пъпна херния. Понякога не се търпи, съпроводено с подуване и газове, и то обемни и шумни. Имам и стара лапароскопска операция от апендицит, и една от дупките е, почти в пъпа...

# 106
Здравейте! Може ли някой да ми каже, какви са симптомите при гастрит, понеже съвсем скоро ми откриха камъни в жлъчката, които са явно от доста години, както и гастрит, и киселинен рефлукс, а същевременно усещам дискомфорт в пъпа и около него, все едно някой ти бърка там, и болки в лявото подребрие. Бях на няколко ехографа, нищо не казват освен тези две неща (всичко било наред), бях и на хирург, "евентуално" да се изключи и пъпна херния. Понякога не се търпи, съпроводено с подуване и газове, и то обемни и шумни. Имам и стара лапароскопска операция от апендицит, и една от дупките е, почти в пъпа...

Аз съм с хроничен гастрит и когато се обостри ме боли стомаха , случвало се е да ме заболи цялата Горна половина над пъпа , както и примерно целия корем, но само от лявата страна.

Относно камъните в жлъчката … майка ми беше така и започна да прави кризи. Оперира се при проф. Владов във ВМА, София.
Съветвам ви да се ориентирате и вие към специалист .. защото само ще ви вреди и по-добре няма да става.

# 107
От години ми се случва понякога да ми прилошава, да ми се гади, но без да повръщам и да усещам дискомфорт в корема. Мислеха че е от жлъчката, защото имам камъни. Преди 3 месеца ми извадиха жлъчката, но пак започна да се появява това прилшаване и гадене, което трае по няколко дни. Може ли да е гастрит? Имам срдч от много отдавна, с ужасни кризи. Не знам от какво ми се гади- гастрит или колит? Явно не е било от жлъчката?...

# 108
От години ми се случва понякога да ми прилошава, да ми се гади, но без да повръщам и да усещам дискомфорт в корема. Мислеха че е от жлъчката, защото имам камъни. Преди 3 месеца ми извадиха жлъчката, но пак започна да се появява това прилшаване и гадене, което трае по няколко дни. Може ли да е гастрит? Имам срдч от много отдавна, с ужасни кризи. Не знам от какво ми се гади- гастрит или колит? Явно не е било от жлъчката?...

На мен ми прилича на гастрит. Помня когато бях 9 годишна ме болеше корема и повръщах много .. направиха ми снимка и се установи, че имам гастрит. Изписаха ми Ранитидин и бях на диета. 
Сега си пия нолпаза като се обостри.
Ако имате съмнения за гастрит … направете снимка.

# 109
От много време не беше се обаждал гастритът. Сега не точно се обади, ами един, два пъти рефлукс с връщане на храна и леко парене за 4-5 дни след вечерно ядене. Отмина, но последва горчив вкус в устата и лека лепкавост. Не помня това случваше ли ми се понякога при гастрит, или по-скоро не Rolling Eyes Щом не помня, явно не. Със сигурност не е типичен симптом. По-скоро при рефлукс.
Ударих един гавискон. Мина лепкавостта и леко горчилката, ама да видим докога ще трае. Предния ден пробвах с два Талцид-а, но ефектът беше за 2 минути. Май ще трябва да понастъпя илачите пак.

# 110
От много време не беше се обаждал гастритът. Сега не точно се обади, ами един, два пъти рефлукс с връщане на храна и леко парене за 4-5 дни след вечерно ядене. Отмина, но последва горчив вкус в устата и лека лепкавост. Не помня това случваше ли ми се понякога при гастрит, или по-скоро не Rolling Eyes Щом не помня, явно не. Със сигурност не е типичен симптом. По-скоро при рефлукс.
Ударих един гавискон. Мина лепкавостта и леко горчилката, ама да видим докога ще трае. Предния ден пробвах с два Талцид-а, но ефектът беше за 2 минути. Май ще трябва да понастъпя илачите пак.

На есен и пролет и моя гастрит се обостря - боли ме стомаха само и имам сухота в устата , не знам дали има нещо общо .. 🥺 Може и да е от климатиците.

# 111
Със всичкия си акъл се хвърлих да ям манджи със зелении  и туршия. Сега горчиво съжалявам, раздразних си гастрита и колита. А бях толкова добре...

# 112
При хроничните гастрити има пролетно и есенно обостряне, Те са класика. При смяна на температури и промяна на климатичните тези сезони условия един чувствителен стомах реагира веднага. От две седмици  пия Инхибитори. Сутрин понякога чак ми се струва че ще припадна от дискомфорт "под лъжичката"

# 113
Аз пробвах с Гавискон да туширам 2-3 дни, уж облекчи, но вечер се будех от парене.
Ударих вчера 30 капки Гастритол и ми олекна.
Това със сезона го има, но аз (да не преувеличавам) години след Мастихата се чувствах добре. Инцидентно нещо да ме подразни-да.
Изчезна мастихата и ми е тегава история. Гастритола ми помага, но не винаги бързо като мастихата.

# 114
  • София
Здравейте, и при мене има обостряне тези дни и се чудя защо. Гавискона на мене не ми помага. При мене помага ланзул сутрин на гладно или вечер преди лягане и гастритол на таблетки(не течната форма).

# 115
Колко мг ланзул, 15 или 30 мг? Аз някога за рефлукс и парене съм пила със същата съставка - лансопрол.

# 116
  • София
Лансопрол отдавна се каня да пробвам в интерес на истината. Ланзул винаги 30 мг съм пил. Имам си рефлукс и съм пробвал да пия и Нексиум май от 40 мг, но специално на мене ланзула най-добре ми се отразява.

# 117
Заради времето. Класическа есенна криза . Смяна на температури на влажност, през деня топло, вечерите студено.

https://www.sinoptik.bg/news/prez-esenta-se-obostriat-stomashnite-problemi-9750

# 118
Със всичкия си акъл се хвърлих да ям манджи със зелении  и туршия. Сега горчиво съжалявам, раздразних си гастрита и колита. А бях толкова добре...
Зелената салата ме доведе навремето до криза от която едвам се оправих, над година мъки. Казала съм си никога повече маруля + зехтин. Дори преди месец, когато имахме зеле от градината, си направих зелева салата със зехтин. Веднага ме наказа, и два дена след това си плащах. От киселото зеле не ме боли стомах, не го пресичам с натриев бензоат, само сол. От салата от пресно зеле, но само с оцет и сол, без зехтин също нямам проблеми. Маруля вече едва ли някога ще пробвам през живота си. Зехтина  ( ползвала съм само extra virgin) го изхвърлих от менюто си. Поне на мен ми причинява страдание. Туршия - също не ! Просто дисциплина.

# 119
Здравейте! Да се включа и аз..преди 10 години (като бях на 27) за пръв път ми се случи точно пак по това време зверското парене в задгръдната кост и като човек, който през живота си беше боледувал само 2-3 пъти и няма идея от подобни неща помислих, че е удар или и аз не знам какво друго. Правиха ми тогава кардиограми и разни изследвания и нищо. Мина. После през годините ми е ставало два три пъти по за кратко, заради което са ми правили гастроскопия, скенер на гръден кош и сумати кръвни - всичко ок. После се появи една постоянна болка ниско долу и преди три години правих колоноскопия и втора гастроскопия - СРДЧ и гастрит. Такаа.. Края на 2023та започва адското отново парене в задгръдната, както каза някой по-горе - струва ти се, че умираш. Два пъти отивах в бърза помощ, правиха кардиограма и ми биеха някакво успокоително и ме пускаха. Отидих на гастро за пореден път, този път в Александровска болница, където докторът ми каза, че е възможно хранопроводът да прави спазъм и раздразнените нервчета да водят до това парене и затова успокоителните намаляли болката, но да направя изследване за хиатална херния. Направих го - нищо..ни киселини, ни херния. След месец и половина болките изчезнаха , както се появиха. Миналата коледа ме пропусна този ад, но тази година съм така вече 40 дни - силно парене в задгръдната, местещо се към стомаха или ниско долу, странни придърпвания тук и там по хода на червата, всеки ден на различно място, оригване, къркорене. От самото начало пия нол паза, бутирин(който сменях с трибутин и дуспаталин). В последствие смених нолпазата с омепразол 20 дни, след като не видях ефект вече съм на нексиум. Гавискон сякаш изобщо не ми помага. От иберогаст донякъде имам облекчение. В петък на 05.12 бях пак при гастрото..вика включвам ти Атаракс и трябва да стане работата, ако не, след нова година пак тръба, ама се съмнявам да покаже нещо ново. 40 дни съм на диета, ще се побъркам. 3 кг надолу. Вече не знам какво да правя, ако до другата седмица нексиумът не подейства, ще отида да го помоля гастроскопията да е преди нг, защото не знам как ще издържа и само се надявам и като предния път да изчезне както се появи. Само да вметна, че целогодишно ям каквото искам и нямам проблеми, обаче дойде ли ноември почва тежкото. Ако някой има някакви съвети, моля споделете 😞

П.С. забравих да кажа, че и за хеликобактер съм изследвана всеки път и в кръв и във фекалии и при гастроскопията и негативен досега е бил резултатът

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 22:32 от Mai4ko

Общи условия

Активация на акаунт