ГАСТРИТ

• 20 764
  • 126
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Съжалявам много за тези проблеми. За стреса няма да коментирам. Отразява ми се и то много! Не лягай веднага след хранене. Изчакай поне час два. На мене ми прилича на рефлукс. Не малко пъти съм имал това парене. Все едно, че имам сърдечна криза - яко парене в гърлото и адска болка в гръдната кост! Направо на умиране. Вечер късно се проявява. Рефлукса едно време ми го откриха с изследване с бариева каша. На мене много ми помага гастритол за смучене(не течния). От всичките изброени единствено нолпазата от 40 мг ми е помагала. От гастроцида и гавискона не видях някакъв ефект. Аз пия ланзул за някакви периоди. В интерес на истината веднъж от това парене в три часа през нощта ме изкара Талцид. Другото, което определено ми помага е мезимфорте два пъти по две таблетки на ден за две седмици например. От пробиотиците съм усетил минимален ефект. То при мене и самата лигавица е раздразнена. Поне аз така си мисля. От Геритамина(не този с хиалурон) съм много доволен. Вземал съм го много пъти и ефект усещам след третия или четвъртия ден. Евтин е. С него не бива да се прекалява, разбира се.

Прави ми впечатление, че пиенето на повече течности при мене специално много влошава нещата. Пиенето на алкохол даже още повече. Изворна вода купувам с ph поне 8. Един чай на Цяръ за гастрит също пия, а и други. Тахана добре ми действа доста.

Успех и да се оправяш!

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 01:47 от ghost27

# 121
Аз съм открила, че ако пиенето на вода пречи има рефлукс. Понеже имам и гастрит и рефлукс, пиенето на  водата ми помага на гастрит но пречи на рефлукс. Затова, пия вода на глътки и често. Така облекавам гастрит и не "дразня" рефлукса. Въобще водата ми е голямо лекарство. С едно бутилче съм постоянно в чантата. При мен рефлуксът се проявява с почти постоянно "изкарване" на въздух. Тип хълцане или оригване. Без значение пиене или ядене на нещо дразнещо. Примерно, билков чай с мен ми е ад. Парене имам много рядко и Е от храна, която знам че не трябва да ям, но съм проявила слабост. Раздразнената лигавица се вижда само на гастроскопия. При мен е описана като петниста, което било трайно поражение.

Изпила съм десетки видове ИПП. Едно гастро ( лека му пръст) преди години ми каза, ИПп не се делят на скъпи и евтини а на такива които ти помагат и които не ти помагат. Каза да "търся" своя и аз го намерих. На мен примерно нолпазата ми беше напълно безеффектна. Моето лекарство е хелидес. Някакви 5 лева, обаче една 40ка ме спасява в много лоши дни

# 122
  • София
Благодаря много за информацията. Да попитам хелидеса само с рецепта ли го продават ?

# 123
По принцип е с рецепта. Но зависи от аптеката. Правили са ми компромиси.

# 124
Може ли колитна криза да активира гастрита, или са независимо развиващи се кризи при двете? Гастрита ми е лек, повърхностен, без болки и с редки кризи. Не взимам други лекарства за него, освен пулсет.

# 125
Здравейте,искам да ви попитам ,дали и някой друг има като моята ситуация.

От 3 дни много ми се гади сутрин и каквото ям имам рефлукс след това. На какво може да се дължи това ? Калкпротектин миналият месец ми беше 120, утре ще пусна пак и ще посетя гастроентеролог

# 126
Здравейте,искам да ви попитам ,дали и някой друг има като моята ситуация.

От 3 дни много ми се гади сутрин и каквото ям имам рефлукс след това. На какво може да се дължи това ? Калкпротектин миналият месец ми беше 120, утре ще пусна пак и ще посетя гастроентеролог
Задължително изследвания за хеликобактер пилори 2 3 седмици след като сте спрели всякакви медикаменти за киселини.

Общи условия

Активация на акаунт